Ääripäiden kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Ei onnistu mikään. Ässäpelaajien keskittyminen on ollut väärissä asioissa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Juhlahumu on porilaisilta itsenäisyydenpäivän aattoiltana kaukana, kun tappiosta tappioon ryömivä Ässät isännöi HIFK:ta.

Ässillä ja HIFK:lla on tällä hetkellä yksi yhteneväisyys. Molemmat joukkueet pelaavat kotiottelunsa punaisissa paidoissa.

Siihen samankaltaisuudet loppuvatkin. Porilaiset kyntävät tällä hetkellä syvässä kriisissä, eikä näköpiirissä ole viitteitä siitä, että mollivoittoiset esitykset jostain syystä loppuisivat.

Pekka Virran luotsaama Ässät on tällä hetkellä täysin sekaisin. Puolustus toimii kohtalaisesti, mutta se ei patapaitoja lohduta, kun hyökkäys ei kykene luomaan maalipaikkoja edes ylivoimalla. Porilaiset voittaa lähes varmasti, jos onnistuu maalinteossa enemmän kuin kertaalleen.

- Tiistain Tappara-pelin palaverin johtopäätös oli se, että pelaamme kohtalaisesti, mutta se ei riitä. Koko joukkueen pitäisi olla hommissa haalarit päällä. Jos sitoutuminen on 100 prosenttia, huonommallakin pelillä voi voittaa, miettii Ässien apuvalmentaja Jere Härkälä.

Helsinkiläisten palapeli on sen sijaan rakentunut kauden edetessä aina vain valmiimmaksi. Maaliahneen Juuso Puustisen johtama ryhmä on jo viiden ottelun voittoputkessa, eikä itseluottamus huipussaan porskuttavan joukkueen vireelle näy loppua.

Itseluottamuksessa onkin suurin ero. Tämänhetkinen Ässät näyttää siltä, että se on hävinnyt ottelunsa käytännössä jo ennen sen alkua. Porilaiset eivät ole kahdessa viime ottelussa pelanneet kovin huonosti: Käytännössä kamppailut ovat olleet näennäisesti tasaisia, mutta todellisuudessa voitto on ollut karhukaupunkilaisilta kaukana. Patapelaajat vaikuttavat luovuttaneilta.

HIFK:n voitontahto taas on huipussaan ja miltei kaikki on lähiaikoina onnistunut vierasjoukkueelta. Viime viikolla edes Pelicansin kolmen maalin johto ei riittänyt katkaisemaan helsinkiläisten selkärankaa.

- Heillä on tauon jälkeen viisi peräkkäistä voittoa ja he tarjoavat meille hyvän haasteen torstaina. HIFK on löytänyt kokoonpanonsa, Härkälä tuumii vähäsanaisesti torstai-illan vastustajaa.

Kokoonpanot

Pelikieltonsa loppuun kärsinyt Tuomas Huhtanen palaa tositoimiin. Slaavihyökkääjä Kamil Kreps ja puolustaja Tapio Sammalkangas ovat sen sijaan yhä sairastuvalla.

HIFK:n terveystilanne on kohtuullinen. Sivussa pitkäaikaispotilaiden lisäksi lienevät ainoastaan Roope Talaja ja Niko Piiparinen.

Seuraa Heitä

Eero Elo #84 |

Laitahyökkääjä

Raumalainen on porilaisen tuskan ilmentymä. Maalijyvänsä kadottanut hyökkääjä kaipaisi kiperästi onnistumisia.

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä iski edellisellä kierroksella Ilvestä vastaan liigauransa avausosuman. Jatkuuko romuluisen nuorukaisen maalivire myös patapaitoja vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Mika Niemi 0 3 3
2.Dragan Umicevic 1 1 2
3.Ville Uusitalo 0 2 2
4.Oskari Lehtinen 0 1 1
5.Rasmus Rinne 0 1 1
HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 8 0 8
2.Corey Elkins 1 6 7
3.Ville Peltonen 1 4 5
4.Arttu Luttinen 2 3 5
5.Daniel Fernholm 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle