Pelicans maalineduspelissä KalPaa etevämpi

LIIGA / Raportti
Lahden Pelicans haki Kuopiosta arvokkaat pisteet, kun joukkue onnistui kukistamaan KalPan maalilla. Tasaisessa ja jäähyrikkaassa ottelussa suuremmilla hienouksilla ei juhlittu, mutta ottelu säilyi jännittävänä loppuun asti.

Pelicans ratkaisi ottelun käytännössä kummankin maalin edestä. Pussileukojen kumpikin osuma runnottiin Mika Järvisen vartioiman KalPa-maalin lähietäisyydeltä sisään, sekä puolustuspäässä kuopiolaiset eivät päässeet monestikaan kiekon kanssa Niko Hovisen maalin lähettyville.

Kotijoukkueen maalilla taas vilskettä riitti turhankin paljon kilpipaitojen kannalta. Puolustajien työskentelyssä sattui pahoja nukahduksia läpi ottelun ja Pelicans-pelaajat pääsivät monesti kokeilemaan maalintekoa parhaasta maalintekosektorista vailla kotijoukkueen pelaajien häiriötä. Hyökkääjät unohtuivat selän taakse ja omassa päässä vastustajalle annettiin luvattoman paljon tilaa.

- Tämä oli meille arvokas voitto sarjakakkosesta vieraissa. Tässä tilanteessa nämä olivat todella arvokkaat pisteet. Olemme olleet jo pitkään kuin nurkkaan ajettu eläin. Joulun jälkeen jokainen peli on ollut meille paras yhdestä –systeemillä. Erittäin tasainen ottelu, jossa KalPalla oli enemmän kuitenkin maalipaikkoja, kertoi Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta huojentuneena.

- Tulimme peliin ihan hyvin. Pelasimme ensimmäisen ja toisen erän alut todella hyvin ja sen seurauksena saimme kaksi ylivoimaa erien aluissa, mutta maalia niistä ei saatu. Sitten kaveri sai kaksi ylivoimaa, ja tämän jälkeen mentiinkin vuorotellen yli- ja alivoimaa, totesi KalPan käskijä Pekka Virta.

Tuutilullaa, sanoi KalPa-puolustus

Pelicans teki kummankin maalinsa ottelun avauserässä. Leo Komarov vapautui juuri jäähyltään, kun Jakub Sindel polki nopeasti hyökkäykseen kahden KalPa-pakin välistä. Pasi Hirvonen nukahti hetkeksi ja jäähyltä päässyt Komarov lapioi Sindelin laukoman paluukiekon lähietäisyydeltä sisään.

Lonksunokkien toinen osuma syntyi jälleen maalin edestä. Hirvosen istuessa jäähypenkillä lahtelaisten ylivoima ehti jauhaa vajaan puolen minuutin verran, kunnes Jani Forsström survoi kiekon verkon perukoille maalivahdin alueelta. Ottelun tuomaristo katsoi tilanteen varmuuden vuoksi videolta, mutta osuma hyväksyttiin täysin oikeutetusti.

Toisessa erässä KalPa onnistui tekemään illan ainoan osuman, kun Kalle Sahlstedt päätti kuivan kautensa terävällä siniviivalaukauksella. Maali syntyi kahden miehen alivoimalla, kun lahtelaisista sekä Karo Koivunen, että Jari Kauppila lähtivät istunnolle samalla ovenavauksella.

Kuopiolaiset kuitenkin kerjäsivät vaikeuksia itselleen ottamalla kolme peräkkäistä rangaistusta ennen maalia. Pelicans ei kuitenkaan kyennyt lisäosumiin. KalPalle tarjottiin myös mahdollisuuksia ylivoimamaalien värkkäämiseen, kuitenkin laihoin tuloksin.

- Meillä oli hyvät paikkamme myös lisätä johtoa 0-3:een ja ratkaista peli jo ottelun puolivälissä. Siihen sitten pari hölmöä jäähyä ja peli olikin yhtäkkiä täysin erilainen, harmitteli Aravirta.

- Emme vain saaneet paikoista maaleja. Peli oli muuten tasainen ja saimme mielestäni riittävästi maalipaikkoja. Kumpikin joukkue pyrki kontrolloimaan kiekkoa ja tämän takia minua ihmetyttääkin, miten tässä ottelussa vihellettiin näin älyttömästi jäähyjä, hämmästeli Virta.

Pelicansin ote piti

Ottelun päätöserässä Pelicans karvasi sitkeästi ylhäältä asti ja hidasti tuntuvasti kotijoukkueen lähtöjä hyökkäyksiin. Tosin ylivoimatilanteissa isännät huolehtivat itse siitä, että lahtelaiset ehtivät vaihtojen jälkeen ryhmittäytyä tiiviiseen alivoimakuvioon. Aikaa kului hukkaan puolustajien hautoessa kiekkoa oman maalin takana.

KalPan hakiessa tasoitusmaalia painetta riitti tasaisesti Pelicansin maalilla, mutta Hovisella ei ollut suurempia ongelmia torjua KalPan heikkolaatuiset laukaukset. Pussinokkien järkevä pelaaminen kantoi loppuun asti ja kotijoukkueenkin kipeästi kaipaamat pisteet matkasivat sittenkin Lahteen. Aravirta oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin Kuopiossa. Myös joulun jälkeiset otteet kokonaisuutena lämmittivät kokeneen valmentajan mieltä.

- Peli-ilme on ollut sitoutuneempi. Tommi Nikkilä on pelannut maalilla joulun jälkeen aivan loistavia otteluita. Tänään Niko Hovinen oli yksi voiton takuumiehistä. Voitot vaativat maalivahdeilta huippusuorituksia, mutta ykköstekijä hyvälle vireelle on mielestäni joukkueen sitoutuneisuus ja tiivistyneisyys, analysoi Aravirta.

- Toki meillä oli myös syksyllä paljon loukkaantumisia. Vei oman aikansa, ennen kuin joukkueessa pelaajat löysivät oikeat roolit ja omat paikkansa. Kovia miehiä on pitkäaikaispotilaina edelleen, joten joukkueen rakentaminen on vienyt aikaa.

Pieni huolenaihe joukkueen pelaamisesta ex-maajoukkuevalmentajalla kuitenkin oli. Jäähyjä tuli melko runsaasti ja pelikurissa oli pientä hiomista ottelun loppuhetkillä.

- Kolmannessa erässä otimme perinteisesti hölmön jäähyn viisi minuuttia ennen loppua. Otimme kyllä monta typerää jäähyä tänä iltana ja tällainen peli ei ole pitkällä tähtäimellä voittavaa kiekkoa, totesi Aravirta.

Pekka Virralla oli myös oma mielipiteensä ottelun tuomariston tarkasta viheltämispolitiikasta. Virran tulkinta jäähyjen antamisperusteista ei osunut yksiin raitapaitojen kanssa.

- Aika turhauttavaa, että linja muuttuu tuolla tavalla. Ilmeisesti maajoukkuevalmentajan lausuntojen johdosta on pidetty joku palaveri, koska linja oli täysin erilainen verrattuna kahden viikon takaiseen tilanteeseen. Toki linja oli kummallekin tänään sama, mutta erikoistilannepelaamiseen tämä tänään kaatui, tuumasi Virta.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen jälleen tulevana lauantaina. KalPa matkustaa vastavierailulle Lahteen ja loukkaantumisista kärsivä joukkue pyrkii päävalmentajan mukaan pikaiseen revanssiin.

- Pelaajat pistivät itsensä todella hyvin likoon. Pienellä materiaalilla mentiin, mutta kova taistelu käytiin. Yritetään lauantaina uudestaan, päätti Virta.

» Lähetä palautetta toimitukselle