Kaksi sarjan kuuminta joukkuetta vastakkain Vaasassa

MESTIS / Ennakko
Sport vieraili pari viikkoa sitten Vantaalla. Ottelu näytti menevät jatkoajalle, kunnes Sportin oman pään kömmähdyksen seurauksena Vantaa piti kaikki kolme pistettä kotonaan.

Kuntokäyrät

Sport on hieman oikukkaan alkukauden jälkeen parantanut menoaan isoin harppauksin. Diesel lämpenee hitaasti, ja sama meno tuntuu olevan Sportilla. Vasta Kouvolassa koettu 2-0-tappio herätti Sportin tähän kauteen tosissaan, ja vain Vantaalla koettu tappio työtapaturman kautta on tämän jälkeen ollut ainut tahra papereissa.

Vantaan osakkeet ovat todella kovan alkukauden jälkeen hieman hiipuneet, mutta joukkue on silti kerännyt pisteitä hyvään tahtiin. Mistään notkahduksesta ei voi puhua, sillä Vantaa on vasta kahdesti jäänyt kokonaan ilman pisteitä, ja kuun alussa kahdesti koko tappion 60 minuutin jälkeen. Lohipaidat pitivät koko syyskauden vierasryhmät pisteittä kotihallissaan, mitä voidaan pitää todella kovana suorituksena.

Vastakkain on siis kaksi tämän hetken kuuminta joukkuetta. Viimeisten neljän ottelun saldo on molemmilla yhdeksän pistettä, ja samaan on kyennyt vain Mikkelin Jukurit. Molemmat ovat myös kymmenen ottelun putken aikana ottaneet plakkariin vähintään kaksi pistettä kolmesta.

Sportin eduksi on laskettava parempi valmistautumisaika. Kotijoukkue pelasi viimeksi keskiviikkona, kun Vantaa vielä perjantaina illalla isännöi kotonaan RoKia.

Ratkaisun paikat

Sport ja Kiekko-Vantaa ovat pelanneet viime aikoina tiukkoja pelejä keskenään. Voittoon tarvitaan monesti myös onnea, ja tämän Sport varmasti muistaa viime kohtaamisesta. Kiekko-Vantaa sai lahjaksi maalipaikan kun kaksi alinta Sport-pelaajaa kolaroivat keskenään, ja lahjoittivat maalintekopaikan vantaalaisille.

Suurempia analyysejä ei kannata lähteä tekemään, sillä molemmat joukkueet ovat kovassa nousuvireessä ja marginaalit tulevat olemaan todella pienet. Yksi harhasyöttö, yksi väärä sijoittuminen, yksi onnistunut laukaus... näissä lepää pitkälle ottelun ratkaisu. Pienissä asioissa.

Kokoonpanot

Sportilta on varmuudella poissa vain polvivaivainen Juha Koivisto. Muuten kokoonpanoon ei ole odotettavissa muutoksia.

Kiekko-Vantaan riveistä puuttuu varmuudella olkapäävaivainen Juhamatti Hietamäki. Myös perjantaisen RoKi-ottelun missanneen Tommi Laineen pelaaminen on epävarmaa. HIFK-lainat Robert Nyholm ja Samu Vilkman vahvistavat lohipaitojen hyökkäystä. Päävalmentaja Harri Aholan mukaan kokoonpanoon tehdään muutoksia perjantaisen RoKi-pelin jäljiltä, mutta millaisia, niistä Ahola ei ulkopuolisille hiiskunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle