Jokerit romahti jälleen toisessa erässä

KHL / Raportti
Linus Omark palasi Helsinkiin Salavat Julajevin riveissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereille tällä kaudella vaikeaksi osoittautunut toinen erä koitui joukkueen kohtaloksi myös maanantaina. Vierailija Salavat Julajev Ufa voitti erän puhtaasti 3-0, ja ottelu oli taputeltu.

Jokerit on esittänyt kotipeleissään usein tiivistä viisikkopeliä, ja suoritus on yleensä kestänyt täyden ottelun. Toinen erä on ollut joukkueelle kuitenkin koko syksyn vaikea, ja niin nytkin.

Kotijoukkue onnistui vielä avauserässä nousemaan nopeasti laitoja pitkin ylös, mutta ufalaiset tukkivat tämän väylän toiselle kaksikymmenminuuttisellle, eikä Jokereilla ollut monta organisoitua hyökkäystilannetta.

Venäläisjoukkue pystyi puolestaan itse sekä lähtemään nopeasti hyökkkäyksiin että järjestämään pidempiä pyörityksiä. Jokereiden puolelta peli näytti lähinnä aneemiselta, ja varsinkin hyökkääjät olivat puolustuspelaamisessa jäljessä.

Salavat Julajev käytti hallintansa hyväkseen. Joukkue latoi kolme maalia, joista viimeisen iski nopeasta hyökkäyksestä maalin eteen vapaaksi itsensä pelannut Teemu Hartikainen. Vieraat veivät erää aivan täysin ja 3-0-lukemat toiselta kaksikymmenminuuttiselta olivat täysin oiketetut. Jokerit ei tyrmäyksestä enää toipunut.

- Toisessa teimme hyökkäyspelissä virheitä, joista vastustaja pääsi vastahyökkäyksiin. Oli varmaan neljä tai viisi ylivoimatilannetta, kun niitä ei saisi näissä peleissä olla yhtään. Emme yksinkertaisesti ehtineet enää puolustamaan, Jokereiden päävalmenteja Erkka Westerlund huokasi.

Avauserä vielä tasaista vääntöä

Ottelun ensimmäinen erä sujui tasaisissa merkeissä. Kummatkin joukkueet pelasivat hyökkäävää kiekkoa ja maalipaikkoja syntyi molempiin päätyihin. Kumpikin joukkue iski myös yhden osuman, kun Jokereiden Ville Lajunen ja vieraiden Sami Lepistö pyssyttivät kiekot verkkoon peräkkäisissä vaihdoissa.

Toinen erä käänsi kuitenkin pelin täysin vieraille, ja viimeinen 20 minuuttia oli lähinnä ajantappoa. Lopulta ottelun loppulukemiksi kirjattiin täysin ansaittu vierasvoitto lukemin 1-5.

- Ensimmäinen erä oli vielä hyvä suoritus. Hyökkäyksiä oli paljon molempiin päihin, mutta peli oli kontrollissa. Kolmas erä oli sitten vähän yksin- ja yliyrittämistä. Vähän turhauduimme siinä. Kyllä tuossa tilanteessa vielä pitäisi pystyä kuitenkin taistelemaan, kertasi Westerlund.

Vaisusti ja epätasaisesti kauden aloittaneen Salavat Julajevin puolella voitto oli maistui makealle. Pientä huolta venäläisille aiheutti kuitenkin maalivahti Niklas Svedberg, joka roikotti kättään pahan näköisesti aivan loppuhetkillä. Valmennuksen hän on kuitenkin kunnossa, vaikka saikin osuman käteensä.

- Pelasimme taktisesti ja teimme asioita hyvin. Tähän mennessä emme ole oikein saaneet loppuun asti pelattua. Ehkä tämä oli meillä tärkeämpi ottelu kuin vastustajalle. Pelaajat ovat kuitenkin vielä tietyissä asioissa ylijännittenyitä ja  -latautuneita, totesi ufalaisten käskijä Igor Zakharkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle