Lisääkö FPS Jokipoikien tuskaa?

MESTIS / Ennakko
Karsintaurakkansa nihkeästi aloittanut Jokipojat matkustaa keskiviikkona Forssaan FPS:n vieraaksi. Kahden perinteikkään Mestis-seuran kohtaamisesta voi ounastella tiivistunnelmaista kiekkotapahtumaa, sillä pohjoiskarjalaisten on viimeistään nyt alettava taistella tosissaan karsintasarjapisteistä.

Joukkueet kohtasivat tämän kauden runkosarjassa neljä kertaa. Keskinäisistä väännöistä molemmat joukkueet voittivat sekä yhden kotiottelun että yhden vierasottelun, joten noiden pelien perusteella karsintaotteluihin startattiin samoista lähtökuopista.

Kahden pelatun karsintapelin jälkeen FPS on kuitenkin niskan päällä. Se johtaa karsintasarjaa yhdessä SHT:hen kanssa pisteen erolla Jokipoikiin ja näytti perjantaina Heinolassa paikalliselle yleisölle, kuinka maaleja tehdään. Jokipojat sen sijaan poistui Seinäjoelta samaan aikaan karvaan maalin tappion kärsineenä.

FPS on tehnyt kahdessa karsintaottelussa yhdeksän maalia Jokipoikien kolmea vastaan. Sekä FPS että Jokipojat ovat kohdanneet molemmat Suomi-sarjalaiset karsijat nyt kertaalleen. Keskiviikon ottelun jälkeen on Forssan vuoro vierailla Joensuussa perjantaina.

Forssalaisten itseluottamus kohdillaan

Runkosarjataulukon mukainen nokkimisjärjestys lienee kääntynyt päälaelleen, kun FPS näyttää löytäneen peli-ilonsa Jokipoikien tuskastellessa sekä hyökkäys- että puolustuspelinsä kanssa. Forssan hyökkäyksen näkyvintä roolia HeKiä vastaan veti Matti Raunion, Ossi Pellisen ja Toni Ronkaisen muodostama ketju. Kolmikko vastasi viidestä FPS-maalista Ronkaisen viimeisteltyä kypärätempun ja Raunion peesatessa kahdella maalillaan.

Mikäli luottopuolustajiensa loukkaantumisista kärsivä Jokipojat ei saa puolustuspeliään tiiviimmäksi, saattaa FPS tehdä vierailijajoukkueen illasta painajaisen. Jokipojilta puuttuu edelleen puolustuspäästä niin Tomi Pakarinen, Tuomas Laukkanen kuin kapteenin tunnusta kantanut Arttu Käyhkökin, joten apuja jäälle ei ole luvassa ainakaan tältä osastolta.

Kari Rauhanen peluuttanee Tomi Räisästä tässäkin ottelussa joensuulaisten veräjänvartijana. Räisänen on ollut jokseenkin vakuuttava kahdessa aiemmassa karsintapelissä, mutta tarvitsisi lisää apuja kenttäpelaajilta.

Siinä missä forssalaisten hyökkäyspeli on näyttänyt vaarallisuutensa edellisissä otteluissa, ei Jokipoikien maalintekoyrityksistä voi sanoa samaa. Joensuulaisten rintamassa on ainesta tehoihin, vaikka joukkueen tsekkivahvistus Pavel Brendl joutuikin jättämään karsintapelit sivuun. Toki jääkiekossa maalilla tai parillakin voi voittaa, mutta se edellyttää ilman muuta myös oman pään tiiviyttä.

Kotijoukkueen maalilla työskentelee todennäköisesti Krister Antila. Hän päästi edellisessä pelissään Tommi Kelan tavoin kaksi maalia taakseen, mutta Antila pelasi FPS:n maalilla voitokkaasti myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Joensuussa kolmisen viikkoa sitten.

Onnistuuko Rauhanen kääntämään punamustien kurssin?

Viimeaikaisista spekulaatioista huolimatta ainakin vielä tällä hetkellä tilanne on se, että vain karsinnan kaksi parasta pelaavat ensi kaudella Mestistä. Kuten Jokipoikien valmentaja Kari Rauhanenkin ensimmäisten KooKoo-uutisten jälkeen totesi, eivät karsijajoukkueet voi pelata tuollaisten spekulaatioiden varaan. Katseet on pidettävä kaukalossa.

Jokipoikien leirissä tuleva FPS-peli on siten äärimmäisen tärkeä, vaikka senkin jälkeen pisteitä on jaossa vielä kuusi kappaletta. Tappio Forssassa sysäisi kuitenkin joensuulaisten harteille todella kovat paineet jatkopelejä ajatellen.

Jokipoikien kurssi on tällä hetkellä pahasti sekaisin. Epävarma peli HeKiä vastaan kotona antoi viitteitä vaikeasta jatkosta, ja Seinäjoella tuli sitten se pelätty tappio. Rauhasen olisikin nyt pantava punamustien joukkuepeli kuntoon vaikka minkälaisia poppakonsteja käyttäen, mikäli Joensuussa halutaan välttää orastava katastrofi.

Kotijoukkueella on sitä vastoin mahdollisuus jatkaa mukavasti alkanutta karsintasarjaa ottamalla makeat pisteet joensuulaisilta. Eikä FPS:lläkään ole varaa peruutteluun, sillä lyhyessä ja tasaisessa sarjassa yllätykset ovat aina mahdollisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle