Tehojen etsintää Jyväskylässä − kumman vuoristorata ylämäkeen?

MESTIS / Ennakko
K-Vantaa mielii takaisin voittokantaan.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia saa lauantaina vieraita Vantaalta. Molemmat joukkueet ovat viime aikoina tuskailleet maalinteon kanssa, joten puolustuspelin merkityksen voi odottaa korostuvan.

Yksilöiden kokonaisvaltaisuus

Taitopelaajat Topi Nättisen ja Joose Antosen johdolla näyttäisivät jälleen vakiinnuttaneen paikkansa jyväskyläläisten hyökkäyskalustossa. Jälki hyökkäyssuuntaan on ollut hyvää, mutta kokonaisvaltaisuuteen kaivataan vielä huomattavasti parannusta.

On kiistämätön fakta, että heidän kaltaistensa yksilöiden mukana JYP-Akatemia nousee tai kaatu. Keskiviikkona Akatemia kaatui, kun esimerkiksi Antonen oli kaikkien SaPKon maalin aikaan kentällä. Nättinen puolestaan oli ylivoiman virtuoosina, kun savonlinnalaiset iskivät alivoimamaalin.

Puukkoa rintaan

Kiekko-Vantaa on viime aikoina vaikeroinut vuoroin puolustus- ja hyökkäyspelaamisensa kanssa. Viimeisimpänä vuorossa oli hyökkäystehojen katoaminen, kun Jokipoikia vastaan maalisaldo jäi avaamatta.

Jyväskylässä lohipaidoille onkin tärkeää iskeä kovaa Akatemian heikoimpaan kohtaan, ykkösekktorin puolustamiseen. Myös lauantaina voidaan olettaa sinne aukeavan sellainen määrä paikkoja, joilla vantaalaisten ketsuppipullosta purkautuu paineita.

Jälleen ryökytystä?

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahteen otteeseen, ja molemmilla kerroilla voittajaksi on selvinnyt K-Vantaa. Ensin voittoa sai hakea jatkoajan kautta, mutta pari viikkoa sitten voitto tuli vantaalla rumin 7−0-lukemin.V

Seuraa Heitä

Valtteri Heikkilä #23 |

Hyökkääjä

Vasta 21-vuotias Heikkilä pelaa jo kolmatta kauttaan lohipaitojen riveissä. Tällä kaudella pistetahti on hieman parantunut, kun kasassa on 12 pistettä. On myös keskinäisten kohtaamisten tehomies tehoin 1+2.

Joona Erving #53 |

Puolustaja

Innokkaasti hyökkäyksiä tukevalle puolustajalle on isoa roolia tarjolla. Kuuluu ainoisiin pelaajiin, joiden tehotilasto Akatemiassa kipuaa plussan puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle