SKA:lle nihkeä voitto

LIIGA / Raportti
Sergei Korostin iski ottelun loppulukemat läpiajosta.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
SaiPa ja SKA kohtasivat HPK:n isännöimän turnauksen toisena pelipäivänä. Hyvästä esityksestä huolimatta lappeenrantalaiset tapuivat Jukka Jalosen johdattamalle SKA:lle lukemin 3-1.

SaiPa pelasi läpi ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli. Parin keskialueen nukahduksen ja SKA:n tehokkaan viimeistelyn vuoksi voitto kuitenkin lipesi lappeenrantalaisten käsistä.

- Voitto on aina voitto, vaikka heikosti pelattiinkin, kommentoi Jukka Jalonen.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen.

- Eiliseen verrattuna tarkoitus oli, että ollaan valmiimpia ottelun alussa ja hyvin siinä onnistuttiinkin.

Avausmaali nähtiin jo ottelun toisella peliminuutilla, kun SKA pääsi pelaamaan ylivoimaa Simo-Pekka Riikolan istuessa jäähyllä. Igor Makarov leipoi aikansa kiekkoa laidassa, kunnes antoi kovan syötön keskellä päivystäneelle Dimitri Kalinille, joka ohjasi kiekon taidokkaasti maaliin.

SaiPa tuli tasoihin niin ikään ylivoimalla erän puolivälin jälkeen. Läpi ottelun pirteästi pelannut Jesper Piitulainen nousi laidasta ja syötti takatolpalle nousseelle Tommi Jokiselle, joka sai puolustajien estelyistä huolimatta ohjattua kiekon maaliin.

SaiPa hallitsi, SKA iski

Toisessa erässä SaiPa jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Peli pyöri enimmäkseen SKA:n päädyssä, mutta kehno viimeistely ja SKA-vahti Ilya Ezhovin hyvät otteet pitivät huolen siitä, että lisämaaleja ei SaiPan toimesta nähty.

Ja kun et itse tee, niin kaveri kyllä tulee ja tekee. Ajassa 28:32 Makarov syötti Anton Burdasovin läpi, joka ujutti kiekon varmasti maaliin. Pari minuuttia myöhemmin SKA:n pelaaja oli jälleen nokikkain SaiPa-vahti Bernardin kanssa.

Alexander Barabanov riisti keskialueella kiekon ja syötti Sergei Korostinin läpi, joka ei erehtynyt vaan ujutti kiekon edellisen maalin tapaan puikoista sisään.

- Se mihin tänään hävittiin, niin yli-innokkuuteen ja kurittomuuteen keskialueella, josta vastustaja sitten pääsi rankaisemaan ylivoimahyökkäyksillä, kommentoi Tirkkonen.

Tehoton loppukiri

Kolmannessa erässä SaiPalla oli mahdollisuudet tulla ylivoimien avulla peliin mukaan ja joukkue pystyi muutenkin luomaan hyvin painetta, mutta paikat jäivät käyttämättä ja enempää maaleja ottelussa ei nähty.

Jalonen kehui maalivahtia ja SaiPan hyvää peliä.

- Maalivahti pelasi tänään erittäin hyvin ja piti tavallaan meidät tossa pelissä mukana. Ei ollut meiltä tänään hyvä suoritus, mutta se ei ole yhtään pois SaiPan hyvältä peliltä. SaiPa oli tänään hyvä ja varsinkin kolmannessa erässä kun otettiin jäähyjä, niin oltiin lirissä. Aktiivinen ja muutenkin aggressiivinen peli toimi tänään meitä vastaan.

- Kolmas erä oli meiltä hyvä, maalit jäi vain puuttumaan. Huomattavasti parempi esitys kuin mitä eilen oli, sanoi Tirkkonen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle