Fiasko!

LIIGA / Artikkeli
Harvoin on nähty samanlaista episodia kesken SM-liigaottelun. Kolmeen otteeseen ottelun aikana hallin kenttämiehet tilkitsivät toisen siniviivan tuntumassa ollutta isoa koloa. Se viivästytti pahasti ottelun etenemistä.

Hakametsän jäähalli on Suomen vanhin jäähalli. Vuonna 1965 rakennettu halli on käynyt vuosituhannen alussa läpi rankan peruskorjauksen, joka on tosin osittain vielä kesken. Aikanaan Hakametsä oli tunnettu siitä, että hallin jää oli yksi parhaista.

Tällä hetkellä tilanne on surkea. Monien pelaajien mielestä Hakametsän jää on liigan yksi heikoimmista. Taakse jäävät vain Helsingin Areenan kaltaiset hallit, joissa jää sulatetaan erilaisten hevoskilpailuiden ja muiden syiden takia useamman kerran kaudessa.

Tappara-TPS-ottelun aikana jäätä paikattiin kolmeen eri otteeseen. Ensin erätauolla, minkä jälkeen peli pistettiin kahdesti poikki huonon jään vuoksi. Viimeisin tauko, vain muutama minuutti ennen ottelun loppua, kesti yli viisi minuuttia. Hallin henkilökunta toi lohkeamaan lumisohjoa ja käytti apunaan myös hiilidioksidisammuttimia.

Hakametsän jään tilanne ei ole mikään uusi juttu. Asiaa on puitu paikallismedioissa useamman vuoden ajan ja tilanteen on luvattu korjaantuvan milloin milläkin keinoin.

Tamperelaisjoukkueiden pelaajat ovat ikävässä välikädessä.

– En kommentoi, Tapparan luottopuolustaja Teemu Aalto sanoo, mutta jatkaa:

– Kyllä jokainen jääkiekosta ymmärtävä näkee itsekin tilanteen ja ymmärtää sen.

Takavuosina Hakametsän kaikkien hallien jäädytysjärjestelmät olivat yhteydessä toisiinsa. Nykyään sekin ongelma on ratkaistu, mutta pääareenan jää on edelleen heikossa kunnossa. Ongelman ymmärtäisi, jos ulkona paistaisi aurinko ja elohopea olisi hellelukemissa, mutta nyt eletään helmikuuta ja ulkona on toistakymmentä astetta pakkasta.

Tampere on suomalaisen jääkiekon Mekka. Hakametsä on osa suomalaista kiekkohistoriaa ja Tappara sekä Ilves ovat suomalaisen jääkiekkohistorian menestyksekkäimmät seurat. Seurat ja sen pelaajat ansaitsisivat paremmat olosuhteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle