Linus Omarkin paluu - tehoja myös narripaitoja vastaan?

KHL / Ennakko
Viime kaudella Jokereissa ihastuttanut Linus Omark taistelee nyt Ufan paidassa.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokereissa viime kaudella ihastuttanut Linus Omark palaa Helsinkiin, mutta tällä kertaa vastustajan paidassa. Jokereiden ruotsalaisvahti lupaa, ettei aio päästää maamiestään maalaamaa

Jokereiden runkosarja etenee kovaa vauhtia vuoroin kotona ja vieraissa. Viime aikoina Jokereiden otteet ovat olleet melkoista vuoristorataa vaihdellen tasaisista kotiotteluista huippuseuroja SKA:ta ja TsSKA:ta vastaan aina romahdukseen vieraissa Traktor Tšeljabinskia vastaan.

Nyt joukkue palaa kahden ottelun ajaksi Helsinkiin, ja ensin maanantaina vastaan asettuu Salavat Julajev Ufa.

Hallille suuntaavien kannattaa kannattaa huomioida, että ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 19.00 kansainvälisen televisioinnin vuoksi.

KHL:n suurseuroihin lukeutuva Ufa vahvistui tälle kaudelle. Kausi ei ole kuitenkaan alkanut erityisen vakuuttavasti, vaan joukkue on itäisen konferenssin sijalla 10. Jatkoajan KHL-välikatsauksessa syyksi vaikeuksiin todettiin puolustuspään ongelmat.

Salavatin suomalaiset Sami Lepistö ja Teemu Hartikainen ovat vakuuttaneet sekavasti pelanneessa joukkueessa: Jatkoajan välikatsauksessa mainittiin, että Lepistö oli joukkueensa selvästi eniten pelannut puolustaja. Niin ikään suomalaisille tuttu Linus Omark taas on tehnyt 18 pelissä tehot 6+9.

Viime kaudella runkosarjassa 46 tehopistettä tehnyt Omark ei kuitenkaan pääse narripaitoja vastaan helpolla, lupaa Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson.

- Hän on muistutellut minua huomisesta ottelusta jo pidemmän aikaa. Olen sanonut, ettei hän onnistu maalinteossa tuolloin, mutta hänellä on tietysti toisenlainen asenne, Karlsson nauroi Jokereiden verkkosivujen mukaan.

Karlsson oli tulessa Jokereiden edellisessä ottelussa perjantaina Neftehimik Nizhnekamskia vastaan. Ruotsalainen piti tuolloin nollan, ja joukkue tilkitsi muutenkin oman pään hyvin keskiviikon katastrofiottelun jälkeen. Jesse Joensuu teki perjantain ottelun avaus- ja samalla voittomaalin ja avasi KHL-maalitilinsä.

Vaikeasta alusta huolimatta Ufan hyökkäys edustaa koko KHL:n kärkeä. Joukkue hävisi edellisen pelinsä kotonaan Medvescakille, mutta sitä ennen vyöllä oli kolme komeaa voittoa. Tärkeintä vieraiden kannalta on se, että edellisissä otteluissa päästettyjen maalien määrät ovat pysyneet maltillisina.

Tuorein jokerivahvistus, puolustaja Arturs Kulda pelasi kaksi viime kautta Ufassa ja pääsee heti pelaamaan vanhoja tuttujaan vastaan Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle