Suomen kapteeni Hiirikoski: "Turha tässä on työntää päätä puskaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni Hiirikoski oli ylpeä omistaan. Tappio oli karvas, mutta matka jatkuu.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomen joukkue lähti Kanadan Kamloopsiin vain yksi tavoite mielessään. Tuo tavoite oli mitali, joka ei tällä kertaa taistelusta huolimatta toteutunut. Kapteeni Jenni Hiirikoski oli ylpeä omistaan ja totesi joukkueen lähtevän pää pystyssä kohti Suomea.

Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski oli silminnähden pettynyt kitkerään tappioon pronssiottelussa. Suomi ei onnistunut ohittamaan venäläismaalivahti Nadežda Morozovaa kertaakaan ja Venäjä pääsi juhlimaan mitaleita voittomaalikilpailuun jälkeen.

− Meillä oli todella kova halu lähteä täältä kotiin mitali kaulassa, eikä mikään muu ollut joukkueellemme vaihtoehto. Pelasimme kokonaisuutena hyvät kisat, mutta tänään ei sitten valitettavasti ihan riittänyt, Hiirikoski totesi tyhjä katse kasvoillaan.

− Venäjä pelasi tänään hyvän pelin, mutta oli meilläkin riittävästi tontteja ratkaista tämä peli. Jo ensimmäisessäkin erässä maalipaikkoja riitti, mutta ei meillä ole mitään selityksiä. Lähdimme voittamaan tätä peliä.

Suomi ei ollut ottelussa, varsinkaan sen alussa, terävimmillään. Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen totesi myöhään edellispäivänä venyneen välieräottelun saattaneen vaikuttaa asiaan.

Kapteeni Hiirikoski piti oman analyysinsä lyhyenä.

− Ratkaisuhetkissä puuttui ehkä hieman malttia pistää vain kylmästi se kiekko maaliin. Mitalipelit ovat aina kovia pelejä, joten toki se saattaa joskus pelaajissa näkyä.

Kapteeni jakoi kiitosta joukkueelleen, vaikka tappio kaikkia erittäin paljon kismittikin. Ylpeys omasta joukkueesta paistoi Hiirikosken kommenteista läpi turnauksen.

− Olen todella ylpeä tästä porukasta ja matkasta, jonka tällä kaudella ja tässä turnauksessa teimme. Kyllä meillä on todella lahjakas ja tiivis joukkue kasassa. Haastoimme välierässäkin Kanadan hienosti, mutta välillä häviäminen vain kuuluu urheiluun.

− Ennen kaikkea Meeri [Räisänen] maalillaan antoi meille mahdollisuuden voittaa mitali tässä turnauksessa. Täytyy olla myös todella tyytyväinen tähän nuorisokaartiimme, joka pelasi todella ennakkoluulottomasti ja hienosti läpi turnauksen, Hiirikoski jakoi tunnustusta.

Nuoret pelaajat saivat Mustosen lisäksi myös Hiirikoskelta erityishuomionsa.

− He esiintyivät todellakin edukseen ja luulenpa, että heistä on naisten maajoukkueelle vielä paljon iloa tulevaisuudessa.

Suomen joukkue ei jää Kamloopsiin viettämään aikaa yhtään tarvittua pitempään, sillä joukkue matkaa jo huomisaamuna kohti kotia. Pettymyksen ilta etenee ennen sitä omalla painollaan.

− Ei tässä kauheasti sanoja tarvita. Tänään murehdimme aikamme, mutta huomenna lähdemme pää pystyssä kotimatkalle. Teimme tässä turnauksessa todella ison työn, joten on aivan turhaa työntää päätä puskaan, Hiirikoski totesi vahvalla äänensävyllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle