LeKi taisteli pitkän putkensa poikki Kokkolassa

MESTIS / Raportti
Puistolan uurastus palkittiin vihdoinkin voitolla.
Kuva © Emil Hansson
Pitkään tappioputkeen ajautunut LeKi matkusti lauantaina Hermeksen vieraaksi. Vajaamiehisenä liikenteessä ollut lempääläisryhmä iski avauserässä tehokkaasti ja taisteli ottelusta 3−1-voiton.

Ottelun alkupuolisko mentiin LeKin hallinnassa, eikä Hermes saanut omaa peliään kunnolla käyntiin. Kokkolalaisryhmän hyökkäyksiin lähdöt pysähtyivät pitkälti keskialueelle ja syötöt eivät osuneet kohdilleen.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkuekin alkoi saamaan pelin juonesta kiinni, mutta tuloksen teosta vastasi vierasjoukkue.

Nelisen minuuttia ennen erän loppua LeKin kakkosketju iski: ensin Jani Leino vapautti Miiko Hintzin läpiajoon ja Hintz nosti kiekon varmasti verkon perille ohi vastaan tulleen Denis Godlan.

Paria minuuttia myöhemmin sama ketju rokotti uudelleen, kun Antti Mäkilä murtautui laidalta keskustaan ja laukoi rannelaukauksella kiekon toistamiseen Godlan selän taakse.

Joonas Huovisella oli vielä aivan erän viime sekunneilla hyvä tilaisuus kaventaa lukemat, mutta yritys pysähtyi LeKi-vahti Nico Vikstenin patjoihin, joten erätauolle poistuttiin vierasjohdossa.

− Alku oli huono meiltä, mutta sitten paransimme vähän. Annoimme sen jälkeen pari vähän helppoa maalia kaverille, kommentoi Hermes-hyökkääjä Robert Rooba Fanseatin haastattelussa.

− Olimme vähän huolimattomia kiekon kanssa ja vastustaja sai liikaa tilaa meidän puolustusalueella.

LeKi taisteli putkensa poikki

Hermes tuli toiseen erään nälkäisenä ja hallitsi kiekkoa avauserän tapaan. Maalipaikoille pääseminen oli kuitenkin yhä hankalaa, sillä LeKi puolusti tiiviisti keskialueella ja oman maalin edustalla.

Kolmella ketjulla otteluun lähteneen lempääläläisvieraan otteissa alkoi erän edetessä näkyä hieman väsymystä ja joukkue jäi koko ajan enemmän puolustuskannalle tyytyen purkamaan kiekkoa pois alueelta.

Erän loppuun Hermes sai pitkän pyörityksen LeKi-päätyyn ja muun muassa ottelussa yli 32 minuuttia uurastanut Pasi Puistola oli jäällä kolmatta minuuttia yhtä soittoa.

Myllytys ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan uhrautuvasti pelannut vierailija sai purettua tilanteen ja selvisi päätöserään kahden maalin johtoasemassa.

Päätöserä noudatti hyvin samaa kaavaa kuin toinenkin: Hermes haki vimmatusti maalia ja LeKi puolusti sitkeästi.

Hermes pääsi koittamaan erän alkuun ylivoimaakin Joni Mäkelän jouduttua rikkomaan Joonas Huovista, mutta tulos jäi uupumaan. Kokkolalaisryhmän yritys palkittiin lopulta erän puolivälissä, kun Severi Kuntsi ampui kiekon ohi 36 kertaa ottelussa torjuneen Vikstenin.

Sen lähemmäksi Hermes ei kuitenkaan päässyt. Joukkue otti aikalisän ja haki ilman maalivahtia tasoitusta, mutta kirin katkaisi kokenut Miikka Männikkö iskemällä 1-3-loppunumerot tyhjiin. Voitto katkaisi samalla saukkopaitojen yhdeksän ottelun mittaisen tappioputken.

Hermeksen pelit jatkuvat ensi perjantaina, jolloin se matkaa Kiekko-Vantaan vieraaksi. LeKi puolestaan isännöi vantaalaisryhmää keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle