Jumbot Joensuussa

MESTIS / Ennakko
Jokipojat yrittää jatkaa hyvää kotivirettään Forssan Palloseuran kustannuksella, kun forssalaiset saapuvat sarjajumbon vieraaksi. Tilanne on lauantaina Jokipojille outo, kun se lähtee otteluun suosikkiasemasta.

Jokipoikien alkukausi on kulkenut matalalentoa, eikä miehistö ole vielä näyttänyt olevansa Mestiksen tasoa. Pavel Brendlin on pelannut Jokipoikien riveissä kolme ottelua, mutta vielä pistepussi ei ole karttunut kuin yhdellä syöttöpisteellä. Maailmanluokan pelimieheltä vaaditaan hyvien esitysten lisäksi pisteitä, ja lauantaina saattaa olla otollinen aika avata maalihanat Mestiksessä. Toivottavasti muistaa ottaa kiekon talteen, jos näin käy.

Kotijoukkueen terveystilanne illan otteluun näyttää varsin hyvälle. Ainoastaan Tapio Ahtosen pelaaminen on pieni kysymysmerkki, sillä mies kärsi aivotärähdyksen keskiviikkona Vaasassa, eikä pelannut seuraavana päivänä Kokkolassa. Ahtonen kuitenkin saatetaan nähdä kyykyttämässä ex-seuraansa.

Jokipoikien maalivahtivalinta näyttää selvältä, kun Tomi Räisänen on pelannut kolme edellistä ottelua ja mies onkin nostanut tasoaan selvästi sitten alkukauden hapuilun. Joensuulaisten maalivahtikaksikko ei kuitenkaan lukeudu Mestiksen parhaimmistoon, ja edessä lienee kotijoukkueen maalivahdille vaikea ottelu. FPS yrittää iskeä vastahyökkäyksistä ja pelaavalle maalivahdille saattaa tulla töitä pitää itsensä lämpimänä kotijoukkueen hallitessa ottelua.

Kolmen kentän FPS

Forssan Palloseuran rivit harvenivat entisestään torstaina, kun joukkueen valkokypärä Jouni Kulonen loukkasi olkapäänsä ja miehen pelit ovat pelatut tämän vuoden puolelta.

- Jonella on nyt käsi kantositeessä kolme viikkoa, joten vasta sen jälkeen alkaa sitten kuntoutus. Ensi vuoden puolella katsellaan uudestaan, FPS-valmentaja Pasi Vuorela kertaa Kulosen tilannetta.

FPS:n riveistä puuttuvat myös Teppo Tuomanen, Heikki Saarinen, Toni Vähämäki, Kimmo Vähä-Ruohola ja Marko Vehmas. Pitkäaikaispotilaiden listan jatkuttua vielä Kulosellakin, on FPS:n pakko jatkaa jo torstaina käyttämäänsä kolmen kentällisen taktiikkaa.

- Ei ihan saada neljää kenttää edes jalkeille. Huuhanmäen Jesse tulee siihen pelaavaan kolmeen kenttään ja Nikkilän Niko sekä Piltin Ville ovat sitten ne pari ylimääräistä hyökkääjää. Hoidan muutenkin tämän pelin yksin ilman kakkosvalmentajaa, kun Kautin Ari meni takaisin A-junnujen mukaan, viimeistä peliään päävalmentajana toimiva Vuorela kertoo.

Kulosen paikan ykköskentän keskeltä ottaa Tuomas Ilola, joka on pelannut Kulosen tulon jälkeen laidassa. Ennen tätä Ilolaa kokeiltiin ykköskentän keskelle, mutta Kulosen tultua mies sai siirtyä omimmalle paikalleen. Forssalaisten maalia varjelee Tommi Niemelä, joka pelasi kohtuullisen ottelun Jukureita vastaan ja Bar 54:n sponsoripaidan päälleen saanut Tommi Kela aukoo luukkua. Kela kantaa nyt samaa numeroa, jota ovat kantaneet vihreissä mm. Jarkko Aaltonen, Andrei Makrov ja viime kaudella Timo Willman.

» Lähetä palautetta toimitukselle