NHL: Callahanin viiden pisteen näytös

Neljä maalia ja syöttöpisteen nakuttanut Ryan Callahan ja nollapelin pelannut Henrik Lundqvist olivat pääosissa, kun New York Rangers murskasi Philadelphia Flyersin peräti 7-0. Nollapeli oli Lundqvistille jo kauden yhdeksäs.

Brian Boucher ei onnistunut pysäyttämään Callahania ja Rangersia.

Sunnuntain ottelukierroksella Philadelphia Flyersin kohdannut New York Rangers sai kuulla hyviä uutisia ennen pelin alkua, kun joukkueen suurin hyökkääjätähti Marian Gaborik pystyi palaamaan kokoonpanoon oltuaan seitsemän ottelua sivussa aivotärähdyksen takia. Itse ottelussa reilut 14 minuuttia pelannut Gaborik jäi tällä kertaa pisteittä, mutta joukkueen menestystä slovakin kiikaritehot eivät tällä kertaa haitanneet.

Pääosaan nousi Ryan Callahan. Rochesterissa syntynyt joukkueen oma varaus teki uransa parhaat yhden ottelun tehot iskemällä peräti neljä maalia ja lisäämällä syöttöpisteen illan saldoonsa. Norjalaistähti Mats Zuccarello säesti Callahania kahdella maalilla ja Artem Anisimov yhdellä. Kun Rangersin ykkösvahti Henrik Lundqvist lisäksi torjui kaikki kohtaamansa kudit, grillasi Rangers itäisen konferessin kärjessä keikkuvaa Flyersiä peräti 7-0.

Callahan aloitti maalinteon jo 51 sekunnin pelin jälkeen. Toinen maali syntyi erän 13. minuutilla, ja hattutemppu oli täynnä ajassa 26.28. 4-0-maali merkitsi myös Flyersin maalivahtivaihtoa, kun Brian Boucher joutui tekemään tilaa Sergei Bobrovskille. Callahan oli iloinen omasta ja joukkueensa onnistumisesta.

– Kun sataa, sataa kunnolla. Emme ole muuttaneet tyyliämme yhtään. Kiekko ei vain aiemmin pomppinut sisään, mutta jatkoimme yrittämistä, Callahan viittasi joukkueensa edellisiin tappio-otteluihin.

Nollapelin pitänyt Lundqvist oli vaatimaton oman esityksensä suhteen ja kehui joukkuetovereitaan.

– Tämä oli koko joukkueen esitys. Alkupuoli ottelusta tuntui kuin pudotuspeliltä, Lundqvist kehui omiaan.

Loistavaa kautta pelannut Flyers on nyt sukeltanut neljän peräkkäisen tappion loukkuun, mutta johtaa edelleen itäistä konferenssia. Rangers puolestaan pysyi seitsemäntenä, mutta kasvatti eroa kahdeksantena olevaan Carolina Hurricanesiin kolmeen pisteeseen. Yhdeksäntenä oleva Buffalo Sabres on neljä pistettä Rangersin takana.

Ville Leino ja Kimmo Timonen jäivät muiden Flyers-pelaajien tavoin ottelussa nollille.