Titaanit taisteli voiton TuTosta

MESTIS / Raportti
Jälleen huonolla asenteella otteluun lähtenyt TuTo joutui poistumaan Kotkasta tyhjin käsin, kun kotijoukkue Titaanien alkurynnistys riitti lopulta voittoon asti.

Titaanit tuli ottelun alkuun todella vahvasti ja etenkin Ville Vallin kovan taklauksen yhteydessä näki kuinka kova lataus ja halu kotijoukkueella oli päällä. Kotijoukkueen valmentaja Jari Blomberg kehuikin Titaanien asennetta ottelun alussa.

- Olimme ottelun alussa hereillä ja saimme hyvän draivin päälle. Kaveri antoi sitten hieman liikaa tilaa ja teimme paikoistamme maalit hyvällä prosentilla, kertoi Blomberg. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen puolestaan tykitti täyslaidallisen omiensa otteista.

- Avauserän pelaamisemme oli ylimielistä ja surkeaa pelleillyä. Lähes täydellistä paskaa, täräytti Niukkanen.

Titaanit rynnistää karkuteille

Ottelun avausmaali syntyi, kun Titaanit iski kesken TuTon pienen pyörityksen nopealla vastaiskulla, jossa laidasta sisään alueelle noussut Roope Mustonen huiputti parikin turkulaista ennen kuin onnistui siirtämään kiekon keskikaistaa paahtaneelle Simo Romolle. Romo katsoi hetken ja siirsi rystyvedolla limpun Juho Santasen suojien kautta sisään.

Avausmaali vapautti entisestään Titaanien otteita ja yleisö syttyi hyvin mukaan taistoon. TuTo sai vasta hieman ennen tasoitusmaaliaan tullutta pakkopeliä pelinsä kunnolla rullaamaan ja Titaanit olikin heti vaikeuksissa vieraiden kanssa.

TuTo kuitenkin kuittasi avausmaalin hetken kuluttua, kun vierailija pyöritti lähes koko 2 minuuttia hienoa ylivoimaa, joka johti lopulta maaliin. Ville-Matti Koposen hieman epäonnistunut veto pomppi Tillasen suojien kautta maaliviivalle ja sieltä sen junttasi sisään Jussi Tapio.

Titaanit iski heti perään uudelleen johtoon, kun jälleen TuTon liiallinen hyökkäysinto kostautui. Nopealla vastahyökkäyksellä Tomi Lindfors pelattiin läpi, mutta miestä rikottiin takaa. Lindfors pelasi tilanteen kuitenkin loppuun asti ja siirsi limpun maalin takana Lasse Lintulalle, joka näki vapaana olleen Jaakko Niemensivun. Niemensivu runnoi kiekon väkisin sisään yli heittäytyneen Santasen ja halli oli revetä liitoksistaan.

TuTo pääsi hetken kuluttua pelaamaan ylivoimaa, mutta erikoistilannepeli oli surkeaa ja parhaat maalipaikat tulivat Titaaneille. Ensiksi läpi karkasi Simo Romo, jonka veto kuitenkin meni ohi.
TuTo lähti rakentamaan uutta hyökkäystä aiemmasta selvittyään, mutta jälleen kiekonriisto Pietari Kolhoselta keskialueella ja nyt läpisyötön lapaansa saanut Lasse Lintula ei erehtynyt, vaan naulasi kiekon maalin oikeaan yläpesään.

TuTo painostaa toisessa erässä

TuTo tuli kuten arvata saattoi toiseen erään kuin pyörremyrsky ja kiekko pyöri jatkuvalla syötöllä Titaanien puolutusalueella. Vieraiden kova karvaus ja paine kiekolliseen punanuttuun oli selvästi liikaa kotijoukkueen pelaajille - virheitä, syöttöhasseja ja kiekonmenetyksiä tuli kokoajan.

- Toisessa erässä meidän kiekollinen pelaamisemme hävisi lähes kokonaan TuTon vahvan paineen alla ja virheitä alkoi tulla. Annoimme vuorostamme vastustajalle liikaa tilaa ja se meinasi kostautua kovalla tavalla, mietti Blomberg.

- Toiseen erään saimme päälle hyvän taisteluilmeen, mutta emme saaneet tehtyä riittävästi maaleja. Ei se lämmitä jälkikäteen ketään vaikka taistelisikin hyvin kaksi erää ja silti tulee turpaan, murehti puolestaan Niukkanen.

TuTo ei kuitenkaan hyvistäkään paikoista erän alussa onnistunut kaventamaan, sillä siitä piti huolen jälleen erinomaisesti hyvin torjunut Kai Tillanen. Etenkin miehen esittämä tuplatorjunta (parivaljakon Koponen & Virtanen) yritykseen oli nautittavaa katseltavaa - ensiksi patjalla ja sitten paluukiekko räpylällä.

Erän lopulla TuTo onnistui kuitenkin kaventamaan pelin 3-2:een. Vierailijat pelasivat kunnon koulumaalin, jossa joukkueen ykkösvitja höystettynä Antti Pusalla esitti Titaaneille blokki- ja jättösyöttöpelin saloja. Klip-klap-klop-tyylillä vapaaseen tekopaikkaan pelatulla Jarmo Jokilalla oli lopulta helppo työ pussittaa kiekko täysin tyhjiin ohi voimattoman Tillasen ja pihalle pelatun kotkalaisten av-nelikon.
Tässä Titaaneilla saati Tillasella ei ollut juuri nokan koputtamista.

TuTo painaa, Titaanit jäädyttää

Kamppailun päätöserä oli etenkin kotijoukkueelta alusta loppuun asti todella viisasta puolustuspelaamista ja viimeisenä lukkona Tillanen poimi kaiken. TuTo kyllä yritti kaikkensa, muttei päässyt enää aivan loppua lukuunottamatta kunnon tekopaikkoihin.

Tästä huolimatta kolmas erä oli varsinainen jännitysnäytelmä ja ehdottomasti kannatti maksaa lippu tähän peliin.

Parhaat paikat maalintekoon syntyivät TuTon Markku Vuorisalolle ylivoimalla maalin edestä ja Titaanien Jaakko Niemensivulle ovelalla ohjauksella maalin kulmalta. Veskarit kuitenkin kestivät.

Lopussa TuTo otti aikalisän ja maalivahdin pois. Vierailija sai järkyttävän paineen Titaanien alueelle, mutta kotijoukkue taisteli kynsin ja hampain ja toden totta ansaitsi voittonsa. Kotiyleisön kannustus päätösminuuteilla oli myös todella hienoa kuunneltavaa.

Blomberg hyvänä, Niukkanen pahana

- Päätöserän puolustuspelaamiseen kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen. Pelasimme järkevästi ja joukkue ansaitsee siitä ison kiitoksen, kertoi Blomberg. TuTon päävalmentaja Niukkanen oli äimistynyt jälleen kerran joukkueensa huonosta asenteesta ottelun alussa.

- Tämä oli jo kolmas kerta putkeen, kun hävisimme pelin huonon avauserän takia. Puolustajiemme liiallinen hyökkäysinto kostautui karulla tavalla jokaisessa takaiskumaalissa, puhisi Niukkanen.

Niukkanen uhkasi myös pistää vierailijoiden sunnuntaiaikataulut uusiksi Turussa.

- Huomenna on kello 10 aamuharjoitukset, johon koko joukkueen tulee ilmoittautua. Vapauksia ei näemmä enää voi joukkueelle antaa, lateli Niukkanen.

Nähtäväksi jää, auttavatko Niukkasen teesit TuToa heti huomenna, kun vastassa on Kupittaalla Suomen U20-maajoukkue. Titaanit puolestaan matkaa Jyväskylään, jossa vastassa on D Team.

» Lähetä palautetta toimitukselle