Jukurit jäi nollille Turun perjantai-illassa

Jukurit tähtäsi kovaa kohti maalia, mutta tulosta ei tullut.
TUTOn ja Jukureiden kolmas välieräottelu Kupittaalla ei ollut aivan samanlaista maali-ilottelua kuin kaksi aikasempaa kohtaamista. Ottelussa syntyi vain kolme maalia, jotka kaikki merkattiin kotijoukkueelle. 2284 silmäparia pääsivät todistamaan TUTOn maukasta kotivoittoa ja nousua ottelusarjan johtoon.

Illan mittelössä silmiin pisti molempien joukkueiden vaikeudet luoda painetta vastustajan päätyyn. Ottelu oli alusta alkaen tyypillistä päästä päähän sahaamista eikä kiekko malttanut pysyä yhden joukkueen käsittelyssä pitkään. Maaliton ensimmäinen erä koostui lähinnä niin huolimattomista huitaisuista kuin kovista vedoistakin kohti vastustajan maalia.

Ensimmäinen erä meni hivenen TUTOn sanelemana, sillä kiekko pysyi paremmin turkulaisten kuin mikkeliläisten hallinassa. Erän vaarallisimmat maalipaikat sai aikaan kuitenkin Jukurit. Vaikka kiekko ei TUTO-päädyssä kauaa pysynytkään, pääsi vastustaja iskemään hankalista paikoista kovia kuteja, mutta näissä tilanteissa komean nollapelin torjunut Kimmo Meriläinen osoitti ettei hänen ohi niin vain mennä.

Jukureiden syöttökuviot olivat taidokkaita, mutta etenkin kolmannessa erässä vieraiden väsyessä alkoivat syötöt mennä yhä uudelleen ja uudelleen vääriin osoitteisiin. Joko vedot vedettiin suoraan Meriläisen syliin tai sitten syöttelykuvion pääsi rikkomaan joku turkulaispelaajista.

Playoff-henkeä ottelusta löytyi ja taklauksia annettiin puolin ja toisin. Tuomarityöskentely aiheutti kuitenkin suurta hämmästystä yleisön keskuudessa. Kaveria sai takoa oikein kunnolla, eikä päivänselviäkään jäähyjä millään vihelletty. TUTO ja Jukurit säilyttivät kuitenkin siistin linjansa eikä tässäkään ottelussa nähty sen suurempia kahakoita.

TUTO aloitti vanhanaikaisella

Vähäisistä rangaistuksista huolimatta molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan myös erikoistilannepelaamista, jossa jälleen kerran TUTOn vahva alivoima pääsi esille Jukureiden pyörittäessä vaarallisen oloista ylivoimaansa kolmesti illan aikana. Alivoimapelissä oma osansa oli Meriläisen venymisillä, mutta myös TUTOn puolustus oli kiitettävästi hereillä. Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen uskoi, että ylivoimamaali olisi saattanut kääntää pelin suuntaa:

− Me olisimme kyllä tarvinneet ylivoimamaalin että olisimme päässeet tähän peliin tänään mukaan. Emme sitä kuitenkaan tänään saaneet, mutta huomenna yritetään uudestaan.

TUTO sai heti toisen erän alkuun muutamia maukkaita maalipaikkoja, mutta vedot jäivät liian vaisuiksi. Syötöt olivat kutakuinkin onnistuneita, mutta viimeistely ontui pahasti. Tästä huolimatta turkulaisia kuitenkin onnisti, kun toista erää oltiin pelattu reilu neljä minuuttia: Aki Keinänen tavoitti Tuukka Pulliaisen syötön ja kiersi jukurimaalin taakse. Tällä kertaa Keinänen ei käyttänyt kuuluisaa kovaa kutiaan, vaan liu'utti kiekon vastustajan maaliin vanhanaikaisella.

Isäntien ensimmäinen maali oli jokseenkin yllättävä, sillä toinen erä näytti Jukureiden suhteen lupaavalta. Heti TUTOn 1-0-maalin jälkeen pääsivät mikkeliläiset yrittämään tasoitusta, kun Nestori Lähde laukoi vaarallisen näköisesti kohti Meriläistä. Veskarin torjunnasta kiekko kimposti kuitenkin verkkoihin.

− TUTO pelasi hyvän jääkiekko-ottelun. Hyvä ja tiukka peli tämä oli kaikinpuolin. 1-0-tilanteessa meillä oli hyvä paikka tehdä 1-1:een, mutta sitten syntyikin TUTOn 2-0-voittomaali, harmitteli Pennanen pelin jälkeen.

Jos TUTOn päänvaivana olivat ponnettomat laukaukset, oli Jukureiden ongelmana huonosti suunnatut vedot. Paikkoja kyllä aukesi Lähteenkin kelpo vedon jälkeen, mutta laukaukset suuntautuivat usein yläilmoihin.

Ilta oli Rutasen ilotulittelua

TUTO lisäsi Jukureiden ahdistusta toisen erän puolivälissä 2-0-maalillaan, jonka pääsi vetämään kaksi maalia illan ottelussa viimeistellyt Aleksi Rutanen. Rutasta rikottiin pahasti läpiajotilanteessa ja tämä koitui Jukureiden kohtaloksi.

− Kaksi erää kaistat olivat aivan tukossa eikä siitä mailaviidakosta meinannut päästä millään läpi. Olen kuitenkin todella tyytyväinen tähän voittoon. Tässä ryhmässä on aika paljon äijiä, jotka pelaavat tällaisia pelejä ensimmäistä kertaa niin, että maistavat oikein sen veren maun, kiitteli TUTO-luotsi Ismo Lehkonen omiaan.

TUTOn toinen maali taisi olla mikkeliläispoppoolle myrkkyä. Toisen erän Jukurit jaksoi vielä taistella kynsin ja hampain, mutta kolmannen erän edetessä näkyi vieraiden otteissa jo merkkejä väsymyksestä. TUTOn pitäessä lujaa kiinni 2-0-johdostaan väsyivät Jukurit ainaiseen puolustamiseen.

Kolmannen erän viimeisten minuuttien kohdalla mikkeliläiset kuitenkin kaivoivat kaikki viimeiset energiansa ja lähtivät hakemaan edes yhtä maalia kuudella kenttäpelaajalla. Tämä sujuikin aikansa ihan mallikkaasti ja oli lähellä ettei Kimmo Meriläisen nollapeli murtunut erän viimeisten minuuttien aikana, mutta yhden virheen tuloksena Aleksi Rutanen pääsi Antti Virtasen syötöstä viimeistelemään tyhjään maaliin ja 3-0-loppulukemat.

Voitot ovat nyt 2-1 TUTOlle. Ottelusarja jatkuu heti huomenna lauantaina Mikkelissä.