HIFK otti vankan otteen runkosarjan voitosta

Ville Husso toimi HIFK:n voiton takuumiehenä.
HIFK voitti perjantai-illan kärkikamppailussa Kärpät. Samalla helsinkiläiset ottivat vankan otteen runkosarjan voitosta kasvattamalla joukkueiden välisen piste-eron kahdeksaan pisteeseen, kun kummallakin on kolme ottelua jäljellä.

Ottelun suuret panokset näkyivät myös yleisössä, joka eli vahvasti pelissä mukana heti ottelun alusta asti.

Itse pelissä HIFK otti ottelun haltuunsa ensimmäisen erän alussa. Pelin avaamisessa omalta alueelta kummallakin joukkueella oli ongelmia, mutta varsinkin HIFK:n aktiivinen karvaus aiheutti Kärppien avauspelaamiselle ongelmia.

- Alussa ei oltu pelin tasolla. Nämä pelit ratkeavat erikoistilannepelaamiseen, maalipaikat olivat kortilla ja tänään emme saaneet hyvistäkään paikoista maaleja, kertasi ottelua Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki Nelonen Pron haastattelussa.

HIFK:n aktiivisuus palkittiin vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun nopea pelin kääntö avasi paikan Tomas Zaborskylle, jonka Kärppien maalivahti Sami Rajaniemi kampitti kaksiminuuttisen arvoisesti.

Heikkoa ylivoimaa viime viikkoina pelannut HIFK käytti ylivoimatilanteensa hyväkseen ja iski ottelun avausmaalin ylivoimalla. Pyörityksen pääteeksi Robert Leino löysi maalinedustalta Juuso Puustisen, joka ohjasi HIFK:n johtoon.

HIFK karkaa johtoon ja voittoon

Toiseen erään Kärpät tuli selvästi vahvempana ja otti pelin hallinnan itselleen. Aktiivisuus tuotti tulosta ylivoiman muodossa, joka katkesi Kim Hirschovitsin heppoisesti saamaan jäähyyn. Kärpät ei omalla ylivoimallaan onnistunut, mutta HIFK rankaisi jälleen, kun Teemu Ramstedt iski Zaborskyn vahvan ajon pääteeksi isäntien toisen maalin.

HIFK:n vahva erikoistilannepelaaminen sai jatkoa, kun joukkue ehti alivoimalla iskemään lukemiksi jo 3-0. Kolme takaiskumaalia riittivät Rajaniemelle ja maalille luisteli kaima Sami Aittokallio.

Pelillisesti koko erää hallinnut Kärpät ei kuitenkaan lannistunut, vaan käytti illan kolmannen ylivoimatilaisuutensa tehokkaasti, kun Jesse Puljujärvi kavensi ylivoiman kolmannella yrityksellä lukemiksi 3-1 reilut kaksi minuuttia ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä jatkui toisessa erässä todettu kaava, Kärpät otti pelin hallintaansa ja hallitsi kiekkoa. HIFK pystyi kuitenkin ohjaamaan vierailijoiden pelin kulmiin ja pystyi kääntämään peliä nopeasti kohti oululaisten päätyä.

- Kovaa taistelua puolin ja toisin. Erikoistilanteet olivat suuressa roolissa ja kiekot pomppivat puolin ja toisin. Teimme nopeissa tilanteissa oikeista ratkaisuja ne toivat voiton, kertoi HIFK-luotsi Antti Törmänen pelin jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

Kärpät ei painostuksestaan huolimatta pystynyt enää kaventamaan ottelua, vaan HIFK-maalilla Ville Husso venyi huippusuorituksiin ja tarjosi joukkueelleen voiton avaimet.

- Alussa ei oltu pelin tasolla. Nämä pelit ratkeavat erikoistilannepelaamiseen, maalipaikat olivat kortilla ja tänään emme saaneet hyvistäkään paikoista maaleja, kertoi Nelonen Pron haastattelussa Marjamäki.

Kumpikin joukkueista jatkaa pelejään jo lauantaina. HIFK matkaa Raumalle ja Kärpät kohtaa kotonaan TPS:n.