Lehden suojattien motivaatio puntarissa

MESTIS / Ennakko
Salamat ja Haukat ottavat kolmannen kerran tällä kaudella mittaa toisistaan. Salamat havittelee jo hyviä asemia kevään pudotuspeleihin, kun Haukat yrittää vielä roikkua mukana taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Molemmilla joukkueilla on ollut kova pelaajaliikenne. Haukkojen kokoonpanoa on sekoittanut lainat Lappeenrannasta. Salamat puolestaan on saanut pelaajalainoja HIFK:lta.

Sport-ottelun jälkeen Haukkojen kokoonpano on muuttunut siten, että Tuomas Vänttinen ja Harri Tikkanen palaavat takaisin Lappeenrantaan. Juha Jokiraita puolestaan jatkaa edelleen Haukkojen kokoonpanossa. Tulopuolella Haukoilla on Fredrik Vara, joka palaa takaisin viikon mittaiselta try outilta.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti pitää Salamoita vaikeana vastustajana, mutta näkee että kotijoukkueella on käymistilassakin hyvät mahdollisuudet.

- Salamat on ottanut viime otteluissa paljon jäähyjä. Toivottavasti sama jatkuu täälläkin. Me pyrimme keräämään kokoon mahdollisimman hyvän kokoonpanon ja haastamaan Salamat.

Edellisessä ottelussa Haukat kävi häviämässä Vaasan Sportille. Otteet Haukoilla oli tässä ottelussa vähintäänkin haluttomia, joten Haukkojen valmentajan on saatava joukkue pelaamaan kotiyleisön silmien edessä jälleen sillä tasolla mihin se pystyy.

Salamat myötätuulessa

Salamoiden otteet ovat hiljalleen taas parantumassa. Kolme edellistä ottelua Hermestä, Kiekko-Vantaata ja Hokkia vastaan ovat tuoneet neljä pistettä.

Torstaina Hokkia vastaan mukana oli viisi HIFK:n miestä. Tosin heidän pelaaminen on epävarmaa, sillä HIFK voi tarvita lainamiehiään takaisin. Oletettavasti ainakin Jermu Porthen jatkaa Salamoissa. Tapparan laitahyökkääjä Ilpo Salmivirta jatkaa Salamoissa ja onkin esiintynyt edukseen.

Maalivahtiongelmaa ei Salamoilla juurikaan ole, vaikka aloittavasti maalivahdista ei olekaan varmuutta. Sekä Jan Lundellilla että omalla maalivahdilla Simo Vehviläisellä on hyvä peli alla. Lundell olisi kokeneempana kettuna vahvistus. Etenkin kun Salamoiden omat vahdit (myös Tommi Tervo) ovat alkuviikosta kuumeilleet.

Salamoiden paras pistemies Viktor Blinov ei ole tehnyt tänä vuonna vielä kuin yhden maalin. Paikkoja ketju Nöyränen-Petrov-Blinov kyllä luo, mutta viimeistelyssä Blinovilla alkaa olla se ärsyttävän kuuluisa apina selässä.

Ylivoimapeli on ollut vaikeaa. Lupauksia antavasti tosin homma alkoi toimia torstaina nimenomaan kolmannessa erässä. Petrovin ketju sai yv:llä eniten aikaan. Kakkosylivoimassa on ollut viisi hyökkääjää; Hokkia vastaan viivassa pelasivat Jarno Niinimäki ja Ilpo Salmivirta.

Hyökkäyksessä Salamoilla on huomattavasti laajempi materiaali kuin Haukoilla. Joukkueella on runkopelaajia jokaiseen neljään ketjuun. Kokonaisuutena Salamat on hieman parempi joukkueena. Mikäli joukkue saa pitää HIFK-avut, kallistuu vaakakuppi entistä enemmän vierasjoukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle