Kumman putki jatkuu?

MESTIS / Ennakko
FPS yrittää jatkaa hyvää kotiotteluputkeaan, kun joukkueella on takanaan 15-0 maaliero kahdesta edellisestä kotiottelusta. Haukat ja Kiekko-Vantaa ovat kuitenkin eri maata sarjakärki Jukureihin verrattuna, joten kotijoukkueen täytyy skarpata tosissaan jos se mielii pitää pisteet Forssassa.

Palloseura esittelee kotiyleisölleen uuden puolustajan, kun TuTosta Forssaan saapunut Mikko Huhto pukee FPS-paidan päälleen toista kertaa. Debyyttinsä Huhto teki Kouvolassa, josta FPS toi pisteen jatkoaikatappion jälkeen. Huhdon saapuminen puolustukseen tarkoittaa käytännössä seitsemän puolustajan kilpailua kuudesta pelipaikasta, mikä lopulta tuo kauan kaivatun kilpailutilanteen puolustukseen. Kouvolassa seitsemästä puolustajasta kotiin jäi Joni Kujala, joka pelaa toistaiseksi parasta kauttaan FPS-paidassa.

Palloseuran nousevan kurssin avaimina ovat olleet tehokas hyökkäyspeli ja vähentyneet henkilökohtaiset virheet. Ykköskenttä Janne Jokilan ja Tuomas Suomisen johdolla on pelote mitä tahansa vastustajaa vastaan. Jokilan kovat tehot jättävät valitettavasti otsikoissa varjoonsa Suomisen, joka on pelannut erinomaista kautta ilman suurempia aallonpohjia. Mies on illasta toiseen FPS:n tärkeimpien hyökkääjien top kolmosessa, ja on myös huomattavasti vähemmän virhealttiimpi kuin viherkypärä Jokila, joka kovasta itseluottamuksesta huolimatta voisi vähentää bulgarialaisia lottosyöttöjä alimpana miehenä.

Maaliin Palloseuralla palaa Janne Kurikka, joka sai kahden pelin huilin Antti Jokelan käytyä kääntymässä Forssassa kahden ottelun verran. Myös Joni Yli-Torkko on palannut kettupaitaan, joten Pekka Rautio ottaa tutun paikkansa kolmoskentän laidalla.

Potkua riittää

Sarvipääpaidat jatkoivat hyviä peliesityksiään torstaina. Kokkolan Hermes pisti hyvin kampoihin ansiokkaalla puolustuspelaamisella, mutta lopulta Jukureiden työ palkittiin. Vahva liike ja kotijoukkueen tavoin hyvä hyökkäyspeli on tällä hetkellä Jukureiden vaarallisin ase. Joukkue onkin mätkinyt maaleja eniten koko sarjassa.

Maalintekokilpailun sijaan ottelu ratkeaa puolustukseen. Jukurit on joutunut hieman parsimaan alakertaansa, sillä Simo Mälkiä on loukkaantumisen vuoksi sivussa muutaman ottelun. Mikkeliläiset saavat tuttua apua, sillä jo aikaisemmin kahdella vuokrapestillä sarvipäiden nutussa kiekkoillut Joni Tuominen saapuu Lappeenrannasta kolmen ottelun ajaksi. Jukureiden maalivahtitilanne on avoin. Kai Tillanen pelasi hyvän ottelun Hermestä vastaan, mutta kaukaloon voi luistella myös ykkösveskari Jaakko Suomalainen. Kumpi tahansa tulessa onkin, on FPS-hyökkäyksellä heidän ohittamisessaan edessä kunnon haaste.

Jukurit onnistui ansiokkaasti kääntämään jo Hermekselle luisumassa olleen kotiottelun voitoksi. Joukkueessa vallitsee tällä hetkellä hyvä vire, sillä rutiinisuorituksetkin tuottavat pisteitä. Mika Niemi ketjuineen on ottanut johtavan aseman hyökkäyksessä. Tuomo Jormakalla vahvistettu pappaketju on sekin takonut pisteitä hyvin. Kaksi muuta koostumusta ovat toistaiseksi olleet pimennossa, mutta potentiaalia on. Kenties onnistujat tulevat Forssassa juuri näistä ketjuista.

Avausmaalin tekijälle on jälleen luvassa etulyöntiasema. Jukurit on omimmillaan päästessään johtoasemaan, joten varsinkin kotijoukkueelle ensin osuminen on tärkeää. Sikäli jos sekään riittää, sillä Jukureiden luistelumylly on paha pysäytettävä. Janne Kurikka on hyvä maalivahti, joten jos hänkin onnistuu, on kotijoukkueella hyvät mahdollisuudet yllätykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle