HPK saalisti avausvoittonsa kotiturnauksessaan

Kerhon joukkue saalisti perjantaina kotiturnauksensa avausvoiton. HPK kaatoi Pelicansin.
HPK nappasi perjantaina isännöimänsä Hämeenlinnan turnauksen avausvoittonsa. Kerho kukisti Pelicansin lukemin 3-2. Ottelu Pelicansia vastaan oli Kerholle turnauksen toinen. Turnauksen avauspelinsä HPK pelasi torstaina ja sen joukkue hävisi venäläisvastus Sibirille.

Pelicansia vastaan HPK tehtaili ottelun ensimmäiset kolme osumaa. Niistä vastasivat Tuomas Santavuori, Jere Sallinen ja Juha Kiilholma.

Onnistumistensa ansiosta Kerho eteni lahtelaisia vastaan pelin kolmoserän alussa 3-0- johtoasemaan ja tiimellys vaikutti ratkenneen, mutta kamppailun viimeisellä minuutilla Pelicans onnistui pistämään ottelun vielä tiukaksi.

Pelicansin pääkäskijä Hannu Aravirtaa vaihtoaitiossa tuurannut Pasi Mustonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen lahtelaisten esitykseen.

- 3-0-tilanne pikkaisen tappoi pelin. Saatiin se ensimmäinen liian myöhään sisään. Ei kuitenkaan missään vaiheessa luovutettu, joten ihan positiivista, että saatiin kaksi maalia vielä tehtyä, Mustonen kehaisi.

Mustosta miellytti erityisesti joukkueen kurinalaisuus. HPK sen sijaan otti seitsemän kaksiminuuttista.

Timo Pärssinen ja Vili Sopanen iskivät häkit ja Pelicans nousi maalin päähän hämeenlinnalaisista. Enempää osumia ei pelissä kuitenkaan nakuteltu ja Pallokerho kuittasi voiton tililleen luvuin 3-2.

HPK johtopaikalle heti avauserässä

Ottelun avauserässä juhlittiin maaleilla kertaalleen. Ajassa 7.26 Kerhon Tuomas Santavuori onnistui siirtämään lujalla kudillaan joukkueensa maalein 1-0 johtoon. Santavuoren häkin syöttivät Tuomas Vänttinen ja Juha Kiilholma.

Tasoltaan ensimmäinen erä ei ollut häävi. Vaikka ensimmäiselle erätauolle poistuttiin HPK:n 1-0 johtoasemasta, niin Pelicans oli erän pirteämpi joukkue.

Lahtelaiset onnistuivat muutaman kerran nostamaan hyökkäyksen Kerhon puolustusalueelle, mutta maalinteossa pussinokat eivät onnistuneet. Pelicansin hyökkääminen oli aika ponnetonta.

Avauserä oli melko rikkonainen. Erän aikana jaeltiin kolme kahden minuutin rangaistusta. Näistä ensimmäinen jo erän alussa Pelicansin Kimmo Koskenkorvalle ja kaksi seuraavaa HPK:n Tuomas Santavuorelle ja Juha Koivistolle.

HPK kasvatti johtoaan kakkoserässä

Toiseen erään edettiin Pallokerhon 1-0- johdosta. Keskimmäisessä erässä Pelicansille tarjoutui iso tukku pamauttaa pelilukemat tasoihin. HPK, kun sortui erän varrella ottamaan jopa neljä jäähyä ja lahtelaiset pääsivät jauhamaan ylivoimaansa.

- Kyllä me kova vastus saatiin. Sekoitti meidän peliä, kun ei oltu totuttu tuollaiseen karvaukseen. Sain tehdä kovasti töitä myös erätauoilla, HPK:n valmentaja Kai Rautio kehaisi illan vastustajaa.

Häkkejä Pelicans ei kuitenkaan ylivoimiensa aikana kyennyt nakuttelemaan ja hämeenlinnalaiset onnistuivat säilyttämään 1-0-johtoasemansa.

Eikä Kerho vain säilyttänyt johtoasemaansa vaan aivan toisen erän lopussa oranssipaidat kasvattivat johtoaan. Pallokerho järjesteli ylivoimahyökkäyksen Pelicansin puolustusalueelle ja hyökkäyksen päätteeksi Jere Sallinen siirsi Kerhon 2-0-johtoon. Sallisen maaliin passin tarjoili Borna Rendulic.

Pelicans oli pelin toisessakin erässä ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta tästä huolimatta maalinteosta vastasi kakkoserässäkin vain HPK. Viimeiseen erään luikittiin Kerhon 2-0- johtoasemasta.

Kiilholma pamautti Kerhon kolmannen maalin

Kamppailun päätöserään isäntäjoukkue lähti selkeästi aiempaa nähtyä pirteämmällä jalalla ja se poiki tulosta. Heti kolmoserän alussa Kiilholma onnistui ohittamaan helponlaisesti Pelicans-vahti Janne Juvosen ja kasvatti oranssipaitaisten johdon jo 3-0:aan.

Kiilholman maalin syöttivät Vänttinen ja Santavuori. Pallokerhon kolmas osuma vaikutti ratkaisseen lopullisesti pelin, sillä häkin jälkeen ottelu oli tasaista puurtamista. Eikä Pelicansillakaan ollut enää luistimissaan parasta potkua koittaa kaventaa pelilukemia.

Peli eteni Kerhon 3-0- johtoluvuista viimeiselle minuutilleen asti ja 18-vuotias hämeenlinnalaisvahti Juuse Saros oli lähellä torjua nollapelin, mutta lahtelaiset pilasivat nuoren torjujan ilon. Ja pistivät taiston vielä tiukaksi.

Vaisusta lopusta huolimatta lahtelaiset nimittäin saivat kiekon verkon perukoille, pelikellon osoittaessa aikaa 59.01. Pelicans maalin sivalsi Timo Pärssinen.

Pärssisen värkkäämän osuman jälkeen Pelicans otti vielä aikalisän. Ja kun kamppailua oli veivaamatta vain kahdeksan sekuntia niin lahtelaisten iskivät jälleen. Nyt Vili Sopanen nosti joukkueensa maalin päähän Kerhosta.

Tämän enempää verkkoa ei pelissä kuitenkaan heiluteltu ja HPK päihitti lahtelaisvieraansa maalein 3-2.

- Saros maalissa piti meidät kiinni johdossa ja se kesti loppuun asti. Saatiin me jo joitain juttuja kohdilleen niin, että saatiin nitkutettua voitto, Rautio tiivisti ottelun lopun kulun.

- Hyvin te nitkuttelitte, Mustonen jakoi tunnustusta pilke silmäkulmassa.