TPS tyly isäntä - Lassilalle kauden toinen nollapeli

TPS katkaisi Pelicansin kustannuksella neljän ottelun tappioputkensa.
TPS:n ja Pelicansin kuluvan kauden ensimmäinen välienselvittely ei jättänyt joukkueiden paremmuudesta mitään epäselvyyttä. Vaikka lukemat pysyivätkin suhteellisen tiukkoina, lahtelaiset olivat isäntäjoukkuetta koko ajan askeleen jäljessä. TPS:n ensimmäinen voitto Liigassa uuden päävalmentajansa Miika Elomon alaisuudessa merkittiin lopulta lukemin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Molemmat joukkueet tulivat ottelun alkuun hyvällä jalalla, ja peli seilasikin ensimmäiset minuutit päästä päähän. Vaarallisimmat paikat ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana tuli Pelicansin hienoisesta hallinnasta huolimatta heidän omaan päätyynsä. Vierailijoiden otteista paistoikin koko 60-minuuttisen ajan pieni epävarmuus ja huolimattomuus.

− Pelejä voi hävitä monella eri tavalla, mutta tänään oltiin siihen kuitenkin itse vahvasti osallisia. Hyökkäyspelimme oli tänään todella vaisua, ei päästy kunnolla haastamaan Tepsiä, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä moitti suojattejaan.

Ensimmäistä maalia jouduttiin odottelemaan kahdeksannelle peliminuutille saakka. Ottelun ensiminuuteilla puolittaisessa läpiajossa ollut Tero Koskiranta murtautui läpi vasemmalta laidalta, ja iski kiekon terävällä rannelaukauksella Pelicans-vahti Janne Juvosen haaravälistä maaliin. Syöttöpisteet Koskirannan kauden kuudenteen osumaan merkittiin Tomas Mojzisille sekä Teemu Lassilalle.

Maalin jälkeen TPS sai parempaa otetta ottelusta, mutta parhaimmille maalintekopaikoille ei isäntäjoukkuekkaan päässyt. Kuitenkin myös kotijoukkueen maalivahti Lassila sai yhtä paraatitorjuntaa lukuunottamatta olla rauhassa omalla maalillaan.

Toinen erä oli luonteeltaan täysin erilainen kuin ensimmäinen. Pelicans otti heti erän ensimmäisellä puoliskolla kolme kaksiminuuttista, ja lopulta maalivahti Juvosen rangaistuksen aikana TPS onnistui maalinteossa. Merkinnän maalisarakkeeseensa sai tshekkilaituri Radek Smolenak, joka iski komealla one-timerilla alivoimaneliön keskeltä kiekon maaliin.

− Kyllä ihan itse hölmöiltiin tänään. Jos ei itse rikottu vastustajaa, niin sitten oltiin kuudella miehellä kentällä, vierailijoiden valmentaja Lämsä manasi, viitaten joukkueensa toisen erän kahteen joukkuerangaistukseen.

TPS sai kolmanteen erään salama-alun, eikä siitä enää Pelicans toipunut. Päätöserää ehti kulua vain kahdeksan sekuntia, kun kiekko oli jo kolmatta kertaa lahtelaismaalissa. Tällä kertaa asialla oli tänään pirteästi pelannut TPS:n ykkösketju, joka upeilla syötöillä avasi vierailijoiden puolustuksen totaalisesti. Maalintekijäksi merkattiin lopulta Ryan Lasch, joka sai Niklas Luceniuksen oivan syötön jälkeen iskeä kiekon rauhassa verkkoon.

Vierailijat eivät saaneet aikaan kunnon kiriä, vaikka aikaa oli koko erä. Näin pisteet jäivät kohtalaisen helposti kotijoukkueelle, joka näin ollen katkaisi jo neljän ottelun mittaiseksi kasvaneen tappioputkensa.

- Tappioista huolimatta ei näkynyt minkäänlaista jännitystä kentällä. Varsinkin ensimmäisestä erästä näkyi hyvin sellainen näyttämisen halu. Oikealla tiellä ollaan, TPS-päävalmentaja Miika Elomo kehui omiensa suoritusta.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu ensi perjantaina. Tuolloin Pelicans saa vieraakseen Lukon, kun taas TPS kohtaa Turussa Ilveksen.