Roiskimista ja kuumia tunteita

LIIGA / Raportti
Ilveksen peli-ilme oli väsynyt.
Kuva © Timo Koistinen - http://www.timokophotography.fi
Nihkeä jumbofinaali Ilveksen ja Pelicansin välillä päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon. Ottelun voiton pelikaanit saalistivat kahdeksanteen pariin asti venyneen voittomaalikilpailun kautta.

Lauantai-illan ottelu Lahdessa ei tarjonnut katsojille hienoja kuvioita tai komeita maaleja. Väsyneet häntäpään joukkueet pyrkivät välttämään virheitä ja kontrolloituja, hyviä hyökkäykseen lähtöjä ei juuri nähty.

Oskari Korpikarille siunaantui kaksi hyvää laukaisupaikkaa ensimmäisen erän alkuminuuteille. Anders Lindbäck nappasi kuitenkin molemmat vedot hanskallaan kiinni.

Ilves sai tekopaikan Pelicans-virheestä. Jamie McBain töppäsi hyökkäyssiniviivalla ja vierasjoukkue pääsi 2-1-hyökkäykseen. Ilves-hyökkääjät eivät onnistuneet tilaisuutta hyödyntämään, vaan kiekko painui suoraan Ondrej Pavelecin paidassa komeilevaan Pelicans-logoon.

Vaikka ottelu olikin todella heikkotasoinen, tunnetta siitä ei puuttunut. Jo ensimmäisessä erässä Danny Richmond ja Kai Kantola tekivät lähempää tuttavuutta toistensa kanssa. Molemmat sankarit joutuivatkin nokkapokan takia jäähylle väkivaltaisuudesta.

Matias Sointu oli Ilveksen valopilkkuja ja rakensi muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Ensimmäisessä erässä luotu tilanne päättyi lopulta tolppaan.

Pelicansin ollessa erän lopussa ylivoimalla se sai kiekon kertaalleen maaliin. Timo Pärssisen ohjaus Markus Seikolan lämäriin oli kuitenkin operoitu korkealla mailalla ja maali hylättiin.

Ilveksen hermot pettävät

Pelicansin avauspeli oli suurissa vaikeuksissa toisessa erässä, etenkin ylivoimalla. Puolustajien ensimmäiset syötöt eivät osuneet kunnolla edes lapaan ja kotijoukkue luopui helposti kiekosta viskelemällä sitä vain päätyyn.

Ilveksen Kai Kantola sai illan toisen jäähynsä, kun hän taklasi Jan Latvalaa päähän vaihtoaitioiden edustalla. Kakkosen lisäksi Kantolan tilille tuli automaattinen kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Erän lopussa nähtiin erikoinen sekasotku, kun Ilves-pelaaja kaatoi maalin vahingossa Ondrej Pavelecin päälle. Ilkka Pikkarainen tuli tilanteeseen ulkopuolisena puolustamaan nyrkein omaa joukkuetoveriaan. Tuomarit päätyivät ratkaisuun, jossa Danny Dries ja Antti Kangasniemi lähtivät jäähylle. Kangasniemelle tuomittiin myös käytöskymppi, joka kuitenkin kumottiin erätauon aikana. Pikkaraiselle tuomittiin kahden minuutin jäähy estämisestä.

Erän viimeisellä minuutilla Niko Peltolalle tuomittiin vielä jäähy ryntäyksestä. Erätauon alkaessa kuumana ottelussa käyneen Maxime Talbotin kuppi keikahti nurin ja hän kävi Pelicans-pelaajien päälle. Tilanne näytti vaaralliselta, kun muut pelaajat alkoivat luistelemaan takaisin nahisteluihin, mutta onneksi joukkotappelulta vältyttiin. Talbot heitettiin ottelusta ulos kahakan jälkipyykissä.

Koistinen hurjassa iskussa rankkareilla

Ilkka Pikkaraisen typerä rangaistus poikittaisesta mailasta meinasi kostautua. Kai Kantola sai loistavan tilaisuuden siirtää Ilveksen johtoon, kun rebound-kiekko pomppasi suoraan hänelle. Pavelec venyi kuitenkin upeaan torjuntaan ja Pelicans-puolustus purki tilanteen.

Molemmat joukkueet roiskivat kiekkoa ja odottivat jatkoajan alkua varmistaakseen edes yhden pisteen. Pelicans sai viimeisellä minuutilla vielä oivan tekopaikan, kun Ilves-puolustus hölmöili ja unohti Radek Smolenakin maalin eteen. Smolenakilla oli aikaa tähdätä, mutta aikaa oli myös Lindbäckillä, joka ehti tulla tilanteeseen vastaan.

Lindbäck esitti jatkoajalla aivan häikäisevän torjunnan. Smolenak heitti kiekon takatolpalle Tommi Paakkolanvaaralle, mutta ruotsalaiskassarin patja venyi tilanteeseen.

Voittomaalikilpailussa jouduttiin menemään aina kahdeksanteen pariin, ennen kuin voittaja löytyi. Ville Koistinen teki huikeat kolme rankkarimaalia ja epäonnistui kerran. Pelicansista Radek Smolenak onnistui kahteen kertaan ja ratkaisevassa rankkariparissa onnistui Timo Pärssinen.

- Tosi tiukkaa vääntöä, Raimo Helminen analysoi peliä.

- Molemmilla joukkueilla oli kovat paineet päällä ja peli oli aika varovaista ja puolustusvoittoista. Tyytyväinen olen oman joukkueen sitoutumiseen. Virheitä tuli, mutta joku aina paikkasi sitten.

Kai Suikkanen oli tyytyväinen voittoon ja puolustuspelaamiseen.

- Meillä on omat soineet aika urakalla, joten lähdimme puolustamaan ja yrittämään pelata rohkeasti omaa kiekollista peliä. Semmoista ylivarovaista tuo kiekon kanssa pelaaminen on - ettei vain tapahtuisi virheitä. Siihen meidän tarvitsisi saada rentoutta, arvioi Suikkanen.

Pelicansin pelit jatkuvat maanantaina Helsingissä Jokereita vastaan ja Ilves pelaa tiistaina paikallistaistelun Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle