Jatkuuko Pelicansin nousukiito?

LIIGA / Ennakko
Syyskaudelle erittäin ailahtelevia otteita esittänyt Pelicans antoi isän kädestä SaiPalle, kun lahtelaiset murskasivat Sputnikit maalein 10-2. Jatkuuko Pelicansin hyvä vire KalPan vieraana Niiralan montussa?

Kuntokäyrät

Lahden Pelicans antoi todellisen myrskyvaroituksen siitä, millaista joukkueen peli voi parhaimmillaan olla. SaiPa koki täystyrmäyksen, kun lahtelaiset latoivat reppuun peräti kymmenen maalia. Samalla Pelicansista tuli kauden ensimmäinen joukkue, joka pystyi kaksinumeroisille maaliluvuille.

Pudotuspelipaikasta tiukasti kamppaileva Pelicans on ollut joulu- ja tammikuun yksi SM-liigan kovakuntoisimmista joukkueista. Joulutauon jälkeen ainoastaan Kärpät on koonnut enemmän pisteitä kuin Pelicans.

KalPan rutiinitaso on pysynyt mainiona läpi kauden ja joukkue on pystynyt napsimaan voittoja heikommallakin pelillä. Viime aikoina pelaajamateriaalin kapeus on näkynyt pienoisena väsymyksenä.

Kärkipäänkamppailuissa Jokereita ja Kärppiä vastaan kilpirinnat taistelivat mallikkaasti. Niiralassa Jokerit taipui voittolaukauksilla ja Raksilassa Kärpät joutui tekemään täyden työn kolmen pisteen eteen.

Ratkaisun paikat

Pelicans lähtee otteluun vaikeasta tilanteesta, kun joukkueella on alla murskavoitto ja isäntäjoukkue KalPa koki kirvelevän tappion Oulussa.
Pienikin hyvän olon tunne pussinokkien keskuudessa voi koitua todella kohtalokkaaksi. Leijumiseen lahtelaisilla ei ole varaa hetkeksikään, tai KalPa katkaisee joukkueen.

Lahtelaisten mahdollisuus piilee rohkeassa pelissä. KalPan puolustus pelaa tiiviisti, mutta on heikoimmillaan, jos vastassa on korkealta karvaava joukkue. Kovalla sykkeellä ja rohkealla haastamisella lahtelaisryhmällä on hyvä mahdollisuus pelata voitosta.

Kuopiolaisten peli on välillä tökkinyt pahasti kotikaukalossa. Nuori joukkue pelaa paljon kurinalaisemmin vieraissa ja toteuttaa paremmin päävalmentaja Pekka Virran pelitaktiikkaa. Edellinen kamppailu Jokereita vastaan oli kuitenkin mainio työosoitus KalPan osaamisesta.

Kilpipaidat ovat parantaneet ylivoimapeliään viime aikoina. Pelicanspelaajien on syytä pysytellä poissa jäähyboxista, tai kotijoukkue ratkaisee ottelun miesylivoimalla.

Kokoonpanot

Lahtelaiset pääsevät lähtemään otteluun muutaman loukkaantumisen runtelemana. Poissa ovat varmuudella Michal Birner, Toni Koivunen ja Lasse Pirjetä. Puolustaja Erik Kakon ja Kari Haakanan pelaamisesta ei ole vielä varmuutta.

KalPalta poissa ovat hyökkääjistä Toni Mäkiaho ja Timo Salo. Puolustajat Jussi Timonen ja Juha Alastalo palaavat kokoonpanoon runkosarjan loppupuolella. Tärkeä hyökkääjä Tuomas Kiiskinen sai Oulussa kolhuja, mutta on todennäköisesti pelikunnossa.

Muuta

Sami Kapanen valittiin Suomen maajoukkuekapteeniksi Euro Hockey Tourin Ruotsin turnaukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle