Silppuaako Hokin hyökkäys peliittapuolustuksen riekaleiksi?

MESTIS / Ennakko
Järjestääkö Hokki taas voitontanssit Peliittojen kustannuksella?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Heinolan Peliitat aloittaa reissuviikonloppunsa Kajaanissa. Sarjassa eniten maaleja päästäneellä heinolalaisjoukkueella on kova työ pysäyttää sarjassa toiseksi eniten maaleja paiskinut kajaanilaishyökkäys.

Peliitoilla on edessään kahden ottelun vierasviikonloppu kaukana kotoa. Perjantaina Peliitat kohtaa Hokin ja lauantaina matka jatkuu Vaasaan Sportin vieraaksi.

Heinolalaisjoukkueen puolustus on vuotanut viime peleissä seulan lailla. Yhdessätoista viime ottelussa Peliitat on päästänyt vähintään kolme maalia ottelua kohden. Hyökkäys on kuitenkin löytänyt viimein maalijyvänsä, joten pisteitäkin on matkaan tarttunut.

Voittaakseen perjantaina nälkämaalla pitäisi peliittapuolustuksen pystyä syömään kiekkoja maalivahdin edestä. Liian usein maalivahti on jätetty yksin toivottoman tilanteen eteen.

Keskiviikkona heinolalaiset onnistuivat kaatamaan tärkeässä ottelussa kotijäällään LeKin 6-3. Voitto oli vasta kauden viides kolmen pisteen voitto. Peliittojen kokoonpano lyödään lukkoon perjantaina, jolloin katsotaan mukaan mahdollisesti lähtevät lahtelaislainat.

Varmuudella mukana on loppuviikon kestävällä lainasopimuksella Blues-puolustaja Niklas Tikkinen. Loukkaantuneiden listoilla ovat edelleen puolustajat Aki Nurminen, Jaakko Lehtonen ja Kärppien lainahyökkääjä Ville-Valtteri Leskinen.

Kultakypärä Joonas Alanne on paikannut tällä viikolla loukkaantumisia Pelicansissa, mutta pelaajistosta on löytynyt uusia vastuunkantajia. Etenkin Mikko Lahtela ja Kärppien lainapelaaja Sakari Manninen ovat nousseet näkyvästi esiin.

Hokki on voittanut viidestä viime pelistään neljä. Putki alkoi voittoisalla Kouvolan ja Heinolan viikonloppukiertueella, mutta katkesi Joensuussa kärsittyyn 0-2-tappioon. Viikko sitten kaatui Keravan HCK Kajaanissa voittolaukauskilpailun jälkeen 2-1. Viime keskiviikkona Hokki pokkasi pisteet Savonlinnasta maalein 4-3. Peliittojen tavoin Hokki pelaa myös lauantaina, jolloin se reissaa Jyväskylään.

Hokilla oli Savonlinnassa pieniä sairastelu- ja loukkaantumishuolia, kun puolustajat Clemens Unterweger ja Jarkko Heikkinen pelasivat kuumeisina. Loppusotaansa armeijan vihreissä räiskinyt hyökkääjä Arttu Heikkinen palannee jo perjantaiksi taistelemaan linnapaitojen puolesta. Myös puolustaja Veli-Antti Leinonen on todennäköisesti pelikunnossa perjantaina. Loppukauden sivussa olevan puolustaja Ville Hyvärisen lisäksi loukkaantuneiden kirjoilla ovat olleet puolustaja Casper Santanen, sekä hyökkääjät Anthony Guttig, Jevgeni Fofanov ja maalivahti Tuomas Tolonen.

Suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin Kajaaniin värvättyyn slovenialaishyökkääjä Erik Panceen, jonka olisi tarkoitus tehdä Mestis-debyyttinsä perjantaina. Hokin sikariportaasta ei ole kuitenkaan siirtoa vielä lopullisesti vahvistettu. Pance on tällä kaudella edustanut Olimpija Ljubljanaa, joka pelaa Itävallan kansainvälistä liigaa.

Pisteet tulisivat illan ottelusta tarpeeseen, sillä Hokki olisi vahvasti mukana pudotuspelien kotietujahdissa klaaraamalla viikonlopun molemmat pelit. Kaksi tappiota toisi puolestaan playoff-viivan pelottavan lähelle. Peliitat puolestaan taiteilee playoff-viivan ja karsintaviivan välimaastossa. Eroa karsintapaikkaan on viisi ja pudotuspelipaikkaan kuusi pistettä. Tosin niin perässä kärkkyvä SaPKo kuin jahdin kohteena oleva kahdeksatta paikkaa pitävä Jokipojat on pelannut otteluita Peliittoja vähemmän.

Seuraa Heitä

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Ranskan maajoukkueratsu on näyttänyt olevansa kansainvälisen tason pelimies. Heiveröinen Peliitta-puolustus on helisemässä patonkimaan maalinsylkijän edessä.

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

Löytänyt viimein paikkansa joukkueessa. Onnistui LeKiä vastaan kahdesti maalinteossa ja taisteli vahvasti myös omassa päässä. Ottamassa pysyvästi isoa roolia Peliitoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle