TUTOn sarjanousijakierros jatkuu Kokkolassa

MESTIS / Ennakko
Hermes-vahti Denis Godla pysäytti TUTOn joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Turussa ja sai venytettyä ottelun voittomaalikilpailuun asti.
Kuva © Timo Savela
TUTOn reissuviikonloppu sai perjantaina tahmaisen alun, kun sarjan jumbopaikalta noussut RoKi möyhensi turkulaiset tyylipuhtaasti 3–0. Lauantaina TUTO matkaa Kokkolaan kohtaamaan toisen sarjanousijan, kun kolme sijaa ylempänä sarjataulukossa majaileva Hermes isännöi turkulaisia.

Kotijoukkue ollut kovassa vireessä

Vaikka Hermes koki viime viikolla KeuPaa vastaan nöyryyttävän 8−1-tappion, on kokkolalaispoppoo ollut viime viikkoina äärimmäisen hyvässä vedossa. Edellisestä seitsemästä ottelustaan Hermes on voittanut kuusi, tahrana kalenterissa on ainoastaan viime perjantain KeuPa-ottelu.

Keskiviikkona Hermes paukutti Kokkolassa nurin JYP-Akatemian, joka kaatui lopulta lukemin 5−2. Kokkolalaisten Felix Westermarck löi avauserässä tahtia kahdella maalillaan, ja Hermes johti ottelua jo 5−0, kunnes kolmannessa erässä jyväskyläläiset kaunistelivat lukemia.

TUTO tarvitsee kipeästi lisäpisteitä

TUTOn eilinen tappio RoKille oli kova pala turkulaisille, sillä joukkue on valahtanut kahdeksannelle sijalle. Tätä viimeistä pudotuspelipaikkaa jokainen joukkue haluaa viimeiseen asti välttää, sillä kukaan joukkueista tuskin haluaa ylivoimaista sarjakärkeä Jukureita vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Viidennellä sijalla olevaan Hermekseenkään TUTOlla ei ole matkaa kuin viisi pistettä, ja usea edessä oleva joukkue on pelannut turkulaisia enemmän otteluita. Tiukassa keskikastissa ei vain ole varaa antaa pisteiden liukua ohi. RoKia vastaan TUTOn sävel oli tuttu: laukauksia saatiin vastustajia enemmän, mutta maaliin asti kiekkoa ei vain saada.

Kotietu ollut valttia joukkueiden kohtaamisissa

TUTO ja Hermes ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Hermes antoi turkulaisille lokakuun lopulla kunnolla tukkapöllyä takomalla kahdeksan maalia TUTOn verkkoon, mutta kaksi muuta ottelua ovat päättyneet turkulaisjuhliin.

Reilu kuukausi sitten Turussa pelatussa ottelussa TUTOlla oli jälleen kaikki avaimet voittoon jo varsinaisella peliajalla, mutta Hermes venytti ottelun voittolaukauskisaan asti maalivahtinsa Denis Godlan johdolla. Kaikissa kolmessa ottelussa kotijoukkue on ottanut voiton.

Jos TUTO häviää Hermekselle, voi se käytännössä heittää hyvästit ainakin viidennelle sijalle, sillä kahdeksan pistettä eroa hyvävireiseen Hermekseen olisi jo liikaa. Levännyttä Hermestä vastaan luistelee todennäköisesti perjantain mahalaskun jälkeen sisuuntunut turkulaislauma.

Seuraa Heitä

Felix Westermarck #6 | Espoo United

Oikea laitahyökkääjä

Sport-laina paukutti keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan tehot 2+1. Jatkuuko hurja vire TUTOa vastaan?

Topi Taavitsainen #55 |

Laitahyökkääjä

On iskenyt tällä kaudella jo 19 maalia ja on TUTOn ainoa pelaaja, joka näyttäisi saavan 20 maalin rajan rikki. Kun viimeistelijöitä ei meinaa löytyä, on TUTOn toivottava, että raja menisi rikki jo Kokkolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle