Hokki vei intensiivisen lauantai-illan syntymäpäiväpelin

Antti Kalaputaan laukaus päätti jatkoajan lyhyeen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
LeKin ja Hokin lauantainen kamppailu oli tiukka. Peli oli painopisteiltään vaihtelevaa ja kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Isäntäjoukkue onnistui punnertamaan pelin jatkoajalle saakka, mutta kajaanilaiset veivät lopulta voiton lukemin 3-4 pilaten samalla isäntien 110-vuotisjuhlat.

Pelin ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun Hokin Antti Kalapudas laukoi kiekon maaliin jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Osuma syntyi LeKin puolustuspään virheen avustuksella. Tätä ennen Kisa oli taistellut itsensä miehekkäästi tasoihin kolmannen erän lopussa ja se miellytti joukkueen päävalmentaja Juha Juujärveä, kuten koko ottelu kokonaisuutenakin.

− Olemme tyytyväisiä pisteeseen ja joukkueen ilmeeseen. Hyvin pelanneille jätkille sattui jatkoajalla virhe, joka kostautui maalina, mutta kokonaisuutena tämä oli hyvää jääkiekkoviihdettä. Molemmilla joukkueilla oli hyvin liikkuvia ja taitavia pelaajia, jotka uskalsivat hyvin hyökätä ja puolustaa.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen oli tyytyväinen voitosta, mutta totesi samalla, että joukkueella oli myös onnea matkassa.

− Yksi laukaus riitti meille jatkoajalla tänään ja saimme ekstrapisteen, Laukkanen kommentoi jatkoaikaratkaisua ja jatkoi:

− Voidaan kyllä todeta, että olimme jonkin verran onnekkaita, että saimme tästä voittopelin. Täytyy antaa kiitosta joukkueelle siitä sitkeydestä ja sitoutumisesta, jota se osoitti, kun peli muuttui kannaltamme puolustussuunnan pelaamiseksi. Joukkue on yhtenäinen ja sitoutunut. Arvomaailmaamme on alkanut kohdata valmentajien ja pelaajien osalta. Peli sinällään jätti vielä paljon mietittävää ja parannettavaa.

Hokki vei avauserää ja LeKi toista

Vieraat aloittivat ottelun hallinnalla. Sen ote oli vahva, eikä LeKi oikein pystynyt vastaamaan. Hokki meni Tomaš Mikušin maalilla johtoon reilun kahdeksan minuutin jälkeen, muttei onnistunut enää toista kertaa maalinteossa edes ylivoimalla. Sama päti myös Kisaan. Myös kotipäävalmentaja Juujärvi totesi avauserän olleen selkeä.

− Ensimmäisessä erässä meillä oli vastassa yksi parhaiten hyökkäävistä joukkueista. Hyökkääjät pelasivat hyvällä vauhdilla ja rohkeasti ja meillä oli vaikeuksia puolustaa. Emme saaneet omaa hyökkäyspeliämme sitä kautta käyntiin, kun kiekko oli aika paljon vierailijalla. Käyntiinlähtö oli myös haastavaa, koska meillä ei ollut peliä alla.

Vieraiden päävalmentaja Laukkanen oli tyytyväinen joukkueensa avauserään.

− Jos peliä nyt miettii meidän kannaltamme, niin olin ensimmäisen erän peliin tyytyväinen siltä kannalta, että hyökkäyspelimme on ollut hieman hakusessa marraskuun maaottelutauosta saakka. Nyt pystyimme mielestäni tekemään eniten ja parhaiten hyökkäyssuunnan pelaamista.

Toinen erä oli selkeästi erilainen. Isännät saivat aivan toisenlaisen otteen peliinsä ja hallitsivat erää. Hokki kuitenkin lisäsi johtoaan Kalaputaan illan ensimmäisellä maalilla erän puolivälin jälkeen himmentäen samalla isäntien vahvaa alkua.

Kisa ei tästä hätkähtänyt, vaan kavensi ja tuli tasoihin reilun kuuden minuutin sisällä Hokin 0-2-maalista. Maalintekijöinä toimivat Masi Marjamäki ja Henri Tuominen. Tasalukemat olivat edelleen taululla erätauolle mentäessä.

Joukkueiden päävalmentajat ilmaisivat yhteiset mielipiteet siitä, että toinen erä oli vahvasti Kisa-painotteinen.

− Toiseen erään pelasimme yhden vahvimmista eristämme. Pitää ottaa myös se huomioon, että vahva joukkue oli vastassa, isäntien Juujärvi totesi.

− Toinen erä oli täysin LeKin näytöstä, notkuimme siinä täysin maalivahtipelillämme mukana. Aika harvoin mikään joukkue tässä sarjassa on onnistunut pelaamaan noin vahvasti meitä vastaan. Siitä kuitenkin selvittiin, vieraiden Laukkanen komppasi kollegaansa.

Intensiiviset kolmas erä ja jatkoaika

Hokki palasi kuskin paikalle kolmannen erän kolmannella minuutilla Christoffer Seppelinin maalilla. Päätöserä oli muutenkin hienokseltaan vieraiden hallintaa, mutta isännät ajoivat tosissaan takaa.

LeKin kova yritys sai lopulta palkinnon reilu minuutti ennen loppua. Markus Jokinen toi Kisan tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle. Jatkoaika loppui kuitenkin lyhyeen Kalaputaan illan toisella maalilla, jolla vieraat veivät kaksi pistettä mukanaan.

Vieraiden päävalmentaja Laukkanen oli tyytyväinen joukkueen kolmannen erän taisteluun.

− Kolmanteen erään vaihdoimme koostumuksia ja pystyimme väsyneenäkin vielä taistelemaan. Meiltä putosi yksi puolustaja erän alussa ja toisella puolustajalla oli jotain luistinongelmia. Siinä oli taas monta monessa. Kyllä LeKi ansaitsi tasoitusmaalin ilman maalivahtia.

Isäntien käskijä Juujärvi ei jäänyt tappiota voivottelemaan.

− Harmittavasti neljästä maalista oli pari sellaista, että ne olisivat voineet jäädä tulematta tämän tason peliin. Joukkue osoitti kyllä luonnetta, kun se nousi 0-2-tilanteesta 2-2-tilanteeseen.

− Tappiosta huolimatta mies se hävinnytkin mies on. Nyt voin sanoa jätkille, että päätä pystyyn ja eteenpäin. Tämä oli miehekäs ja hyvä peli.

LeKi kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Kiekko-Vantaan vieraissa. Hokki isännöi samana iltana SaPKoa.