KooKoo myllersi Ässät pelisuunnitelman ulkopuolelle - "Kaivelemaan jäi"

LIIGA / Raportti
Juho Lammikko iski patapaidoille kaksi maalia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
KooKoo ja Ässät tarjosivat vauhdikkaan ja pelillisiä nukahduksia sisältäneen ottelun perjantaina Kouvolassa. Ote siirtyi erien vaihtuessa joukkueelta toiselle, mutta KooKoo oli vahvempi voittolaukauskilpailussa lukemin 4-3.

Kokonaiskuvassa ottelu eteni enimmäkseen porilaisten hallinnassa, mutta KooKoon erittäin vahva toinen erä ja siinä isketyt kaksi maalia koituivat Ässien kompastuskiveksi. 

- Me aloitimme pelin niin kuin olimme suunnitelleetkin. Pelin alku ja ensimmäinen erä meni meidän nuottien mukaan. Toinen erä olikin sitten jotain ihan muuta. Ei kuulunut meidän suunnitelmiin, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio summasi taiston tauottua.

Ässien avausmaali syntyi jo 41 sekunnin jälkeen. Maalista vastasi kahden maalin iltaa viettänyt Juho Lammikko, joka oli ottelussa yksi Ässien näkyvimmistä hyökkääjistä. 

Oranssimustien käskyttäjä Petri Mattila oli tyytyväinen toisen erän esitykseen, mutta johtoasemassa pelaaminen tuottaa valmennusportaalle pään vaivaa.

- Toinen erä oli meiltä selkeästi paras. Meidän peliä parhaimmillaan ja hyvä viesti meille, että pystymme taistelemaan pisteistä. Tilanne on jännittävä meille, kun olemme etulyöntiasemassa. Haluamme pelata aktiivisemmin, mutta vielä emme ole sitä pystyneet toteuttamaan, Mattila pohti joukkueen suoritusta.

Päätöserässä Ässien pitkä painostus tuotti 3-3 tasoitusosuman ja ottelu eteni jatkoajalle. Jatkoaika sisälsi muun muassa yhden KooKoon läpiajon ja Ässien Valtteri Viljaselle pelatun tyhjän maalin, mutta ratkaisu syntyi vasta voittolaukauskilpailussa Josh Greenin osumalla.

- Kolmannessa erässä tulimme takaisin suunnitelmaamme, mutta tällä kertaa emme päässeet tolppia lähemmäksi. Piste on positiivinen asia, mutta kaivelemaan jäi, Rautakallio päätti.

Ässät jatkaa idän kiertuettaan lauantaina SaiPan vieraana. KooKoo puolestaan kohtaa länsirannikolla Turun Palloseuran.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo