Joko maalinteko onnistuu?

MESTIS / Ennakko
Viiden ottelun tappioputkeen luisunut Salamat on kadottanut maalijyvänsä lähes täysin. Liekö se piilossa kotikaukalossa? Erityisen tehokas ei ole ollut myöskään vieraileva Hermes, joka on käytännössä pakkovoiton edessä, jotta karsintasarja ei kutsuisi runkosarjan päätteeksi.

Kirkkonummella on mätetty kauden mittaan iso kasa maaleja. Salamoiden aktiivinen kotipelityyli on tuonut mukanaan 7,1 maalia ottelua kohti. Se on enemmän kuin millään muulla Mestis-paikkakunnalla.

Lauantaina tuosta keskiarvosta saatetaan jäädä. Salamat on ollut viime otteluissaan tuskaisen tehoton, ja Hermes on luottanut vieraspeleissään puolustuspelaamiseen ja Mestiksen maalivahtitilastossa toisena olevan 20-vuotiaan Eero Kilpeläisen torjuntoihin.

Kotijoukkueella ongelmia on riittänyt. Sisäinen menestyksen palo ehti hiipua, ja kun viimeisimmän viikon vierasotteluissa taisteluilme jälleen palaili, kasvoi tehottomuus entisestään. Salamat laukoi Haukkoja ja FPS:ää vastaan yhteensä 90 kertaa kohti maalia - ja vain kahdesti kiekko ohitti vastustajan maalivahdin. Silloinkin maalintekijöinä olivat alkukauden haukat Marko Sakko ja Pasi Pieninkeroinen. Kirkkonummelaisten syksyisistä runkomiehistä esimerkiksi Ari Katavisto on osunut 14 viimeisimmässä ottelussa vain kahdesti - ja niistäkin toinen syntyi tyhjiin.

- Forssan peliesityksen takia ei ole syytä murjottaa. Maalipaikkoja meillä oli, mutta maalinteko on monesti pienestä kiinni. Se vaatii itseluottamusta ja rentoutta, päävalmentaja Niki Andersson tuumii.

- Hermestä vastaan haetaan voittoa. Sarjapisteet ovat toissijainen seikka, mutta voitto vie peliä eteenpäin.

Salamat on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa sijoittua viiden parhaan joukkoon, joten tuleva play off -vastustaja on joku kärkikolmikosta Jukurit-Sport-TuTo.

Toivo jättää Kokkolan?

Hermeksellä sarjapisteistä on pulaa, sillä kokkolalaisten mahdollisuudet karsintasarjan välttämiseen alkavat huveta. Kilpakumppani FPS on kolme pistettä edellä, joten suora säilyminen ei enää ole Hermeksen omissa käsissä. Jos FPS voittaa lauantaina kotonaan Jokipojat ja Hermes häviää Kirkkonummella, varmistaa FPS suoran säilymisensä. Tasapelistäkään ei Hermekselle iloa ole, mikäli FPS voittaa, sillä Pohjanmaan nuorukaisten maaliero on selvästi heikompi.

Joulutauolla valmentajaa vaihtunut Hermes aloitti Jarmo Jamalaisen johdolla pelaamalla yhdeksän voitotonta ottelua. Pientä toivoa antoivat helmikuun puolen välin voitot FPS:stä, Sportista ja Hokista, mutta nyt tappioita on jälleen putkessa kolme. Viimeksi Hermes hävisi torstaina kotonaan Sportille 1-4, vaikka oli jopa hallitsevampi osapuoli.

- Peli kerrallaan mennään. Ja niin kauan kun niitä on jäljellä, toivoa on, mutta aika pahalta alkaa näyttää, summasi Jamalainen.

Hermeksen ainoa Jamalaisen johdolla ottama vierasvoitto on Vaasasta, jossa passiiviisesti pelannut Hermes voitti jatkoajan jälkeen 2-1, kun Kilpeläinen oli pysäyttänyt komeat 43 laukausta 44:stä. Samantyylinen, joskin vaisumpi, oli Hermeksen esitys myös edellisessä vierasottelussa, jonka Hokki voitti Kajaanissa 2-1, joten puolustustaistelun kautta joukkue pyrkinee pisteitä hakemaan myös Kirkkonummelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle