MESTIS / Ennakko
Sport matkaa Vantaalle lauantaina kohdatakseen pahan kuumetaudin kourissa alkuviikosta olleen Kiekko-Vantaan. Lauantaina suurin kysymys kentällä lieneekin se, kuinka kotijoukkue on epidemiasta toipunut ja riittääkö sen puhti nälkäistä vaasalaisjoukkuetta vastaan?

Kuntokäyrät

Kiekko-Vantaan marraskuu päättyi mollivoittoisissa merkeissä, kun joukkue suistui kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen. Marraskuussa murtui myös joukkueen kotitaika ja nyt vantaalaisilla on tilillään jo kolme kotitappiota.

Edellisessä ottelussa TuToa vastaan viime lauantaina joukkue kuitenkin palasi voittojen tielle ja nujersi suurimaalisessa ottelussa turkulaiset 7-4.

Sport puolestaan kärsi taannoin kaksi suurinumeroista vierastappiota, mutta palasi jälleen voittojen tielle nuorten maajoukkueen sekä jatkoajalle keskiviikkona venyneen HeKi-ottelun myötä.

Kauden aiemmissa kohtaamissa vantaalaiset ovat vieneet voitot nimiinsä, kun joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen sekä Vantaalla että Vaasassa.

Ratkaisun paikat

Illan suuri kysymys on eittämättä kotijoukkueen pelivalmius ja -kunto. Keskiviikkona joukkue ei alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti kyennyt matkustamaan flunssaepidemian vuoksi Savonlinnaan ja kuumeilu on varmasti vienyt toipilaana olleista parhaan terän.

Sportin sauma onkin lauantaina iskeä kotijoukkueen yleensä vahvaan liikkeeseen kovalla fyysisyydellä ja luistelulla. Kotijoukkueen kestävyys on koetuksella, mikäli Sport onnistuu lyömään ison vaihteen Tikkurilassa silmään.

Kummankin joukkueen maalivahtiosasto on sarjan eliittiä, joten myös maalivahtien välillä tullaan näkemään tiukka vääntö ja taistelu kunniasta. Vantaalaisjoukkue sai vielä viikolla uusvanhan vahvistuksen HIFK:sta, kun viime kaudella vantaalaismaalilla loistanut Jani Nieminen liittyi joukkueen vahvuuteen.

Kokoonpanot

Vantaalaisjoukkueen osalta flunssan ja kuumeilun vuoksi kokoonpano sekä mahdolliset HIFK-lainat varmistunevat vasta pelipäivän aamuna. Vantaalaisten takalinjoilta viikon aikana poistui Italiaan joukkueen varakapteenina toiminut puolustaja Aki Tuominen.

Vaasalaisten osalta sivussa jatkavat hyökkääjä Juha Koivisto sekä puolustaja Marku Erholtz.

» Lähetä palautetta toimitukselle