HIFK nitisti huolimattoman kärppälauman

LIIGA / Raportti
Robert Leino pääsi tuulettamaan kahta ylivoimamaalia.
Kuva © Jouko Kylmäoja
Helsingin IFK hyökkäsi Raksilan sunnuntaiotteluun hyvällä ilmeellä. Kotijoukkue Kärpät oli tästä peilikuva, kun joukkue teki huolimattomuusvirheitä ja oli muutenkin unelias. Vieraiden uurastus palkittiin ansaitusti kolmella sarjapisteellä.

Huolimattomuus ja viimeisen puristuksen puuttuminen leimasi kotijoukkueen peliä koko ottelun ajan. Varsinkin puolustuspelaamisessa oululaisilla oli rutkasti ongelmia, kun helpotkin suoritukset menivät pieleen. Kärppien lyhyetkin syötöt pomppivat lavoissa ja miesvartiointi oli usein vain näennäistä.

HIFK oli selvästi valmiimpi pelaamaan ja taistelemaan pisteistä. Joukkueen paketti pysyi hyvin kasassa koko ottelun ajan, ja lopulta hyvä vieraspeli poiki täyden pistepotin. Voittomaali kuvasi hyvin koko ottelua, kun Ari Vallín menetti kiekon omalla alueella. Mika Partanen kiitti ja toimitti pelivälineen ylänurkkaan. Kärpät haki päätöserässä vielä tasoitusta, mutta lopulta Arttu Luttisen maali lopetti oululaisten pyristelyt.

— Nousujohtoinen esitys. Toisen erän maali oli tosi tärkeä meille, totesi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Kärppien puolelta vieraiden esitykselle annetiin täysi tunnustus, mutta samalla oman porukan esitys sai sapiskaa.

— HIFK oli energinen, latautunut ja luisteleva tänään - ehdottomasti ansaitsivat voittonsa. Me emme päässeet missään vaiheessa pelitunnelmaan. Vaikka pommin olisi tuonne heittänyt, niin ei olisi tainnut syttyä, manasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

— Omassa päässä tehdyt virheet kertovat jo jotakin pelistämme. Näytti siltä, että jos joku huusi vieressä "Pöö!", niin peli hajosi.

Leino avasi kautensa tehokkaasti

Helsinkiläisten pirteimmät pelaajat olivat sunnuntaina nuorisokaartin puolelta. Komeimmat lukemat kirjautti Robert Leino, joka luuti pari ylivoimamaalia takanurkalta.

— Hieno voitto! Ei Kärppiä monesti Oulussa kaadeta, itselleni taisi olla ensimmäinen kerta, Leino kertasi.

— Kiekot sattuivat pomppimaan hyvin ja kaverit antoivat syöttöjä tyhjälle nurkille.

Leinon harjoituskausi sujui mainiosti, kun 21-vuotias hyökkääjä latoi CHL:ssä pisteitä hyvällä tahdilla. Liiga-avaus viivästyi hieman pienten vammojen takia, mutta ensimmäinen peli HIFK:n ykköskentässä meni erinomaisesti. Hämeenlinnasta Helsinkiin muuttanut hyökkääjä oli esitykseensä tyytyväinen, mutta ei uskonut isompien parrasvalojen tuovan juurikaan lisäpaineita.

— Isompaa roolia ja vaihtelua lähdin HIFK:sta hakemaankin. En toki ajatellut, että paikka lohkeaa ykköskentästä, sunnuntain ottelun ykköstähti mietti.

— Aiemmin olen ottanut paineita pisteistä, mutta nyt olen antanut mennä rennommin ja huumorilla. Rennosti, mutta täysillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle