Emil Hemming manasi huolellisuuden puutetta: "Nämä pelaajat osaavat ottaa kiekon pois ja rankaista saman tien"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Emil Hemming piti alkusarjan päätösottelua hyvänä oppituntina.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi oli jatkuvasti pulassa Yhdysvaltojen pelinopeuden ja karvauksen kanssa. Hyökkääjä Emil Hemming koki yhden kohtalokkaan kiekonmenetyksen, mutta hän oli sitä mieltä, että peli toimi hyvänä opetuksena ennen puolivälierää.

Yhdysvallat pelaa vauhdikasta jääkiekkoa, eikä Suomessa ole totuttu vastaavaan vauhtikiekkoon. Alusta alkaen oli nähtävissä, kumpi joukkue oli kentällä parempi, vaikka avauserä olikin vielä maalien valossa tasainen.

Hyökkääjä Emil Hemming oli kuitenkin sitä mieltä, että vauhtikiekkoon pitäisi pystyä vastaamaan. Hän korosti samalla virheiden välttämistä.

− Kyllä siihen heidän nopeuteensa pystyy valmistautumaan, mutta tänään emme olleet huolellisia puolustussuuntaan. Ylihyökkäsimme, ja kun he tykkäävät kääntää peliä nopeasti, ja viisikko ei ole meillä kasassa, he hyödyntävät ne tilaisuudet erittäin hyvin, Hemming arvioi.

Hemming antoi synninpäästön Suomen maalilla aloittaneelle Petteri Rimpiselle. Maalivahti vaihtui kahdeksan takaiskun jälkeen kolmannessa erässä. Rimpinen ehti siihen mennessä torjua 34 kertaa, mikä olisi nykykiekossa varsin kova määrä kokonaisessakin ottelussa.

− Tänään annoimme aivan liian paljon hyviä paikkoja heille. Rimpinen otti hyviä koppeja, mutta ei hänkään koko päivää jaksa ottaa niitä, ja jossakin vaiheessa niitä uppoaa.

Yhdysvaltojen karvauspeli pääsi yllättämään myös Hemmingin, kun häneltä vietiin kiekko ennen 0−3-maalia. Hän ottikin James Hagensin riiston jälkeen syntyneen Teddy Stigan hattutemppuosuman piikkiinsä.

− Se oli omaa huolimattomuutta. Lähdin keskelle, kun luulin pystyväni luistelemaan siitä ohi. Nämä pelaajat osaavat taitavasti ottaa kiekon pois ja he rankaisevat saman tien. Kyllä se vaatii vain enemmän huolellisuutta, ettei lähde hakemaan tuollaisia juttuja.

− Se oli minun osaltani turha yritys, hän myöntää.

Suomi saa torstain puolivälierässä vastaansa Ruotsin. Länsinaapurin kohtaaminen innostaa luonnollisesti.

− Totta kai rakas vihollinen sytyttää enemmän ja varmasti tulee yleisöä kannustamaan. On hyvä, että saimme opetuksen tässä vaiheessa. Katsottiin, mitä tempo parhaimmillaan on. Eivät ne pelit niin helppoja ole, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle