Hermes nousi jatkoerävoittoon

Jussi Nättisen maali vei pelin jatkoerään.
Kuva © Petteri Äikäs
Hermes oli jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa, ja oli joutumassa ottelusarjassa ahdinkoon, kun joukkue nousi taisteluun kolmannessa erässä. Viiden minuutin alivoima toi lisähaasteita, mutta lopulta kokkolalaiset tasoittivat ottelusarjan 6-5-voitolla. Ratkaisuosuman viimeisteli Kristian Kangas.

Jatkoajalla molemmilla oli omat tilanteensa ratkaista. Espoo United sai yhden todella vahvan pyörityksen, jota sävytti myös yksi Hermeksen laukoma pitkä kiekko. Ratkaisu syntyi kuitenkin toiseen päähän Emil Oksasen istuessa rangaistusaitiossa hyökkäyspään rangaistustaan, kun Kristian Kangas laukoi etukulmasta kiekon ohi Rasmus Tirrosen.

− Voittomaali maistuu. Kyllä tästä joukkueesta löytyy sisua, Kangas kommentoi.

Kangas sai valmentaja Antti Karhulalta tarran, ja hän pääsi liimaamaan sen pukukopissa olevaan tauluun.

Hermes aloitti ottelun kurittomasti, kun Kangas törmäsi Espoo Unitedin maalivahti Tirroseen jo pelin toisella minuutilla. Kotijoukkue ei näyttänyt aluksi saavan ylivoimapeliään kuntoon, mutta sen jälkeen Aleksi Järvisen yksilösuoritus toi ottelun avausmaalin.

Vierailija Hermes sai aikaiseksi useammankin pitkän pyörityksen Espoo Unitedin päätyyn, minkä seurauksena Tirronen joutui olemaan kiekon tiellä 13 kertaa Leevi Laakson selvitessä viidellä torjunnalla.

Toisen erän alussa Espoo United iski nopeasti kahteen otteeseen. Oskari Uomalan ja Juha Tarkkasen laukaukset ohittivat Laakson, minkä jälkeen Hermeksen valmentaja Antti Karhula käytti aikalisänsä. Hermes piristyikin hetkeksi ja Niklas Appelgren kavensi nopeasti. Erän viimeisellä minuutilla syntyneen Felix Westermarckin komean ohjauksen myötä tauolle mentiin kuitenkin espoolaisten kolmen maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Espoo Unitedin ote lipesi ja Hermes tuli tasoihin alle kuudessa minuutissa. Joonas Huovinen, Miika Franssila ja Appelgren onnistuivat maalinteossa. Yhdeksän sekuntia tasoituksen jälkeen tapahtui kuitenkin käänne toiseen suuntaan, kun Ossi Ikonen komennettiin suihkuun Juuso Kaijomaan päähän kohdistuneesta taklauksesta.

− Jostain piti kaivaa lisää, ja siitä keskusteltiin toisessa erätauolla kopissa. Täytyi olla vielä tylympi. Se vitonen, mikä oli aika kyseenalainen, tiivisti joukkuetta entisestään, Karhula kertasi.

Hermes pelasi alivoimaa erittäin uhrautuvasti, mutta lopulta Niklas Tikkisen laukaus oli liikaa ja Espoo United siirtyi jälleen johtoon. Jimi Santalan rangaistuksen aikana Hermes tasoitti uudelleen, kun Jussi Nättisen laukaus meni Tirrosen jalkojen välistä maaliin. Ennen varsinaisen peliajan loppua molemmat saivat vielä pelata kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta maaleja ei syntynyt, vaan 60 minuutin jälkeen taululla oli lukemat 5-5.

− Olemme olleet peleissä hyvin mukana, mutta emme olleet saaneet paikoista sisään ennen tämän ottelun kolmatta erää, Kangas arvioi.

− Tämä on rehellistä peliä, Hermes ansaitsi voiton. Hieman pudotettiin tempoa kolmannessa erässä, ja se on tämän pelin oppi, että niin ei käy, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen luonnehti.

Hengähdysaika jää lyhyeksi, sillä kolmas kohtaaminen pelataan jo lauantaina Kokkolassa.