KeuPan ja SaPKon kuuma kohtaaminen johti 92-minuuttiseen taistoon

MESTIS / Raportti
Teemu Lepaus teki ottelun voittomaalin toisessa jatkoerässä.
KeuPan ja SaPKon toinen kohtaaminen playoffeissa päättyi 92 minuutin taiston jälkeen savonlinnalaisten 4−3-voittoon. Illan hahmoina loistivat keuruulaisten kaksikko Jesse Pelamo-Tomas Andres ja pässipaitojen parivaljakko Teemu Lepaus-Juuso Forsström.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin kotijoukkue KeuPan hallinnassa. Keuruulaiset pyörittivät kiekkoa pässipaitojen päädyssä ja SaPKon maalivahti Juhana Ahon mallikkailla torjunnoilla peli pysyi vielä maalittomana. Vierasjoukkue vaikutti hätääntyneeltä ja neuvottomalta, sillä se laukoi paljon pitkiä kiekkoja, eikä KeuPan pyöritykselle näkynyt loppua.

SaPKon harvat vastahyökkäykset syntyivät KeuPan kiekon menetyksistä, ja ajassa 11.36 nähtiinkin pässipaitojen ensimmäinen maali. Elmeri Laamanen kirjautti itselleen kauden ensimmäisen maalinsa, syöttäjänä Arttu Pelli.

Viitisen minuuttia myöhemmin SaPKo pääsi ylivoimalle. Pässipaitojen ylivoima oli ollut tehotonta joukkueiden edellisessä kohtaamisessa keskiviikkona Savonlinnassa, mutta tällä kertaa sitä se ei ollut. Rasmus Hämäläinen takoi vierasjoukkueen 2−0-johtoon Jonatan Tanuksen ja Pellin esityöstä.

KeuPa näytti isännän otteita

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut KeuPa. Oli joukkueen valmentajat sanoneet pukuhuoneessa mitä tahansa, se toimi. Peli pyöri enemmän pässipaitojen päädyssä ja Ahon vahvat torjunnat pitivät pässimaalin edelleen koskemattomana. Tämä muuttui kuitenkin ajassa 33.20, kun kotijoukkueen Jesse Pelamo helisytti maaliverkkoa Tomas Andresin loistopassista.

SaPKon valmennusjohto otti aikalisän ja koetti näin kaiketi rauhoitella savonlinnalaisjoukkuetta. Vaikka peli pyörikin SaPKo-päädyssä, saivat vastahyökkäyksistä pässipaidat luotua vaarallisia maalipaikkoja. Keuruulaisten maalilla ensimmäisessä erässä hieman haparoinut Roope Urpolahti otti kiekot nyt varmasti kiinni.

KeuPan fyysisestä pelistä oli näkynyt merkkejä jo keskiviikon pelissä, kun kahdelta savonlinnalaiselta taklattiin kypärät pois päästä. Samaa kovuutta keuruulaiset näyttivät myös tässä pelissä kun, taklauksien seurauksesta kypärät saivat taas kyytiä. Myös SaPKo näytti koventaneen fyysistä peliään, eikä taklauksia säästelty sieltäkään suunnasta.

Kolmannen erän ajojahti

Kotijoukkue lähti kolmanteen erään takaa-ajoasemasta, mutta kun peliä oli pelattu nelisen minuuttia, pääsi kaksikko Andres-Pelamo taas irti ja iski tasoituksen. Tällä kertaa maalintekijänä Andres.

SaPKon vaarallisimman hyökkäystrion sentteri Joona Monto loukkaantui edellisessä pelissä ja joutui lopettamaan kautensa siihen. Tanuksen ja Teemu Lepauksen välissä perjantaina nähtiin pässipaitojen kapteeni Juuso Forsström.

Tämä hyökkäystrio oli hyvin vartioitu pelissä, eikä ketju päässyt oikein maalintekoalueelle, kunnes erän puolivälissä Lepaus syötti Forsströmille, joka täräytti erehtymättä kiekon ohi Urpolahden.

Keuruulaiset olivat taas takaa-ajossa, mutta näyttivät, että kyllä he painetta kestävät. Päätöserän puolivälissä videolta tarkasteltiin, pääsisivätkö pässipaidat takaisin kahden maalin johtoasemaan, mutta kiekko ei ollut käynyt maalissa.

Viitisen minuuttia myöhemmin KeuPan painostus palkittiin, kun Joose Antonen syötti kiekon Jussi Viitaselle, joka toimitti kiekon Ahon selän taakse kolmannen kerran illan aikana. Varsinaisella peliajalla maaleja ei enää nähty, joten peli siirtyi jatkoerään.

Ensimmäinen jatkoerä ei tuonut ratkaisua, vaikka KeuPa pääsi kertaalleen ylivoimalle ja maalipaikkoja oli molemmin puolin. Niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan toisesta jatkoerästä.

Peliä tahkottiin yhteensä 92 minuuttia ennen kuin siihen saatiin ratkaisu. Ratkaisija löytyi SaPKon vaarallisimmasta triosta: voittomaalin laukoi Lepaus Forsströmin ja Laamasen esitöistä.

KeuPan maalivahti torjui pelissä yhteensä huikeat 48 kertaa, kun taas virkaveli Juhana Aho kentän toisessa päässä 32 kertaa.

− Kaikin puolin loistavaa Mestis-viihdettä, summasi SaPKo-luotsi Pasi Räsänen ottelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle