Miika Elomon TPS ensi kertaa kotiyleisön eteen

LIIGA / Ennakko
TPS:n uusi päävalmentaja Miika Elomo toivoo katsomon täyttyvän herran ensiesiintymisessä kotiyleisölle.
Kuva © Timo Savela
TPS kohtaa kotihallissaan pisteen edellä sarjataulukossa olevan Lahden Pelicansin. Palloseuran uusi päävalmentaja Miika Elomo esittäytyy ensi kertaa turkulaisyleisölle. TPS sai myös iloisia uutisia sairastuvalta, kun Lauri Tukonen sekä pitkäaikaispotilas Markus Seikola palaavat kokoonpanoon.

Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kyseessä on molemmille joukkueille pisteiden kannalta tärkeä ottelu, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla 12 ja 13. TPS on uuden päävalmentajansa Miika Elomon johdolla turkulaisyleisön suurennuslasin alla, sillä tuloksia kaivataan. 

− Ei tämä ole niinkään minun näytönpaikkani. Tärkeintä olisi saada joukkueesta maksimi irti. Mikä se sitten on, niin se nähdään myöhemmin. Tulos on kuitenkin se, mikä ratkaisee tässä lajissa ja nyt pitää olla vain kärsivällinen, päävalmentaja Elomo kommentoi.

Pelicans on pelannut tasaisia otteluita läpi Liigan. Suurimmat vaikeudet ovat olleet hyökkäämisessä. Useasta hyökkäyksestä on puuttunut selkeä päämäärä ja ratkaisut ovat jääneet tekemättä. 

TPS on sarjan neljänneksi paras kotijoukkue ja pelaaminen on sujunut mallikkaasti kotiyleisön edessä. Pelicansilla sen sijaan on ollut vaikeuksia vieraskaukalossa. Elomo ei ole kiinnittänyt lahtelaisten pelaamiseen erityistä huomiota.

− Me keskitymme tällä hetkellä vain omaan pelaamiseen. Viikko oltu yhdessä ja mielestäni olemme aikataulussa. Haluan että pelaamme aktiivista kiekkoa ja viemme peliä, Elomo analysoi.

TPS-miehistössä on keskiviikkona useita entisiä Pelicans-pelaajia. Ryan Lasch paukutti kaudella 2011-12 Pelicans-nutussa hurjat tehopisteet ja voitti Liigan pistepörssin. Radek Smolenak pelasi lähes piste per peli tahdilla viime kaudella, kunnes lähti KHL:ään. Myös Ilkka Pikkarainen ihastutti ja vihastutti lahtelaisten riveissä viime kaudella. Tämä tuo lisämausteensa otteluun.

Elomo on tehnyt tietoisia muutoksia TPS:n pelaamiseen. Suurimmat ongelmat turkulaisten pelaamisessa ovat olleet suuret ja kohtalokkaat virheet, joista on rokotettu armotta.

− Ne maalit, mitä meille on tehty, ovat syntyneet karkeista virheistä. Ne saamme kyllä karsittua. Iso asia on se, että vietämme mahdollisimman paljon aikaa vastustajan päässä ja että hyökkäys sekä puolustus hoidetaan viisikkona, Elomo avasi pelikirjaansa. 

Markus Seikola palaa tositoimiin yli vuoden tauon jälkeen

Yksi mies odottaa keskiviikon ottelua enemmän kuin kukaan muu. Seikolan lonkkavamma on pitänyt miehen pitkään poissa kaukaloista. Kauden alla harjoitusottelussa uudelleen tulehtunut lonkka sai miehen miettimään jo pelaako hän enää koskaan.

− Sanottiin kolmen viikon ajan, että syö lääkkeitä ja kokeillaan seuraavana maanantaina. Voin kertoa, kun se neljäs maanantai tuli, niin kyllä se pani miettimään, Seikola kertoi tunnelmistaan.

Nyt mies on saanut hoitoa ja pelilupa on annettu. TPS-kasvatti ei kuitenkaan odota liikoja ensiesiintymiseltänsä, muta perhosia kyllä vatsasta löytyy.

− No jännittää ihan perkeleesti. Ei nyt aivan yhtä paljon kuin omien lasten syntymät, mutta melkein on verrattavissa siihen.

Seikola lupasi tuoda puolustajien hyökkäyspelaamiseen lisää laukauksia. Kolminkertainan puolustajien maalikuningas uhkui näytönhaluja.

− Laukaus on yksi minun vahvuuksistani, eikä se tai muut pelitaidot ole mihinkään kadonneet vuoden aikana, Pelicansiakin urallaan edustanut Seikola kertoi.

Seuraa Heitä

Markus Seikola #22 |

Puolustaja

Turkulaiskasvatti palaa TPS:n kokoonpanoon yli vuoden tauon jälkeen. Mies lupasi tuoda puolustajien hyökkäyspelaamiseen lisää laukauksia ja niitä turkulaiset ovat ehdottomasti kaivanneet.

Tommi Paakkolanvaara #83 |

Keskushyökkääjä

Elämänsä Liiga-syksyä pelaava konkari on kovaa vauhtia lyömässä oman piste-ennätyksenä uusiksi, mikäli pysyy terveenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle