Jukurit nihkeään voittoon K-Vantaasta

Mikko Laineen lyöntilaukaus toi jälleen voiton Jukureille.
Mestiksen perjantai-illan kamppailu Jukureiden ja Kiekko-Vantaan välillä ei suurta viihdettä katsojille tarjonnut. Ottelu päättyi lopulta jatkoajalla Jukureiden voittoon lukemien ollessa 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0).

Jukurit oli valmistautunut otteluun hyvin, sillä ensimmäinen erä mentiin pääosin kotijoukkueen hallinnassa. Sinipaitojen parhaimmasta maalipaikasta vastasi ykkösketju. Jesse Rohtla ja Toni Jalo tarjosivat syötöillään paikan Mikko Laineelle, joka ei kuitenkaan onnistunut siirtämään Jukureita johtoon.

− Ensinnäkin onnittelut Jukureille ansaitusta voitosta tänään. Heillä olisi ollut mahdollista tappaa peli jo kahdessa ensimmäisessä erässä, kommentoi K-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Erän viimeisellä minuutilla Jukureiden puolustus uinahti ja Robert Rooba-Jere Elo-parivaljakko pääsi kahdella-nollaa-vastaan hyökkäykseen, mutta jukurimaalivahti Tadeas Galanskyn torjunta pelasti Jukurit takaiskulta.

Jukurit johtoon lahjamaalilla toisessa erässä

Toinen erä lähestyi puoltaväliään, kun K-Vantaan maalivahti Aaro Peltonen antoi joululahjan Jukureille etuajassa. Peltosen maalin takaa laukoma purkukiekko päätyi suoraan Jani Savolaisen lapaan, joka toimitti kiekon välittömästi maalille. Peltonen ehti vielä torjumaan tämän kiekon, mutta paluukiekosta Juuso Sipola laukoi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

− Kaksi erää pelattiin hyvin erinomaisesti ja luotiin hyvä määrä maalipaikkoja. Vantaan kavennusmaalin jälkeen rohkeustaso tippui ja meidän peli alkoi heilahdella, tuumi Jukurikäskijä Jarno Pikkarainen.

Sinipaitaisen kotijoukkueen peli piristyi maalista huomattavasti ja seuraava maali nähtiinkin jo neljän minuutin pelin jälkeen. Jani Savolainen nosti Jukurit jo kahden maalin johtoon, kun Aaro Peltonen joutui pudottamaan Pasi Järvisen laukoman kiekon eteensä. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Toni Jalo.

Toisen erän viimeisellä minuutilla K-Vantaan Saku Salmela taituroi itsensä maalin eteen ja sai komeilla harhautuksilla Galanskyn jäihin, mutta Galansky torjui helpohkon laukauksen patjallaan. Kolmanteen erään lähdettiin Jukureiden kahden maalin johdossa.

K-Vantaa heräsi kolmanteen erään

Kaksi ensimmäistä erää Jukureiden mukana pyristellyt K-Vantaa lähti kolmanteen erään uudella ilmeellä ja se näkyi jo heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien.

Vantaalaisten 2-1-kavennus nähtiin, kun kolmatta erää oli pelattu vain viisi minuuttia. Lempäälästä K-Vantaaseen siirtynyt Jarmo Jokila tarjosi maalin eteen loistavan lätyn Sanghoon Shinille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko ohi voimattoman Jukurimaalivahti Galanskyn.

Tasoitus nähtiin vain neljä minuuttia myöhemmin, kun Juuso Sipola istui kaksiminuuttista pelin viivyttämisestä. Ylivoiman loppuhetkillä Oskari Mannisen laukaus kimposi päädyn kautta suoraan maalin kulmalle Robert Rooballe, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu lukemiin 2-2.

Joukkueiden paremmuus ratkesi vasta jatkoajalla, kun Jukurit pääsi pyörittämään ylivoimaansa. Järvinen ja Laine siirtelivät viivalla vastuuta toisilleen, mutta lopulta Laine täräytti Järvisen syötöstä lyöntilaukauksella kiekon yläkulmaan. Näin kaksi pistettä jäivät Mikkeliin K-Vantaan tyytyessä yhteen pisteeseen.

Molemmat joukkueet jatkavat runkosarjaansa huomenna, kun K-Vantaa saa kotonaan vieraakseen HCK:n ja Jukurit matkaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.