Peliitat murjoi kuritonta Hokkia

Juuso Perttilä (vas.) tehoili pisteet 2+1, Eetu Elo (oik.) merkkautti kaksi syöttöpistettä.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat ja Hokki kohtasivat lauantaina Heinolassa. Peliitat sai vihdoin ylivoiman toimimaan, eikä Hokki päässyt missään vaiheessa niskan päälle.

Avauserä oli Peliitoilta yksi koko kauden parhaista kaksikymppisistä, tai ainakin parasta kiekkoa pitkään aikaan. Hokki jäi pahasti telineisiin, mutta kaikki kunnia Peliitoille aktiivisesta hyökkäyspelaamisesta ja tarkasta puolustamisesta.

Peliitat sai avauserässä kaksi ylivoimaakin. Kiekko liikkui erittäin kauniisti, mutta laukaukset puuttuivat. Hokki-veskari Tuukka Smuralla oli helppo tehtävä kerätä satunnaiset kohti tulleet kiekot talteen.

Erän lopulla Hokkikin pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta pakkopeli ei tahtonut käynnistyä millään. Peliitat pääsi katkomaan syöttöjä luvattoman helposti, joten vieraiden ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta. Erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Peliitat löi menovaihteen silmään

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet hakivat osumia ylivoimalla, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta muutaman minuutin kuluttua. Hokin Aku Kestilän laukoma kiekko muutti suuntaa peliittapuolustajan mailasta lopulta leijaillen Emil Larmin yli ja maaliin. Onnekas pomppumaali piti Hokin johdossa vain hetken, sillä reilun minuutin kuluttua Peliitat kuittasi tasoitusmaalilla. Jesse Häkkinen tarjoili ja Arttu Heikkinen uitti kiekon rystypuolelta maaliin.

Peliitat rynnisti hurmoksessa heti johtoonkin, kun Juuso Perttilä laukoi kiekon reppuun ylivoimalla vain noin puoli minuuttia tasoitusmaalista. Muutaman minuutin kuluttua Eetu Sopanen kasvatti Peliittojen etumatkan kahteen maaliin hurjalla lämärillään.

Erässä oli nähtävissä jo Hokin turhautumista, josta linnapaidat saivat lopulta maksaa. Esimerkiksi Ville Saukon poikittainen maila Perttilän selkään kostautui Peliittojen ylivoimamaalin muodossa. Erän lopulla Roni Viirlas huitoi Larmia jäähyn arvoisesti ja tunteet kuumenivat puolin ja toisin.

Hyvää yötä, Hokki

Kolmas erä oli Peliittojen näytöstä. Hokin kurittomuus antoi Peliitoille viimeisetkin avaimet voittoon, eikä kotijoukkue jättänyt niitä käyttämättä. Peliitat onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Ensin Perttilä antoi näyttävän syötön Miska Siikoselle, joka sai viimeistellä Peliittojen neljännen osuman käytännössä tyhjään maaliin. Perttilä onnistui vielä itsekin maalinteossa ja illan pistesaldo näytti lukemia 2+1.

Ottelu pelailtiin loppuun ja voitto kirjattiin Peliitoille maalein 5-1. Hokki-valmentaja Jari Laukkanen oli ottelun jälkeen erittäin pettynyt joukkueensa kurittomuuteen.

− Erikoistilanteissa tämä ottelu ratkesi, aika vähän pelattiin viidellä viittä vastaan. Molemmilla joukkueilla oli paikat ratkoa tätä peliä, mutta kotijoukkue oli selkeästi parempi. Oman joukkueen kurittomuus tuli yllätyksenä, eikä positiivisena sellaisena. Ihan järkyttävä määrä tyhmiä rangaistuksia. Ei mene allekirjoittaneen arvomaailmaan. Näitä on varmaan hyvä käsitellä alkuviikosta.

Peliittojen Lauri Merikivi oli odotetun tyytyväinen.

− Tiukka tilanne, mutta miehekäs esitys. Kuten kollega sanoi, erikoistilanteista tämä tulos tuli. Oltiin tehokkaita ylivoimalla ja pelattiin myös hyvää alivoimaa, siihen täytyy olla tyytyväinen.

− Pari viikkoa jäljellä ja matkaa on vielä. Meidän täytyy vain keskittyä seuraavaan peliin ja runkosarjan jälkeen ynnäillään pisteitä, näinhän se menee, Merikivi jatkoi.

Peliitat koki epäonnea hienosta voitosta huolimatta, kun TUTO voitti oman ottelunsa pitäen piste-eron seitsemässä pisteessä. Peliitat ja TUTO kohtaavat keskiviikkona Turussa. Hokki jatkaa sarjassa toisena ja matkustaa keskiviikkona Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.