HPK nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa - nyt kaatui JYP

HPK puolusti vahvasti JYP-ottelussa.
Kuva © Eriikka Hienola
Hämeenlinnan Pallokerho taisteli torstaina vierasvoiton Jyväskylässä. HPK kaatoi JYPin maalein 3-0 (1-0,0-0,2-0).

Kerho on yltynyt hyvään vireeseen, torstaina hämeenlinnalaisjoukkue nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Torstaina HPK nujersi JYPin luvuin 3-0.

JYP-pelistä muodostui Kerholle etenkin puolustustaistelu, Pallokerho puolusti vahvasti omassa päässä ja pelasi tarkasti keskialueella, tämä teki hyökkäämisestä hurrikaanipaidoille vaikeaa ja lopulta JYP jäikin maaleitta Kerhoa vastaan.

Ottelussa pelasi vahvasti myös HPK:n maalivahti Juuse Saros, joka torjui JYPiä vastaan jo kauden viidennen nollapelinsä. Sarokselle kertyi ottelussa peräti 33 torjuntaa. Toinen Kerhon selkeä onnistuja oli joukkueen ykkössentteri ja kapteeni Ville Viitaluoma, joka vastasi kaikista ottelun maaleista ja naputteli hattutempun.

Viitaluoma viimeisteli avausmaalinsa ylivoimalla

JYPin ja Kerhon välisen kamppailun avausmaalista vastasi HPK. Maalin laukoi avauserässä ylivoimalla Ville Viitaluoma. Hämeenlinnalaiset pyörittelivät pidemmän aikaa ylivoimakuviotaan JYPin kenttäpäädyssä ja tämä poiki tulosta ajassa 6.17.

Borna Rendulic pisti komean poikittaissyötön Viitaluomalle JYP-maalin edustalle ja HPK-kapteeni pääsi laukomaan. JYP-vahti Sami Rajaniemi torjui ensimmäisen Viitaluoman kudin, mutta Rajaniemen torjunnasta kimposi irtokiekko, jonka Viitaluoma tuikkasi verkon perukoille. Muita osumia avauserässä ei nähty ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Kerhon 1-0- johtoasemasta.

Pelillisesti ottelun ensimmäinen erä oli tasainen. Etenkin vierasjoukkue HPK esiintyi avauserässä mainiolla tasolla. Hämeenlinnalaisten pelaamisessa huomion arvoista oli se, että Kerho paineisti hyvin JYPin hyökkäyksiinlähtöjä jo hurrikaanipaitaisten puolustusalueelta lähtien ja tämä vaikeutti JYPin hyökkäyspelaamista. JYPin hyökkäyksiä hankaloitti myös se, että Kerho pelasi tarkasti keskialueella.

Puolustuspelaamiseen molemmille joukkueille jäi parannettavaa ensimmäisessä erässä. Kummallekin joukkueelle kun sattui avauserässä lukuisia virheitä omassa päässä. Kerhon pahin virhe sattui puolustaja Petteri Nikkilälle, joka menetti siniviivan tuntumassa kiekon JYPin Juuso Ikoselle. Ikonen karkasi läpiajohyökkäykseen, mutta ei onnistunut tasoittamaan pelilukemia.

Toiseen erään lähdettiin Kerhon 1-0- johtoasemasta ja hämeenlinnalaisten johto kesti kakkoserään loppuun asti. Pelin keskimmäinen erä oli maaliton. Kakkoserässä hallitsevampi joukkue oli HPK, joka jatkoi hyvää vieraspelaamistaan. Kerho sai pidettyä kiekkoa pitkiä aikoja JYPin kenttäpäädyssä, mutta maaleja HPK ei saanut aikaiseksi.

Kerhon hyökkäyspelaaminen oli melko sekaista, parhaimmat maalintekopaikat oranssipaitaisten pelaajista tarjoutui Teemu Rinkiselle, joka pääsi yrittämään häkin nakuttelua toisessa erässä kaksi kertaa hyvistä maalintekopaikoista, mutta Rinkinen ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuksiaan.

Kerho puolusti vahvasti

Pallokerho jatkoi myös kakkoserässä hyvää puolustuspelaamistaan. HPK pisti JYPin hyökkääjät ahtaalle toisessa erässä. Kerho paineisti JYPin hyökkäyksiinlähtöjä hyvin jo heti jyväskäläisten puolustusalueelta lähtien ja oranssipaidat pelasivat tarkasti myös keskialueella, nämä seikat hankaloittivat hurrikaanipaitaisten hyökkäysten rakenteluja.

Vasta toisen erän viimeisillä minuuteilla JYP sai paremmin luotua hyökkäyksiä Kerhon puolustusalueella ja jyväskyläläisjoukkue nappasi myös pelistä selkeästi otteen itselleen toisen erän lopussa. Maaleja JYP ei kuitenkaan kyennyt tekemään ja kolmanteen erään poistuttiin lukemista 1-0 Kerhon hyväksi.

Kolmannessa erässä HPK pääsi kasvattamaan johtonsa jo 2-0:aan. Kerhon toisestakin maalista vastasi Viitaluoma, kun kolmoserä oli edennyt hieman yli puolivälinsä. Viitaluoma pääsi pistämään kiekon reppuun Kerhon vastahyökkäyksen päätteeksi. Jere Sallinen kiikutti kiekon vahvasti JYPin puolustusalueelle ja tarjoili pelivälineen Viitaluomalle, joka pisti verkot tötterölle. JYPin Eric Perrin puolusti lepsusti HPK:n maalintekotilanteessa.

Peli päättyi lopulta Kerhon voittoon luvuin 3-0. Kolmannenkin HPK:n maalin teki Viitaluoma, joka taituroi ottelussa hattutempun. Kolmannen maalinsa Viitaluoma viimeisteli siirtämällä kiekon tyhjänä ammottaneeseen JYP-maaliin.

Pelillisesti JYP oli ottelun päätöserässä vahvempi osapuoli ja se sai luotua lukuisia hyökkäyksiä Kerhon puolustusalueelle, mutta maaleja hurrikaanipaidat eivät saaneet aikaiseksi.

Oikeastaan JYPin laukauksetkin jäivät kolmomserässä vähiin, vaikka jyväskyläläisillä monta hyökkäystilannetta olikin. HPK puolusti sen verran vahvasti. Kerho pelasi kolmoserässäkin jälleen tarkasti keskialueella ja tämä teki hyökkäämisen JYPille hankalaksi.

Kerho jatkoi kolmoserässä vahvaa puolustuspelaamistaan ja tämänkin vuoksi JYP jäi maaleitta myös kolmoserässä, vaikka hallitsikin erää selkeästi. HPK otti kolme pistettä Jyväskylästä mukaansa ansaitusti.

Kerholla oli hyvä taisteluilme

JYP sai vielä pelin lopussa mahdollisuuden kaventaa pelilukemat, kun HPK:n hyökkääjä Joonas Vihko otti rangaistuksen ajassa 58.59. JYP otti tässä ajassa myös maalivahtinsa pois ja pääsi yrittämään maalintekoa kahden miehen ylivoimalla. Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa ja verkko heilui lopulta JYPin päässä. Viitaluoma viimeisteli hattutemppunsa ujuttamalla kiekon tyhjään hurrikaanimaaliin.

- Oikeastaan hyvin tyypillinen tämän ajan peli. Ei nähdä hirveitä hienouksia. Se joukkue joka saa ensimmäisenä juonesta kiinni ja pystyy toteuttamaan omia juttuja saa helposti positiivisen kierteen ja taisteluilmeen päälle, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi ottelua.

- Tämä on urheilua. Raskaita aikoja menemme. Pitää olla ihan tapissa, että pärjäisimme. HPK:lta puolestaan hieno taistelu.

Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen kehui myös hämeenlinnalaisten taisteluilmettä ja puolustuspelaamista. Päätöserässä JYP sai kovan draivin päälle, mutta Kerho kesti JYPin vyörytyksen etenkin vahvan oman pään pelaamisen takia.

- Meillä oli hyvä taisteluilme. Meidän piti lähteä puolustamaan ja kyttäämään sekä olemaan kärsivällisiä. Jätkät pelasivat tänään hyvin puolustussuuntaan ja Saros pelasi hyvin ja jälleen nollapelin, hieno homma, kuvaili peliä Pasi Arvonen.

- Kolmannessa erässä olimme varsinkin lopussa aika nesteessä, JYP sai melkoisen draivin päälle, mutta kestimme sen.