Suomi taisteli, mutta taipui pronssiotteluun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan fanit pääsevät seuraamaan loppuottelua Yhdysvaltoja vastaan, kuten ennenkin.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomi ja Kanada kohtasivat MM-turnauksessa toistamiseen, tällä kertaa välieräottelussa. Suomi oli avauserässä todella vahva, mutta joutui lopulta toteamaan Kanadan paremmakseen, kun ottelu päättyi 3−5-lukemin.

Naisleijonien välierä Kanadaa vastaan meni lopulta vanhan käsikirjoituksen mukaan. Historiallinen loppuottelupaikka jäi saavuttamatta, mutta silti Suomen naiset voivat olla ylpeitä esityksestään.

Saana Valkama vei avauserässä Suomen 1−0-johtoon vaihtovirheestä seuranneen ylivoimahyökkäyksen jälkeen. Kanada sai painostusjaksoja, mutta Naisleijonat oli selvästi tehnyt kotiläksynsä edellisen Kanada-pelin jälkeen.

Liike ja itseluottamus riitti vahvaan haastamiseen.

Maalivahti Meeri Räisänen oli jälleen hyvässä pelivireessä. Kenttäpelaajilta kanadalainen karkasi muutamaan otteeseen sekä yli- että alivoimalla, ja osittain niihin peli ratkesi.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen teki päätöserän ylivoimien aikana rohkean liikkeen ja otti Räisäsen vaihtopenkin puolelle. Riski kannatti, ja Michelle Karvinen kavensi ottelun 2−3-lukemiin.

Sama temppu ei kuitenkaan onnistunut uudelleen. Natalie Spooner pääsi viimeistelemään kaiken kaikkiaan tehot 3+1. Saila Saari teki vielä puoli minuuttia ennen loppua 3−5-kavennusmaalin.

Suomi pelaa pronssiottelussa Venäjää vastaan heti 5.4. kello 1 alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle