Blues kompastui jälleen Koskiseen

LIIGA / Raportti
Koskinen - Kanto Bluesin kaskessa.
Kuva © Teemu Soini
Espoon Bluesin kauden toinen vierailu Kuopioon jäi ensimmäisen tapaan laihaksi. Espoolaiset ovat tahkonneet nyt kaksi ottelua peräkkäin Savossa ilman osumia. Maalipaikoille Blues kyllä pääsi, mutta KalPa oli vierailijoitaan huiman askeleen tehokkaampi.

KalPan ja Bluesin kauden kolmas kohtaaminen oli edeltäneiden tapaan vauhdikas kamppailu. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiiviseen, kiekolliseen peliin ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. Kotijoukkue raapi ottelusta reilun voiton sinipaitojen tuskaillessa maalinteon kanssa.

Maalilukemat eivät täysin kuvaa pelitapahtumia. Bluesilla oli kasapäin toinen toistaan parempia tilanteita, mutta välillä kiekon kohottaminen varmassa tekopaikassa tuntui olevan joukkueelle liian suuri haaste. Tehottomuuden lisäksi Blues kaatui jälleen Mikko Koskiseen, joka nollasi jo toisen kerran tällä kaudella kasvattajaseuransa.

– Koskinen ottaa täällä joka kerta kolme tähteä. Tilastot ja maalipaikat näyttävät pirun hyvälle, mutta 4-0 on taulussa. Kyllä meillä oli tyhjää maalia ja paikkoja, mutta tulos oli laiha, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki päivitteli joukkueensa tehottomuutta.

– Tänään oli kaksi hyvin pelaavaa joukkuetta vastakkain. Molemmat pystyivät murtamaan vastustajan puolustuksen pelaamalla ja se on edellytys hyvälle pelille. Koskinen oli jälleen kerran meidän tukiranka niillä hetkillä, kun oli vaikeaa, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen analysoi.

Timosen kauden avausosuma jäi voittomaaliksi

Ottelun ratkaisuksi muodostui Tommi Miettisen toisen erän loppuun tekemä 2-0-osuma, johon vahvan esityön tarjoili Adam Masuhr röyhkeällä nousullaan. Viimeinen niitti nähtiin päätöserän alussa, kun Tommi Huhtala ajettiin suihkuun hyökkääjän taklattua KalPa-puolustaja Miika Koivistoa selästä.

Koivisto pääsi taklauksen jälkeen jäältä omin avuin vaihtoaitioon, mutta ei palannut enää peliin. Kun Huhtalan jäähyn aikaan vielä Mikko Kuukka sai pienen rangaistuksen, iski KalPa taululle kolmannen osuman. Sakari Salmisen syöttöyritys livahti Blues-puolustuksen kautta ohi Juuso Riksmanin.

– Päästettiin raskas maali toisen erän loppuun. Viimeiseen erään haettiin hyvää tunnetilaa, mutta se loppui heti kymmenen sekunnin jälkeen, Marjamäki tuskaili.

Muista KalPan osumista vastasivat hieman harvemmin maalipuiden väliin osuvat pelaajat. Jussi Timosen avauserän viivaheitto siniviivalta jäi lopulta voittomaaliksi. Vahvassa vireessä oleva Timonen nosti kauden pistemääränsä jo kymmeneen. Päätöslukemat laukoi kauden toisen maalinsa viimeistellyt Mikko Kukkonen.

– Neljään maaliin olen tyytyväinen. Miettisen ketju voidaan vielä erikseen mainita, koska he pimensivät vastustajan kultakypärän [Teemu Ramstedtin] ketjun ja tekivät kruunuksi henkisesti tärkeän 2-0-maalin, Laukkanen jakoi tunnustusta KalPan nelosketjulle.

Jos oli Bluesilla ottelussa paljon maalipaikkoja, oli niitä myös kotijoukkueella. KalPan tuhlaajapoikana hääri Artturi Lehkonen, jolle avautui puolenkymmentä ykkösluokan maalipaikkaa, mutta tällä kertaa nuorukaisen ruuti oli kostean oloista.

KalPan vire on tällä hetkellä mallikas. Joukkue venytti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi. Bluesin viimeaikainen tahti on puolestaan ollut heikko. Viidestä edellisestä ottelusta saldona on ollut vain yksi voitto.

Blues yrittää kammeta itsensä voittojen tielle keskiviikkona, jolloin se isännöi Ilvestä. KalPan seuraava koitos puolestaan on tiistaina Turun Palloseuraa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle