Pelicans älykiekotteli Ilveksen nippuun

Matikaisella oli perjantaina aihetta myhäilyyn.
Pudotuspelihaaveensa haudanneesta Ilveksestä ei ollut Hakametsän perjantai-illassa vastusta lahtelaisille. Pelicansin 1-5 vierasvoiton myötä varmistui myös se, että Lahdessa nähdään tänä keväänä pudotuspelikiekkoa.

Pelicansin pääkäskijä Petri Matikainen saapui pukuhuoneen suojista myhäillen haastattelupisteelle - ja syystä.

− Todella tyly esitys tänään meiltä. Näinkin voidaan hallita peliä, vaikka emme paikoilla juhlineetkaan. Olen äärimmäisen tyytyväinen joukkueeseen, pudotuspelipaikan varmistuminen on koko organisaatiolle iso steppi eteenpäin.

Kesken kauden Ilveksen penkin taakse saapunut Kari Heikkilä harmitteli omiensa otteita, mutta jakoi myös kehuja illan vastustajalle.

- Alussa olimme hyvin mukana pelissä, mutta toinen erä oli huono. Maalinteko ratkaisee jääkiekossa ja tänään Pelicans teki vähistä paikoistaan maalit hyvällä prosentilla.

Samaan hengenvetoon Heikkilä kuulutti pelaajiltaan ammattiylpeyttä loppukauden koitoksissa.

− Ei tässä vaiheessa tilanne parane enää huutamalla. Tärkeintä on nyt jättää kaudesta mahdollisimman hyvä kuva yleisölle ja faneille. Meillä ei ole kilpailutilannetta pelipaikoista, joten peräänkuulutan jokaiselta pelaajalta omaa ammattiylpeyttään.

Älytöntä kiekkoa älykiekolla

Hakametsässä otettiin tänään käyttöön älykiekko, jonka on tulevaisuudessa tarkoitus tulla käyttöön Liiga-otteluissa.

Ensimmäisen erän aikana Hakametsän äänimaailma koostui lähinnä mainoskatkoilla soineesta musiikista ja harvalukuisen yleisön haukotuksista.

Ilves pääsi yrittämään erässä kertaalleen ylivoimaa, mutta puolittaisista paikoista huolimatta ei ottelun avausmaali nähnyt päivänvaloa.

Erän lopussa Ilves sortui jäähyilyyn. Jiri Veistola, Konsta Mäkinen ja Marcus Fagerudd ottivat lyhyen ajan sisään kukin pikkukakkoset.

Pelicans pääsi pyörittämään vajaan minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta se riitti lahtelaisnipulle. Antti Erkinjuntti ja Juha Leimu alustivat hienoa kautta pelaavalle Vili Sopaselle vetopaikan ja Sopanen jätti Ilves-vahti Hannu Toivosen tilanteessa voimattomaksi.

Tappavan tehokas Pelicans katkaisi Ilveksen selkärangan

Toisessa erässä pukukopista jäälle palasi vain yksi joukkue – kotijoukkue näytti aloittaneen kesälomansa jo varhaisessa vaiheessa.

Alkutahdit Pelicansin toisen erän näytökselle sivalsi Erkinjuntti tarkalla rannelaukauksellaan. Vajaat pari minuutia tästä ja Janne Ritamäki lisäsi lahtelaisten johdon jo kolmeen maaliin Joonas Alanteen hyvästä tarjoilusta.

Molemmat maalit olivat seurausta Ilveksen todella lepsusta oman alueen puolustuspelistä. Heikkilä yritti vielä herätellä kotijoukkuetta vaihtamalla Ilves-maaliin Toivosen tilalle Henri Kiviahon, mutta tuloksetta.

− Pelicansin tehokas toinen erä katkaisi meidän lennon. Kaverilla kolme vetoa ja kolme maalia - kaikki olivat tosin laatuvetoja, jotka eivät maalivahtien piikkiin menneet, manasi Heikkilä ottelun ratkaissutta kaksikymmenminuuttista.

Kiviaho joutui antautumaan välittömästi, kun Juhani Tyrväinen löi viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun. Siniviivan kupeesta lähtenyt ranneveto livahti, Heikkilän kommenteista huolimatta, luvattoman helposti Dallas-varauksen taakse.

Mielenkiintoinen tilastofakta toisesta erästä oli se, että Toivoselle ja Kiviaholle merkittiin yhteensä vain kaksi torjuntaa.

Vihko rikkoi Juvosen nollapelihaaveet viime hetkillä

Viimeinen erä oli enimmäkseen vain ajan kuluttamista pois pelikellosta. Pelicans oli selvästi ottanut jo jalkaa pois kaasulta ja Ilveksenkin takaa-ajo oli vain näennäistä.

Alanne karkasi erän kolmannen erän puolenvälin jälkeen läpiajoon ja laukoi kiekon varmasti verkon perukoille.

Myös Ilves onnistui rikkomaan kuparisensa viimeisellä minuutilla, kun kotijoukkueen kultakypärä Markku Flinck löysi vahvan laitanousunsa jälkeen Joonas Vihkon täysin vapaana takatolpalta. Vihko siirsi kiekon tyhjään Pelicans-reppuun.

Janne Juvonen pelasi kokonaisuudessaan Pelicansin maalilla huippuottelun. Torjuntoja nuorelle maalivahdille kertyi kokonaisuudessaan 37 kappaletta.

Molemmat joukkueet jatkavat taistelua pisteistä heti huomenna lauantaina. Pelicans saa kotikaukaloon vieraakseen HPK:n ja Ilves matkustaa Ässien vieraaksi Poriin.