Lepistö: ”Jännitin peliä todella paljon"

KHL / Haastattelu
Ensimmäistä kertaa Jokereita vastaan Helsingissä pelannut Sami Lepistö onnistui vanhaa seuraansa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Salavat Julajev Ufan takalinjoilla pelaava jokeritaustainen Sami Lepistö pelasi maanantaina ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan. Pian 31 vuotta täyttävä pakki kertoi jännittäneensä peliä etukäteen todella paljon.

Sami Lepistölle ottelu Pasilassa oli paljon enemmän kuin normaali runkosarjataisto. 

- Nyt kyllä jännitin peliä pitkästä aikaa todella paljon. En ikinä kuitenkaan ole Jokereita vastaan Helsingissä pelannut. Iso lautaus - kuitenkin vanha joukkueeni ja kotihallini. Viime vuonna Jokerit kävi meidän luonamme vieraana, mutta ei se tietenkään ole sama asia, Lepistö hymyili pelin jälkeen.

Itse ottelu ratkesi toisessa erässä, kun Salavat Julajev latoi kolme maalia. 

- Jokerit ei ehkä ollut terävimmillään, ja me olimme parempia. Saimme onnistumisia, ja paketti pysyi kerrankin kasassa koko ottelun ajan. Emme sinällään muuttaneet toiseen erään oikeastaan mitään.

KHL:n isoimpiin seuroihin laskettavan Salavat Julajevin alkukausi on ollut hankala, eikä pisteitä ole kertynyt odotetulla tavalla. Välillä joukkue on esiintynyt hyvin, mutta seuraavassa pelissä taso on romahtanut. Lepistön mukaan peliin on tehty tietoisia muutoksia.

- Olemme nopeuttaneet peliämme alkukauteen verrattuna. Silloin jäimme liikaa oman maalin taakse. Nyt pelimme on nopeampaa ja hauskempaakin. Alkukausi oli vaikea, eikä tämä vieläkään valmista ole. Hyökkäyspeliimme olemme saaneet vapauksia, koska meillä on paljon taitavia hyökkääjiä. Kiva on pelata aktiivisesti.

Lepistö pelaa joukkueen takalinjoilla ykkösparissa, jossa vastuuta tulee paljon. Maanantai-illan hän kruunasi 1–1-tasoitusmaalilla, jonka puolustaja lämäsi suoraan syötöstä siniviivalta.

- Vedossa oli jotain kierrettä mukana. Harvoin menee sisään! Olen saanut pelata paljon ja erilaisissa tilanteissa. Pitää vain lunastaa nyt se annettu vastuu. Olen kyllä tykännyt tästä joukkueesta ja organisaatiosta.

Lepistön ohella suomalaisväriä Salavat Julajevissa edustaa hyökkääjä Teemu Hartikainen. Joukkueen valmennus tiesi parannuskohteita molempien vahvistusten pelaamiseen.

- Lepistö yrittää ja innostuu liikaa. Hän olisi parempi, kun pelaisi rauhallisemmin. Hartikaisen pitäisi puolestaan mennä vielä enemmän maalille. Hän myös pitää kiekkoa liian pitkään ja menettää sen, joukkueen päävalmentaja Igor Zakharkin ruoti jokeripelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle