JYP-Akatemia taisteli voiton karsinta-avauksessa: "Tärkeää, että kopissa riittävästi jääpusseja"

MESTIS / Raportti
Jose Kangaskorte ja edessä tiiviisti puolustanut JYP-Akatemia avasivat karsinnat voitolla.
Kuva © Timo Savela
Mestis-karsinnat avattiin Hokin ja JYP-Akatemian osalta tasaisella ottelulla, jonka voittajaksi selvisi tiukan taistelun ja dramaattisten vaiheiden jälkeen joukkueiden runkosarjakohtaamisten tapaan vierasjoukkue.

Runkosarjassa kaikki joukkueiden keskinäiset ottelut vienyt JYP-Akatemia jatkoi samaa tahtia myös karsintasarjan avausottelussa, kun ahnaasti kiekkoja peittänyt ja uhrautunut joukkue haki taisteluvoiton Kajaanista.

— Kova paikka aina Kajaaniin tulla. Iso asia on, että kopissa on nyt riittävästi käytössä jääpusseja, kova suoritus meidän joukkueeltamme, täällä on vastassa äärimmäisen nopeaa kiekkoa pelaava joukkue, jyväskyläläisten päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi.

— Maalipaikat olivat jälleen aika kortilla, molemmat puolustivat hyvin, Hokki-valmentaja Jari Laukkanen analysoi.

Maaliton avauserä pelattiin hienoisessa Hokki-komennossa. JYP-Akatemian otteista painoi alussa pieni hermostuneisuus, mutta kun kajaanilaiset eivät onnistuneet maalinteossa, saivat myös vieraat peliään kasaan.

Erässä molemmat pääsivät kertaalleen ylivoimallekin, mutta laihoin tuloksin. Akatemian parhaat paikat syntyivät lähinnä Hokki-pelaajien virheistä omassa päädyssä.

Ottelun avausmaali toisessa erässä syntyi juuri Hokki-pelaajan kiekollisesta virheestä. Tino Metsävainion syöttö lipsahti Riku Tiaiselle. Tiainen karkasi läpiajoon ja laukoi Akatemian 0-1-johtoon.

Hokki hallitsi toista erää käytännössä kauttaaltaan, ja vihdoin palkintokin seurasi vajaat kahdeksan minuuttia ennen erätaukoa. Metsävainio kuittasi edellisen maalin virheensä syöttämällä kiekon maalin eteen unohdetulle Niklas Näpille, joka sivalsi pelin tasoihin.

Erän lopulla nähtiin dramaattinen käännekohta, kun Teemu Huttu osui mailansa tupella Akatemian Atte Antinahoa naamaan. Tuloksena ulosajo ja JYP-Akatemialle viiden minuutin ylivoima.

— Kun on pienet marginaalit, tullaan pelaajan henkilökohtaisiin ratkaisuihin. Aika isoja ratkaisuja tietyiltä pelaajilta, viiden minuutin jäähy ja kahden minuutin rangaistus ottelun loppuun, joko siellä kypärän sisällä kestää tai ei kestä, tänään ei parilla herralla kestänyt, sätti pettynyt Laukkanen omiaan.

Ylivoimaa jyväskyläläiset ehtivät pyörittää ainoastaan 15 sekuntia, kun Taavi Tiala vei vieraat johtoon takatolpalta. Osumaa tarkasteltiin vielä videolta potkumaalina, mutta videokuvista rikettä ei löytynyt. Enempää maaleja jyväskyläläiset eivät kolmanteen erään jatkuneella ylivoimallaan saaneet aikaan.

— Marginaalit ovat äärimmäisen pienet. Meidän ylivoimamme onnistui tänään sopivasti ja saimme pelattua vastustajalta heidän ylivoimansa pois, Ahvenjärvi analysoi.

Edes rangaistuslaukaus ei uponnut

Hokin Riku Korhonen pääsi kokeilemaan tasoitusmaalia rangaistuslaukauksesta. Jose Kangaskorte pysyi kuitenkin mukana harhautuksessa ja sai patjansa rystylaukauksen eteen.

Kuten usein aikaisemminkin tällä kaudella, oli Hokilla muutenkin paikat kääntää peli itselleen. Kangaskorten torjunnat ja ajoittain onnikin kuitenkin pitivät kiekon pois JYP-Akatemian maalista.

Hokin omaa kiriä vaikeutti Roni Viirlakselle vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria vihelletty estämisrangaistus. Hokki otti alivoimaisenakin maalivahdin pois, mutta Aleksi Luhtalampi päätti kajaanilaispyristelyt tyhjään rysään.

— Jäähyt maksoivat yhden maalin ja tuon mahdollisen orastavan takaa-ajon ottelun loppuun. Ei voi kuitenkaan tukistaa joukkuetta taistelusta ja työnteosta. Tiedettiin, että tämä on työmiesten ilta, ja se peli meni mielestäni aika tasan. Ratkesi vähän eri juttuihin meidän kannaltamme, Laukkanen huokaisi.

— Kaikki ottelut ovat olleet äärimmäisen kovavauhtisia ja kovan kamppailupelin luonteisia. Mielestäni tänään näimme hyvin samanlaisen pelin. Tässä on ollut vähän taukoa, mutta hyvin pääsimme peliin kiinni kovan taistelun kautta, Ahvenjärvi päätti.

Hokki jatkaa pelejään heti lauantaina, kun joukkue matkaa Imatralle Ketterän vieraaksi. JYP-Akatemia pelaa seuraavan kerran maanantaina kotonaan myös Ketterää vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle