Peliitat lopulta vahvempi jäähyrikkaassa ottelussa

Anssi Pesonen nappasi 38 torjuntaa ja torjui pisteet Peliitoille.
Kuva © Erno Laisi
Kajaanissa haettiin voittoa pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailusta saakka. Molemmille joukkueille tarjottiin runsaasti paikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta kumpikaan ei siihen lopulta pystynyt. Peli päättyi voittomaalikilpailulla Peliitoille 3-4.

Jääkiekon mielenkiintoisuus nähtiin jälleen kerran, kun Hokki ja Peliitat ottivat mittaa toisistaan. Jääkiekossa ottelu ei aina ole tasainen, vaikka numerot niin väittäisivätkin. Toisaalta vaikka toinen joukkueista näyttäisi hallitsevan peliä, ei se tarkoita, että se olisi parempi joukkue.

Torjuntatilaston mukaan Hokki vei ottelua miten tahtoi. Kotijoukkueen maalivahti Teemu Seppänen selvisi 19 torjunnalla, kun taas virkaveli Peliittojen maalissa, Anssi Pesonen, torjui kiekon 38 kertaa. Ensimmäistä erää hallitsi hienokseltaan Hokki, mutta kaksi jälkimmäistä mentiin varsin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät työstämään runsain mitoin erikoistilanteitaan, mutta varsinkin ylivoimat olivat yllättävän tehottomia molemmilla joukkueilla.

Ottelu sai sähäkän alun, kun vieraiden Ville-Matti Koponen otti jäähyn jo reilu minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen ylivoimansa Hokki onnistui käyttämään hyväkseen, kun Teddy Da Costa (1+1) paukautti kiekon maaliin suoraan Teemu Virtalan poikkikentän lättysyötöstä. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Riku Toivo. Tähän Toivon ja Virtalan kohokohdat oikeastaan päättyivätkin. Molemmilla oli myöhemmin ottelussa mahdollisuus kokeilla jopa tyhjään maaliin, mutta tänään ei pisterohmuilla vain kulkenut.

Peliitat ei masentunut Hokin hyvästä alusta, vaan tuli tasoihin reilun minuutin myöhemmin. Niklas Tikkinen sai kunnian tasoittaa Marko Rairaman (1+1) ja Jani Keinäsen (0+2) syötöistä. Tämän jälkeen ottelu rikkoutui jäähyihin. Ensimmäisessä erässä vihellettiin vielä kuusi jäähyä, joista neljä Peliitoille.

Pyörii, pyörii - mutta viimeistely ontui

Toisessa erässä Peliitat pääsi joksikin aikaa kuskin penkille 5-3-ylivoimalla. Kahden miehen ylivoima pyöri ja pyöri, mutta todellisia maalipaikkoja ei heinolalaiset saaneet aikaiseksi. Ottelun puolivälin jälkeen Hokki pääsi yrittämään kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Myös Hokin pakkopeli pyöri vahvasti hyökkäysalueella, mutta laukaukset olivat luokattomia.

Vielä jäähyjen jälkeenkin Hokki jatkoi painetta, kunnes karkea syöttövirhe vapautti Rairaman maalintekoon röyhkeällä maalille nousulla, ja näin vieraat siirtyivät 1-2-johtoon.

Erän lopussa nähtiin myös niin sanottu "kenttämestarin erikoinen". Rännikiekko pompahti maalin takaa juuri kun Pesonen yritti pysäyttää kiekkoa. Hokki-kapteeni Virtala pääsi pomppukiekkoon ensimmäisenä kiinni, mutta laukoi tyhjyyttään ammottavasta maalista ohi.

− Vähän nihkeä peli oli meiltä. Toki Peliitat pelasi hyvin ja siitä kunnia heille. Oli siinä paikkoja, mutta ehkä tänään ei vaan uponnut, Hokin valmentaja Petri Mattila manasi omiensa vaisua viimeistelyä.

Kolmannessa erässä Peliitat pääsi jo kahden maalin johtoon Christian Silfverin maalilla. Muutama minuutti maalin jälkeen Peliitat otti kolme jäähyä kahden minuutin sisään ja näin Hokki oli jälleen kahden miehen ylivoimalla. Tällä kertaa tilaisuutta tarjottiin hiukan yli kahden minuutin verran. Yleisön riemuksi Hokki heräsi taisteluun kavennettuaan tilanteeksi 2-3 Jarkko Heikkisen maalilla.

Reilut puolitoista minuuttia ennen pelin päätössummeria vihellettiin samanaikaisesti kotijoukkueelle kaksi jäähyä ja vieraille yksi. Hokin tasoitus lähti Anssi Rantasen mailan lavasta vain noin minuuttia ennen ottelun loppua. Maali tuli siis alivoimalla ja lisäksi ilman maalivahtia pelaten.

− Joukkue osoitti moraalia ja sitkeyttä. Piti ottaa maalivahtia pois, ja saatiin siitä sitten palkinto, kiitteli Mattila kotijoukkueen nousua kolmannessa erässä.

Ottelussa vihellettiin kaikkiaan 20 kahden minuutin rangaistusta, eli tuomarilinja oli varsin tarkka. Epäselväksi jäi, oliko Peliittojen valmentaja Petri Karjalaisen mielestä vikaa tuomarilinjassa heidän omaa peliään vai kotijoukkueen peliä kohtaan. Varsin tyytymätön mies pelin jälkeen kuitenkin oli.

− Olen ollut KHL:ssä Magnitogorskin penkin takana, kun Vitjazin tappelijat yrittää lyödä kaikkea liikkuvaa, ja tämä oli silti oksettavin ottelutapahtuma missä minä olen koskaan ollut.

− Hyvää alivoiman tappamista meiltä, ei muuta kommentoitavaa. Ollaan tyytyväisiä voitosta ja lähdetään kohti Vaasaa, kertasi Karjalainen ottelua.

Erikoista ottelussa oli myös se, että varsinaisen peliajan kuudesta maalista vain kaksi oli hyökkääjien tekemiä. Voittomaalikilpailussa nähtiin kaksi maalia ja molemmista vastasi Peliittojen puolustaja. Ratkaisun sai nimiinsä Tuukka Rajamäki.

Molempien pelit jatkuvat jo huomenna. Peliitat matkaa siis Vaasaan Sportin vieraaksi ja Hokki yrittää kartuttaa pistetiliään Jyväskylässä JYP-Akatemian vieraana.