Yllättääkö Titaanit jälleen TuTon?

MESTIS / Ennakko
Kotkassa on keskiviikkona jaossa isot pisteet, kun Titaanit isännöi TuToa. TuTo tarvitsee pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikkansa ja taistellakseen vielä kotiedusta. Titaanit puolestaan haluaa nousta pois karsijan paikalta.

Kuntokäyrät

Titaanien pelit ovat viime viikkoina kulkeneet akselilla voitto-tappio, sillä viime perjantaina punanutut kukistivat kotonaan tiukan väännön jälkeen SaPKon 5-4-lukemin, kun taas lauantaina kotkalaiset polvistuivat kovan punnertamisen jälkeen Kouvolan jäähallissa KooKoolle 1-5-lukemin.

Seitsemän kierrosta ennen runkosarjan päättymistä Titaaneilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta yhdenneltätoista sijalta ylöspäin ja välttää karsinnat. Voittoja pitäisi kuitenkin alkaa irrota hieman nykyistä tasaisempaan tahtiin, sillä eroa HeKiin on yhdeksän pistettä.

Katkaistuaan kolme kierrosta sitten pitkän vierastappioputkensa Savonlinnassa, TuTo on löytänyt voittavan kiekon reseptin. SaPKo-ottelun jälkeen täydet pisteet ovat irronneet myös kotiottelussa D Teamia vastaan sekä vierasottelusta Lempäälässä. Kuudesta edellisestä ottelustaan TuTo onkin voittanut viisi.

TuTon virallinen tavoite runkosarjassa on ottaa kotietu eli selviytyä neljän parhaan joukkoon. Kuudentena sarjassa olevalla TuTolla himoittuun neljänteen sijaan on matkaa neljä pistettä, kun pelejä on jäljellä seitsemän. Voittavan pelin on kuitenkin syytä jatkua, sillä vielä TuTo ei ole varmistanut pudotuspelipaikkaa. Eroa yhdeksäntenä olevaan Jukureihin on yhdeksän pistettä.

Ratkaisun paikat

Titaanien pelaaminen ailahtelee edelleenkin todella paljon yksittäisten otteluiden sekä jopa erien sisällä. Joukkue ei saa millään pysymään pakettia kasassa täyttä 60 minuuttia.

Varsinkin omalla alueella tapahtuva hätäily ja niiden seurauksena tulleet virheet ovat olleet Titaani-pakkien helmasyntejä. Kovalla karvauksella vastustaja on saanut helposti kotkalaisten peräpään sekaisin. Kai Tillanen maalilla joutuukin torjumaan liian usein todella paljon vetoja.

– Puolustusvalmiuden tulee olla kovaa luokkaa koko 60 minuutin ajan, sillä TuTo on vaarallinen joukkue. Hyvillä mielin tässä peliin pääsee lähtemään, teroittaa myös kotkalaisten päävalmentaja Jari Blomberg.

Toinen Titaanien pelaamista suuresti haittaava tekijä on todella surkea alivoimapelaaminen. Isoin ongelma tässä on kotkalaisten alivoiman passiivisuus. Vastustajat pääsevät helposti kävelemään alueelle sisään ja pistämään kiekon liikkumaan. Titaanien onkin syytä pysyä pois jäähyaitiosta. Varsinkin kun TuTon maineikas ylivoima on saanut jälleen kuviot hiottua huippuiskuun pienen suvantovaiheen jälkeen.

Titaanien tavoin myös TuTolla on ollut ajoittain vaikeuksia pelata ehjä 60-minuuttinen. Usein otteluihin on jostain lipsahtanut huono erä, joka on sekoittanut turkulaisten pelin. Näin kävi muun muassa edellisessä Kotkan pelissä, jossa TuTo ei kyennyt enää nousemaan pisteille huonon ensimmäisen erän jälkeen.

Turkulaiset ovat laajemman ja laadukkaamman materiaalinsa turvin selvä suosikki. Joukkue haluaa varmasti näyttää edellisen Kotkan pelin tappio todellakin oli asenteesta kiinni.

Kääntäen Titaanien saumat yllättää TuTo toistamiseen piilevät niinikään asenteessa. Mikäli Titaanit saa samanlaisen raivon ja yrityksen päälle kuin viime lauantaina KooKoota vastaan, joutuu TuTo todella ahtaalle. Tällä kertaa punanuttujen on vain konkretisoitava luomansa tekopaikat paljon kovemmalla teholla maaleiksi. Lisäksi Titaanit nojaa jälleen pitkälti Tillasen hyvään maalivahtipeliin.

– Loimme lauantaina todella suuren määrän maalipaikkoja, mutta emme tehneet maaleja. Meidän pitää säilyttää myös TuToa vastaan sama fiksu ja aktiivinen pelitapa millä pelasimme Kouvolassa sekä tietysti tehdä paikoista maaleja. Iloisuutta, vimmaa ja rentoutta vain peliin, niin kyllä se kiekko sinne maaliin menee, viestittää Titaanien päävalmentaja Blomberg ohjeita joukkueelleen.

Kokoonpanot

Titaanien kokoonpano kokee muutaman muutoksen sitten viime lauantaisen KooKoo-ottelun, sillä sairastuvalla ollut puolustaja Mika Luukkainen palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon yhdessä armeijaa käyvän hyökkääjä Joni Kulmakiven kanssa. Titaanien maalilla turkulaisten maalintekoyrityksiä torjuu siis Kai Tillanen.

Sen sijaan kotkalaisjoukkueen keskuudessa on alkuviikon aikana pyörinyt pienimuotoinen vatsaflunssaepidemia, jonka seurauksena puolustajat Mikko Haapanen ja Jari Siira sekä hyökkääjät Mikko Kansikas ja Roope Mustonen joutuvat jättämään kamppailun TuToa vastaan väliin. Edellä mainitun nelikon lisäksi sivussa ovat edelleenkin puolustaja Juhamatti Hietamäki ja hyökkääjä Simo Romo.

TuTo menetti siirtotakarajalla Aki Keinäsen, kun Ässät kutsui hyökkääjän loppukevääksi liigarinkiin. Muutoin TuTon kokoonpano on ennallaan. Reisivaivoista viime aikoina kärsineen Markku Vuorisalon pelaaminen on epävarmaa.

Muuta

Aiemmissa kauden kolmessa kohtaamisista TuTo on vienyt kaksi. Kupittaalla Titaanit jäi molemmilla kerroilla täysin jalkoihin. Kotonaan Titaanit puolestaan on kaatanut TuTon jo kerran tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle