Suomi avaa olympiaturnauksensa Itävaltaa vastaan

MAAJOUKKUE / Ennakko
Pääseekö Suomi juhlimaan Itävallan kustannuksella?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Suomi aloittaa olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen ottelulla Itävaltaa vastaan. Suomi on ottelussa suuri ennakkosuosikki ja Leijonilla on hyvä mahdollisuus avata turnauksensa vahvalla esityksellä.

Suomella on ollut turnaukseen lähdettäessä merkittäviä loukkaantumismurheita. Muun muassa Mikko Koivu, Valtteri Filppula, Saku Koivu ja Sean Bergenheim joutuivat jäämään sivuun turnauksesta.

Suomella riittää silti laatua kokoonpanossaan, muun muassa maalivahtiosastolla. Nimet Tuukka Rask, Antti Niemi ja Kari Lehtonen takaavat, että maalivahteihin Suomi ei kaadu.

Suomen maalinteon laadun riittävyyttä on monessa yhteydessä epäilty. Itävaltaa vastaan Suomella on hyvä mahdollisuus harjoitella tätä osastoa ja esimerkiksi Teemu Selänne ja Sakari Salminen pystyvät toivottavasti vastaamaan huutoon lopputurnauksenkin aikana.

Myös Leijonien puolustuksen ylle on asetettu kysymysmerkkejä. Kiekollista taitoa pitäisi löytyä, mutta fyysisen puolen riittävyydestä on esitetty epäilyksiä. Itävaltaa vastaan puolustuspääkin pystyy todistamaan osaamistaan.

Itävallalla on edessään suuret haasteet

Itävalta ja Norja ovat B-lohkon ennakkoasetelmissa lohkon heikoimmat joukkueet. Kanada ja Suomi asettavat kummallekin joukkueelle suuren haasteen.

Itävallalta löytyy riveistään kolme NHL-tason hyökkääjää, Michael Raffl, Thomas Vanek ja Michael Grabner. Heiltä odotetaan joukkueen johtamista ja tehoja. Joukkueen muu materiaali ei huimaa päätä ja selvää on, ettei se pärjää vertailussa kovinkaan monelle muulle maalle.

Itävallalla on kuitenkin omat mahdollisuutensa, mikäli joukkueen yhteispeli toimii. Joukkue tulee perustamaan pelaamisensa tiukkaan puolustamiseen ja kolmen tähtihyökkääjänsä suorituksiin. Suomea vastaan joukkueella tulee olemaan rankka peli ja mikäli Leijonat saa nopean avausmaalin, loppunumerot voivat venyä suuriksikin.

Suomelle ottelu tarjoaa oivan mahdollisuuden hioa peliään ja harjoitella sovittuja kuvioita tositilanteessa. Leijonien ei pidä lähteä otteluun ylimielisesti, sillä Itävalta varmasti kyttää jokaista mahdollisuutta päästä iskemään. Itävaltakin haluaa varmasti välttää pahimmat vastustajat jatkopeleissä ja kaikki pisteet tulevat olemaan tärkeitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle