Kärpät nollasi SaiPan - osui kolmesti alivoimalla

Kärpät piti SaiPan tehokkaasti pois maalinteosta.
SaiPa ei onnistunut vieläkään kaatamaan Oulun Kärppiä joukkueiden neljännessä kohtaamisessa tämän kauden aikana. Omista paikoistaan hyvällä prosentilla viimeistellyt Kärpät kaatoi lopulta SaiPan lukemin 0-4. Illan erikoisuutena nähtiin peräti kolme alivoimamaalia.

Sadannen kerran pääsarjatasolla kohdanneiden SaiPan ja Kärppien ottelusta ei tullut suurta jännitysnäytelmää. Peräti kolmesti alivoimalla rokottanut ja kurinalaisesti johtoasemassa puolustanut Kärpät ei jättänyt SaiPalle mahdollisuuksia missään vaiheessa.

Kotijoukkueen niskaan kaadettiin jo ensiminuutilla ämpärillinen jäävettä. Kalle Maalahti huitaisi Jussi Markkasesta pompanneen irtokiekon suoraan Joonas Donskoin lapaan, joka sai rauhassa upottaa kiekon tyhjään SaiPa-maaliin. Donskoista onkin osoittautunut SaiPan painajaiseksi, sillä hänen teki jo kolmannen maalinsa SaiPan verkkoon, kun CHL-puolivälieräsarja lasketaan mukaan.

SaiPalla oli omat paikkansa ottelun avauserässä. Se hallitsi osaa erästä, mutta ei saanut tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja aikaiseksi, jotta kiekko olisi saatu ohi kärppävahti Tomi Karhusen.

− Kärpät on todella vahva joukkue. Se voitti viime vuonna Liigan mestaruuden, ja se näkyy tuolla kentällä. He pelasivat hyvää puolustuspeliä, emmekä onnistuneet pääsemään tulostaululle, kertoi pirteästi esiintynyt Sam Lofquist ottelun jälkeen.

Kahden maalin karkumatkalla ensimmäisen erän päätteeksi lähtenyt Kärpät pelasi juuri niinkuin johtoasemassa kuuluu pelata. Joukkue laittoi omalta alueelta kiekkoa keskialueelle epäröimättä, eikä antanut SaiPa-hyökkääjille kummempia maalipaikkoja. Ne maalipaikat, jotka SaiPa sai, pysähtyivät joko Karhuseen tai maalitolppiin.

SaiPa sai toisen erän alkuun kylläkin ylivoimaa, mutta ei onnistunut luomaan paikkoja, jolla Karhunen olisi yllätetty. Sen sijaan Kärpät loi Markkasen maalille useammankin paikan, mutta ei onnistunut ohittamaan veteraanivahtia.

Kahdesti ylivoimalla lisämaalien tekoa yrittämään päässyt Kärpät ei saanut suurempaa tuhoa aikaan erikoistilanteissaan. Sen sijaan se tukki keskialueen täysin ja löi luukut kiinni kliinisellä varmuudella SaiPan saadessa läpi ottelun vain satunnaisia maalipaikkoja.

Viimeinen sinetti ottelulle tuli kolmannen erän lopussa, kun SaiPa veti Markkasen maalilta Sakari Mannisen jäähyn myötä. Uhkapeli kostautui ja Joonas Kemppainen lähetti omalta alueelta viimeisen niitin tyhjään SaiPa-maaliin. Mikko Alikosken veivaama 0−4 maali oli pelkkää kosmetiikkaa.

− Aina pitää pystyä pelaamaan paremmin ja varmemmin puolustussuuntaan. Tänään emme onnistuneet siinä, myönsi Lofquist.

Karhuselle nollapeli tuli loppujen lopuksi helposti. SaiPan 59 laukauksesta 32 pysähtyi Karhuseen, mutta totuuden nimissä suurin osa laukauksista oli heppoisia tai pienestä kulmasta ammuttuja. Todelliset SaiPan laukaukset varsinaisesta maalintekosektorista voi laskea kahden käden sormilla.

Voittonsa jälkeen Kärpät lähtee sarjan piikkipaikalta sarjatauolle. Ennen illan ottelua kahdeksan ottelun pisteputkessa ollut SaiPa lähtee tauolla sijalta kahdeksan.

− Liiga on niin tasainen, että kahdella voitolla olet huomattavasti ylempänä, mutta kahdella tappiolla olet paljon alempana. Eihän se ole mukavaa hävitä neljällä maalilla viimeistä ottelua ennen sarjataukoa, mutta tästä voi vain nostaa tasoaan. Tauko tulee meille hyvään paikkaan. Pääsemme tauolla huilaamaan ja tulemme sarjatauolta takaisin tuorein jaloin, uskoi Lofquist.