Peliittojen täytyy saada viimeinen palapelin pala paikoilleen

MESTIS / Ennakko
Emil Larmi on pelannut vakuuttavasti Peliittojen maalilla.
Kuva © Timo Savela
Peliitat saa lauantaina vieraaksi Etelä-Suomessa matkustelevan Hokin. Kotijoukkue hävisi viimeisimmän ottelunsa Jokipojille jatkoajalla 1-2. Vierasjoukkue saapuu Heinolaan voitto allaan, kun K-Vantaa kaatui lukemin 3-5.

Se kuuluisa jokin vielä puuttui

Peliittojen räväkästä alusta huolimatta joukkue hävisi keskiviikkona Jokipojille kotiyleisönsä edessä. Peliittalauma pelasi röyhkeästi hyökkäyspäässä ja puolustuspelaaminen oli tiivistä. Kotijoukkueen erikoistilannepelaamisella oli varmasti osansa keskiviikkoiseen tappioon, sillä joensuulaiset saivat 18 rangaistusminuuttia, joista yksi oli Jesse Paukun 10 minuutin rangaistus, eikä heinolalaiset tästä huolimatta saaneet yhtään ylivoimamaalia tehtyä. 

Maalivahti Emil Larmi oli joukkueen parhaimpia pelaajia keskiviikon koitoksessa ja nuorten maailmanmestarin torjunnat varmasti ruokkivat joukkuetta, vaikka ottelu heinolalaisten häviöön päättyikin.

Virkeästi Larmin tavoin pelannut Eetu Sopanen loukkasi jalkaansa taklaustilanteessa ja hänet vietiin taluttamalla pukuhuoneen puolelle. Sopanen vastasi Peliittojen ainoasta maalista, joka syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Hokin kompastuskivenä tällä hetkellä erikoistilanteet

Hokki voitti perjantaina K-Vantaan vieraissa 3-5-loppulukemin. Linnapaitojen ykkösmies oli tehot 2+0 iskenyt Niklas Näppi. Kajaanilaisten erikoistilannepelaaminen Vantaalla oli aika kaksijakoista, sillä Hokki viimeisteli kaksi ylivoimamaalia, päästi yhden vantaalaisten ollessa ylivoimalla ja yksi lohipaitojen maali syntyi alivoimalla. Tuossa asiassa kajaanilaisilla täytyy parantaa, sillä keväällä erikoistilanteet ratkaisevat tärkeitä otteluita.

— Lähdetään tavoittelemaan samanlaista pelaamista vieraskaukalossa, kuin mitä on pystytty viime aikoina pelaamaan kotona. Kotipelaaminen on ollut hyvässä jamassa, mutta vieraissa ei ole ihan samaan ylletty viime peleissä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennen viikonlopun Etelä-Suomen kierrosta seuran verkkosivuilla.

− Tietenkin myös kevään pelejä lähestyessä erityistilannepelaamiseen pyritään keskittymään ja panostamaan, se on osa-ala jolla keväällä ottelusarjoja ja yksittäisiä pelejä käännetään.

Hokki on vienyt kaikki tämän kauden kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ennen tätä iltaa. Lokakuun puolivälissä joukkueet kohtasivat Kajaanissa, jolloin Hokki voitti 4-2. Ainoastaan viikkoa myöhemmin oli aika toisen kohtaamisen Heinolassa, joka päättyi linnapaitojen 3-5-vierasvoittoon. Tammikuun puolessa välissä parivaljakko kohtasi jälleen, jolloin Hokki otti kotiyleisönsä edessä 4-2-voiton.

Seuraa Heitä

Juuso Perttilä #20 |

Hyökkääjä

Perttilä on osoittanut osaavansa pelata Mestiksessä. Mies pelaa erittäin varmasti ja kokonaisvaltaisesti, eikä ole tehnyt isoja virheitä. Kunnianhimoinen, hyvällä ja huonolla tavalla.

Jarkko Harjula #51 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Hokin tiedotuksen mukaan Harjula pelaa kauden ensimmäisen pelinsä tässä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle