Jukurit haki toisen mahdollisuuden Turusta

Jukurit tuli, näki ja voitti.
TUTOn ja Mikkelin Jukureiden välinen välieräsarja jatkui maanantaina Kupittaalla. Samainen sarja jatkuu vielä keskiviikkona Mikkelissäkin, sillä TUTO ei onnistunut katkaisemaan sarjaa kotonaan. Jukurit oli loppujen lopuksi parempi miltei joka osa-alueella, ja ottelu ratkesikin mikkeliläisten hyväksi 1-2-lukemin.

TUTOn peli kärsi ensiminuuteista asti suuresta jäähymäärästä. Läpi illan turkulaisjäähyt värittivät ottelua, eivätkä rangaistukset aina olleet reiluja. Voi olla, että paineiden alla turkulaiset lähtivät otteluun hermostuneemmin kuin Jukurit ja näin myös ottivat kontaktia enemmän, mutta aivan jokaista turkulaistilannetta tuomarin ei olisi tarvinnut viheltää.

Suuresta ylivoimamäärästä Jukureiden voitto ei kuitenkaan johdu, sillä ainoastaan illan ensimmäisen maalin mikkeliläiset saivat ylivoiman tuloksena. TUTOn alivoima on pyörinyt mallikkaasti läpi kevään ja se sai jatkoa myös maanantaina, mutta kaikki aikakaudet loppuvat aikanaan.

TUTO-hyökkääjä Niko Paloselle lankesi pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta heti erän alkuun, ja kolme minuuttia Jukurit jaksoikin pyörittää ylivoimaansa puuduttavasti turkulaispäädyssä.

Aleksi Hidenin ottama kaksiminuuttinen oli lopulta se pisara, joka katkaisi turkulaisten selän. Puolustukseen uupunut turkulaisalivoima uinahti hetkeksi ja pian taululla olikin jo 0-1-lukemat, kun Pasi Järvinen pääsi täräyttämään siniviivan tuntumasta kiekon Kimmo Meriläisen selän taakse.

− Saimme hienon voiton täältä ja olen taas ylpeä tuon joukkueen sitkeydestä. Puolustimme hyvin ja pysyimme tuloksessa hyvin kiinni, kiitteli Jukurit-valmentaja Antti Pennanen omiaan.

Turkulaiset nostivat päätään

Yhdestä kehnosta alivoimasta turkulaiset ottivat kuitenkin opiskeen ja näytti siltä, että jukurimaali oli juuri sitä, mitä TUTOn hieman kohmeinen peli tarvitsi. Toiseen erään jäälle luisteli nimittäin piristyneempi ja nälkäisempi turkulaispoppoo, joka sai pian pelin pyörimään myös vieraan päätyyn. Ensimmäisessä erässä TUTOlla oli vaikeuksia päästä pois omasta päästä, joten toisessa erässä nähty turkulaishallinta oli selvää parannusta aikaisempaan erään nähden.

Mutta kun ei onnistu niin ei onnistu. Jukureiden kiekonkäsittely oli huolellista ja peli järkevää, joten helppo ei ollut turkulaisten tie. TUTO sai muutamia kelpo tilanteita mikkeliläispäätyyn, kun muun muassa Antti Virtanen pääsi Oskari Setäsen kanssa nokikkain ja Aleksi Rutaselle aukesi maalipaikka alivoimalla, mutta Setänen olikin päättänyt jo bussissa matkalla Turkuun, että tänään ei mene mikään hänen ohitseen.

− Kuten kaikissa muissakin pudotuspeleissä, olimme tässäkin hieman jäljessä pelillisesti. Tämän takia olemme joutuneet rikkomaan niin paljon joka pelissä. Kyllähän sen jäähyjen määrästä näkee, totesi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Liekö sitten merkittävä jäähyjen määrä vai kovat paineet voitosta syy siihen, ettei TUTOn peli maanantaina lähtenyt oikein missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Tuttuun tapaan yritystä kyllä löytyi ja sarja haluttiin laittaa poikki, mutta vedoista puuttui voima ja kiekon kanssa leikittiin liian pitkään. Mikkeliläisten halu venyttää sarjaa oli maanantaina kovempi kuin turkulaisten halu katkaista se.

Viimehetken kavennus oli laiha lohtu

Jos toinen erä tarjosi turkulaisille maalipaikkoja, tarjosi kolmas erä viimein sen yhden ainoan osuman. Jukurit siirtyi erän puolen välin tienoilla jo 0-2-johtoon Jani Savolaisen maalilla, mutta etenkin Aki Keinäsen ja Aleksi Rutasen syöttelykuviot antoivat varoituksen siitä, että pian rytisee. Turkulaisten kannalta valitettavan innokas jukuripuolustus piti kiekon kuitenkin itsellään.

− Tiesimme, että TUTOlla on täällä katkopeli ja se on aina haastava paikka. Sama teema jatkuu kuitenkin keskiviikkona, sillä TUTOlla on silloinkin katkaisupeli. Olemme edelleen selkä seinää vasten, totesi Pennanen pelin päätyttyä.

15 sekuntia ennen päätössummeria Anrei Hakulinen kavensi tilanteen 1-2:een, mutta vähäisten sekuntien takia tämä maali oli laiha lohtu. Yhden kovan vedon Hakulinen sai vielä kohti maalia kymmenen viimeisen sekunnin aikana, mutta turkulaisyleisön harmiksi kiekko ei sinne uponnut.

TUTOn ja Jukureiden välinen sarja venyy siis keskiviikkoon, jolloin pelataan Mikkelissä. TUTOlla tosin on silloinkin mahdollisuus pistää sarja pakettiin, sillä otteluvoitot ovat nyt 3-2 turkulaisten hyväksi.