KalPalle kävi kalpaten, loppukiri ei riittänyt Helsingissä

LIIGA / Raportti
HIFK:n Ville Husso oli yksi voiton takuumiehistä
Helsingissä nähtiin vähämaalinen kamppailu. KalPan hyvästä loppukiristä huolimatta HIFK oli lopulta maalilla parempi.

Ne urheiluihmiset, jotka julkisen liikenteen lakosta huolimatta olivat hallille suoriutuneet, pääsivät jo heti alussa nauttimaan maukkaista maalintekopaikoista. Ensimmäinen siunaantui kotijoukkueen ranskalaispuolustaja Yohann Auvitulle. Heppoinen laukaus painui kuitenkin ohi Eero Kilpeläisen vartioiman maalin.

Hieman tämän jälkeen KalPan Patrick Davis pääsi murtautumaan läpi, mutta tuomarin pilli soi ilmeisesti paitsion merkiksi. Kotijoukkueen Mika Partanenkin pääsi kokeilemaan läpiajosta, mutta Kilpeläinen oli ohittamaton.

Ensimmäinen erä oli väriltään punainen. HIFK-hallitsi tilanteita ja tuhosi KalPan pyöritykset pelaamalla vieraat laitoihin. Yleisökin syttyi kannustamaan kotijoukkuetta, kun puolustus tarjoili kuopiolaisille komeita taklauksia.

− Oli mukava tarjoilla yleisölle fyysistä viihdettä, myhäili HIFK-puolustaja Lauri Taipalus.

Ensimmäisessä erässä jaettiin myös kaksi rangaistusta, jotka molemmat vihellettiin KalPalle. Teemu Ramstedt ja Arttu Luttinen kävivät lähellä Topi Piipposen kärsiessä jäähyä kampituksesta, mutta Kilpeläinen piti omiaan pystyssä. Verkko KalPa-vahdin takana heilui vasta, kun Jaakko Rissanen toheloi itsensä rangaistusaitioon pelin viivyttämisestä. Joonas Järvinen rynni maalille ja kotijohdon juuri ennen erän päättymistä iski Corey Elkins.

KalPa herää

Toiseen erään Pohjois-Savosta saapunut vierailija oli löytänyt uuden vaihteen. Davis näytti heti erän alussa yksityisyrittämisen mallia haastamalla HIFK:n maalilla torjuneen Ville Husson. Tämän jälkeen KalPa pääsi peliin mukaan ja haastoi HIFK:n puolustuksen. Kiekko kuitenkin karkaili turhan usein siniviivan toiselle puolelle varsinkin erän alussa eikä yritys tuottanut tulosta.

Joonas Raskilla oli pariinkin otteeseen mahdollisuus lisätä kotijohtoa, mutta Kilpeläinen piti pintansa aina erän loppupuolelle asti, kun Micke-Max Åsten pamautti punanutut kahden maalin karkumatkalle.

Kolmannessa erässä KalPa lisäsi kaasua ja näytti, että se himoitsi pisteitä. HIFK:n paikat harvenivat ja lopulta myös vieras avasi maalihanat. Janne Keränen laukoi tulisesti kiekon Husson selän taakse. Syöttöpisteet osumaan saivat Jussi Timonen ja Rissanen. Vain hetki tästä eteenpäin ja KalPa oli iskeä uudelleen. Unkarilaispelaaja Balazs Sebok pääsi maalinedustalle, mutta ei onnistunut liruttamaan kiekkoa häkkiin.

Lopussa kuopiolaiset yrittivät vielä ilman maalivahtia, mutta HIFK-puolustus pisti kaiken likoon. Ottelu päättyi 2−1.

− Tiesimme KalPan olevan kova ja puolustimme tänään hyvin, jatkoi Taipalus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo