Suomen suurin Perhonen ottelun tähtenä - SaiPa silti HPK:ta parempi

Tommi Jokinen iski ottelun voittomaalin.
Lappeenrannassa nähtiin kahden tasaisen joukkueen välinen vääntö lauantai-iltana. Ratkaisua jouduttiin odottamaan aina kolmanteen erään saakka. Lopulta SaiPa oli parempi lukemin 2-0.

SaiPa otti ensimmäisen voittonsa HPK:sta Kisapuiston lauantai-illassa. Kaksi erää maalittomana edenneen ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erässä, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa kahdesti. SaiPan Jani Nieminen torjui 28 kertaa ja kuittasi itselleen kauden toisen nollapelinsä. Kirkkaimpana tähtenä pelissä loisti kuitenkin HPK:n maalivahti Samu Perhonen, joka otti lukuisia tärkeitä torjuntoja.

- Hyvin samantapainen ottelu kuin perjantaina. Molemmat joukkueet puolusti pirun hyvin ja sai luotua muutamia paikkoja, luonnehti HPK:n Pasi Arvonen illan ottelua.

SaiPan Pekka Tirkkonen oli Arvosen kanssa samoilla linjoilla.

- Ihan samat sanat mitä Pasi sanoi. Kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta sekä kaksi hyvää maalivahtia.

Ottelun avauserä oli erittäin kaksijakoinen. Erän ensimmäisellä puoliskolla HPK sai kovalla karvauspelaamisella sekoitettua SaiPan hyökkäyksiinlähtöjä, ja hämeenlinnalaiset saivat tämän seurauksena pelin hallintaansa. Erän edetessä SaiPa pääsi paremmin peliin mukaan ja loi myös muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta Kerho-vahti Perhonen torjui lähentelyt varmasti. Maalittomassa avaus erässä lähimpänä maalia oli HPK, kun maalille heitetty kiekko kimpoili Niemisen vartioiman maalin tolppaan.

Toisessa erässä molempien pelaaminen jatkui tiiviinä ja todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Parhaat tilaisuudet avausmaalin tekemiseen siunaantuivat SaiPan Ville Vainikaiselle sekä David McIntyrelle. Molemmat pääsivät kokeilemaan yksin läheltä maalia, mutta tilanne säilyi muuttumattomana.

Vaikka Niemisille kirjattiin erässä 12 torjuntaa, ei SaiPa-vahdin täytynyt venyä erässä paraatipelastuksiin. HPK:n laukaukset tulivat maalintekosektorin ulkopuolelta ja Niemisellä oli helppo työ torjua kaukaa tulevat kiekot.

Kolmannessa erässä uinuvaan Kisapuistoon saatiin vihdoin eloa, kun SaiPa onnistui käyttämään illan toisen ylivoimansa hyväkseen. Perjantainakin onnistunut SaiPan Tommi Jokinen laukoi kiekon komeasti takaylänurkkaan McIntyrerin vahvan maskipelaamisen jälkeen.

- Ensimmäisessä erässä HPK tuli pirteämmin ja sai omat paikkansa. Toisessa erässä ehkä meillä sitten muutama paikka enemmän. Kolmannessa saatiin sitten tärkeä ylivoimamaali, pohdiskeli Tirkkonen.

HPK ei saanut todellista loppukiriä aikaan koko erän aikana. Lopullisen niitin ottelulle iski vajaat neljä minuuttia ennen loppua kauden kuudennella maalillaan Mikael Kuronen, joka ujutti kiekon maaliin vahvan yksilösuorituksen jälkeen.

- Saatiin melkein kaksi ottelua pidettyä SaiPan vaarallinen ylivoima kurissa, mutta sitten tuli pieni lapsus ja siitä tuli maali.

- Vähän torsoksi jäi tuo meidän takaa-ajo tänään. Pelattiin huolimatonta kiekollista peliä ja sen takia ei saatu kirivaihdetta missään vaiheessa päälle, murehti Arvonen.

Tirkkonen antoi myös ansaitut kehut maalin tehneelle Kuroselle sekä nelosketjun laidassa viilettäneelle Vainikaiselle.

- Kuronen ja Vainikainen olivat tänään sillä tasolla mitä tämä peli vaati heti ensimmäisessä erässä. Olivat energisiä ja karvasivat hyvin.

Vielä viisi sekuntia ennen loppua tunteita kuohutti tilanne, jossa linjatuomari Henri Tukia vihelsi kyseenalaisen pitkän kiekon. Jos Tukia olisi jättänyt pitkän viheltämättä, Kuronen olisi päässyt viimeistelemään illan toisen maalinsa tyhjiin.