Hakametsässä nähtiin riemukkaita tuuletuksia ja haikeat jäähyväiset

Kimmo Kuhta jätti jäähyväiset liigakaukaloille.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara iski vaikeuksien kautta voittoon luvuin 3-1 ja rynni välieriin ensimmäistä kertaa viiden vuoden tauon jälkeen. Jännittävässä ottelussa tapahtumia riitti molemmissa päissä, ja ottelun päätyttyä koettiin myös haikeita hetkiä kun HIFK-ikoni Kimmo Kuhta päätti uransa Suomen kaukaloissa.

Kotijoukkue Tapparaa ravisteli avauserässä lähes käsittämätön epäonni. Viiden ensimmäisen peliminuutin aikana peräti kaksi kärkiketjujen hyökkääjää putosi rivistä kun Aleksander Barkov loukkaantui taklaustilanteessa ja Chris Connolly väänsi ikävän näköisesti polvensa. Barkovia tilanteessa taklannut Ilari Melart taklasi periaatteessa puhtaasti, mutta kyseenalaisen tilanteesta teki se, että se tapahtui vihellyksen jälkeen. Nuori lupaus pääsi itse pois jäältä, mutta Connolly jouduttiin auttamaan kentältä pukukopin puolelle. Ennen loukkaantumistaan Connolly ehti sutia kiekon Dragan Umicevicin järjestämästä avopaikasta huolimatta maalin ohitse. Uteluihin loukkaantuneiden pelaajien pelikunnosta päävalmentaja Jukka Rautakorpi vastasi lyhyesti.

- Tähän aikaan vuodesta pystyvät kaikki pelaamaan. Ei se oo sen ihmeempää.

Jatkoa epäonnelle seurasi ajassa 13:28 kun maalivahti Juha Metsolalle sattui todella iso virhe ja vahti suorastaan imuroi Ville Varakkaan puolesta kentästä lähettämän päätykiekon. Hetkeä myöhemmin Metsola osoitti todellisen tasonsa pysäyttämällä Corey Elkinsin läpiajon, mutta siitäkin huolimatta toiseen erään lähdettiin tamperelaisittain synkeistä asetelmista.

Tappara tuli rinnalle ja ohitse

Heti toisen erän alkuun Teemu Aalto muutti lukemat tasoihin komealla laukauksella, jota maskissa olleella Joni Ortiolla ei ollut mahdollisuutta torjua. Seuraavaksi nimensä maalintekijätilastoihin oli merkkauttaa Dale Clarken loukkaantumisen myötä kokoonpanoon murtautunut Jussi Halme, mutta puolustajan vihainen veto kimposi ylärimaan. Erä jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja HIFK joutuikin alituiseen rikkomaan estääkseen tamperelaisten pelin rakentelun. Helsinkiläisten pelitapa kostautui lopulta jäähyn muodossa, josta seuranneen erikoistilanteen Tappara hyödynsi tehokkaasti. Connollyn paikalle ykköseen nostettu Elmeri Kaksonen tarjoili upean syötön maalin eteen, josta Jarno Koskiranta viimeisteli tyylikkäästi kiekon ylänurkkaan. Kaksonen ja kakkosketjussa pelannut Jukka Peltola paikkasivat hienosti Tapparan avainpelaajien loukkaantumisia läpi ottelun.

- Kaksonen ja Peltola ottivat todella hienosti roolia. Pudotuspelikiekkoon kuuluu tavallaan se, että pelaajan pitää pystyä nostamaan tasoaan saadessaan enemmän roolia. Kaksonen kun pääsi ylivoimaan niin napsautti samantien aika komean syötön, totesi Rautakorpi.

Kuhta hyvästeli liigakaukalot

Viimeisessä erässä HIFK painoi raivokkaasti päälle, muttei päässyt maaliviivaa lähemmäs. Aivan erän lopulla sille tarjottiin myös kahden miehen ylivoimaa, kun Niclas Lucenius ja Antti Erkinjuntti viskoivat kiekon peräjälkeen katsomon puolelle. Tappara osoitti kuitenkin olevansa joukkueista vahvempi kestämällä alivoiman maalivahti Metsolan johdolla. Vielä kun Koskiranta teki illan toisen maalinsa helsinkiläisten pelatessa ilman maalivahtia, oli ottelusarja taputeltu.

- Ei tässä oikein muuta voi kun kiittää meidän pelaajia. Taistelivat sen mitä koneesta lähti. Onnea Tapparalle voitosta, parempi kun ei analysoi sen enempää, kommentoi HIFK:n pettynyt päävalmentaja Raimo Summanen

Kotijoukkue ei ollut kuitenkaan illan ainoa juhlittu sankari, vaan myös Kimmo Kuhta sai päättää uransa liigajäillä tyylikkäästi saaden aplodit myös kotijoukkueen kannattajilta. Kyynelsilmin jäältä poistunut Kuhta pelasi pitkän ja komean uran, joka ansaitsisi useammatkin suosionosoitukset. Ottelun jälkeen Kuhtaa olivat kiittelemässä muun muassa HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas ja Harri Rindell, jonka on spekuloitu siirtyvän punapaitojen organisaatioon.